ZAGREB GRAD POEZIJE

ZAGREB GRAD POEZIJE

13. svibnja, 2014.

Fotografija 1 Custom

Ovogodišnji  5. festival  Zagreb, grad poezije krajnje je reduciran, no   posvećen   nomadima ljepote – Tinu i pjesnicima njegova sazviježđa,  Tinovoj velikoj sestri Vesni Parun i Virgiliju Nevjestiću kao i stranicama njegova lirskog dnevnika.

Festival je otvaren u ponedjeljak, 12. svibnja, u gostionici Tip-Top (Blato), Gundulićeva 18.

 U programu otvorenja pod naslovom  PLAN GRADA  najavljeni su: Arsen Dedić, Nataša Janjić, Marko Torjanac, Sara Renar, Ana Merlin, Ivan Horvat i Goran Matović, autor Festivala.

U utorak, 13. svibnja, u 20 sati u Teatru &TD Zagrebački glumački atelje izvodi poetsku monodrama V. Parun/ V. Tominac Matačić: JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE. Glumi: Vesna Tominac Matačić, režija: Ivan Leo Lemo.

U srijedu 14. svibnja u 18 sati u Muzeju za umjetnost i obrt u završnom događanju  Festivala Teatar poezije i MUO  priređuje program Virgilije Nevjestić/ Ibi, ljubavi moja.

U  programu Ibi, ljubavi moja umjetnici/ice (Dubravka Ostojić, Antonija Stanišić, Tonko Ninić, Edin Karamazov, Goran Matović i Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt) ulančavaju poeziju, glazbu i sjećanja u jedinstveni događaj.

“Kulture se mjere poletom stiha. Ovo je prigoda da preko Festivala Zagreb, grad poezije u našoj sredini osnažimo ulogu poezije kao načina življenja i scenskoga djelovanja.

Ideja pokretanja Teatra poezije, Zagrebačkih posveta i Festivala Zagreb, grad poezije jest da Zagreb izađe iz “sumraka poezije” i da se uspostave nove alternativne scene s kojih bi se čuo živi probrani govor pjesničkih velikana 20. i 21. stoljeća.  Teatar poezije i Festival Zagreb, grad poezije radi na afirmaciji poezije kroz različite medije.

Ako je poezija sposobna nešto oduzeti buci i bijesu vijeka, ona to može jedino govorom koji radi na tišini. Nije riječ o pozivu da umremo u tišini, nego o pobudi da govorom izmjerimo prostor između nas i stvari.“

Goran Matović, autor Festivala Zagreb, grada poezije T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Janet
    #1 Janet 24 veljače, 2020, 11:08

    Pozdrav svima. Vidio sam komentare ljudi koji su već dobili kredit od AMERICAN FINANCE GROUP, a onda sam se odlučio prijaviti prema njihovim preporukama i prije samo nekoliko sati potvrdio sam na svom osobnom bankovnom računu ukupan iznos od 30.000 dolara koji sam zatražio. Ovo je zaista sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem svoje e-pošte ([email protected]) Sretna sam sada kad sam dobila kredit koji sam tražila

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code