ZAGREB JE SVE USPJEŠNIJA KONGRESNA DESTINACIJA

ZAGREB JE SVE USPJEŠNIJA KONGRESNA DESTINACIJA

14. svibnja, 2014.

hotel-westin-zagreb-3 Custom

Sukladno najnovijim podatcima organizacije ICCA (International Congress and Convention Association) koje objavljuje redovno svake godine, Zagreb je na osnovu prikupljenih podataka za 2013. godinu pozicioniran na 79. mjestu na ljestvici od ukupno 371 kongresne destinacije u svijetu. Podsjećemo čitatelje (Zagreb je u 2012. bio pozicioniran na 134. mjestu), međutim ovaj iskorak uvelike predstavlja značajan pomak na ljestvici rangiranih gradova (za 55 mjesta). Stoga ističemo i podatke Državnog zavoda za statistiku, prema kojima je u Zagrebu u 2013. godini održano 3.793 poslovnih skupova, što čini čak više od 50% skupova održanih u Lijepoj našoj državi Hrvatskoj.

Zapravo sve ovo nvedeno potvrđuje primjetniji značaj Zagreba kao svjetski prihvatljivog međunarodnog kongresnog središta i vodeće poslovne destinacije u Republici Hrvatskoj.

Tomu u prilog govore i rezultati za travanj ove godine – kad je Zagreb posjetilo 68.664 posjetitelja, koji su ostvarili 118.114 noćenja, a što u odnosu na travanj 2013. godine predstavlja veliki porast od 12 posto u dolascima i 9 posto u noćenjima.

Inozemnih gostiju bilo je 55.602, koji su ostvarili 94.722 noćenja – najviše ih je došlo iz: Južne Koreje, Njemačke, Italije, Bugarske i SAD… Ipak u usporedbi s istim razdobljem prošle godine ovaj rezultat predstavlja uvjerljiv porast od 18 posto u dolascima i 13 posto u noćenjima.

Stoga je Turistička zajednica grada Zagreba više nego zadovoljna postignutim pozitivnim rezultatom i, s pravom se nada da će se takav pozitivan turistički trend nastaviti i u predstojećim mjesecima a naročito tijekom turističe sezone ove godine.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code