ZAGREBAČKA FILHARMONIJA  U SPOMEN NA KOŠARKAŠKOGA UMJETNIKA DRAŽENA PETROVIĆA

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA U SPOMEN NA KOŠARKAŠKOGA UMJETNIKA DRAŽENA PETROVIĆA

31. svibnja, 2013.

 7192736 1045601021

U petak, 7. lipnja  u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, koncertnu sezonu 2012./2013. Zagrebačka filharmonija završit će velikim koncertom u spomen na  košarkašku legendu, umjetnika svog instrumenta, lopte – Dražena Petrovića.

Tog će se dana navršiti točno dvadeset godina od kobnog 7. lipnja 1993.g. kada smo izgubili ovog velikana hrvatske i svjetske košarke. Vrijeme ne možemo vratiti, gubitak ne možemo nadoknaditi, ali možemo se sjećati. Tišinu nastalu njegovim odlaskom Zagrebačka filharmonija ispunit će glazbom.

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u suradnji sa Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog i Košarkaškim klubom Cibona Dražena će se koncertom u petak prisjetiti njegova obitelj, kolege, suigrači, oni koji su ga poznavali, pratili njegov rad, cijenili kao velikog igrača i velikog čovjeka.

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja izvest će djela Mozarta, Haydna i Albinonija koja će uz pratnju zbora Ivan Goran Kovačić zvučati još uzvišenije i svečanije sukladno veličini i značenju prigode.

Stoga, pozivamo Vas da osim glazbom, i svojim dolaskom uveličate ovaj koncert.

Oni koji su ga poznavali,  za Dražena Petrovića kažu da je bio čovjek ispred svoga vremena. Ako je tako, 20 godina poslije, Dražen neće biti prisutan, ali nadamo se da će osjetiti duh vremena i ljudi koji ga nisu zaboravili. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code