ZAGREB EUROPSKI GRAD ZNANSTVENE KULTURE

ZAGREB EUROPSKI GRAD ZNANSTVENE KULTURE

14. ožujka, 2014.
Print Friendly, PDF & Email

ZAGREB EUROPSKI GRAD ZNANSTVENE KULTURE Custom

Potpisom gradonačelnika Milana Bandića na Deklaraciju europskih gradova znanstvene kulture, Grad Zagreb je u Bremenu ušao na listu gotovo 100 partnerskih gradova i potvrdio važnost razvoja popularizacije znanosti u vlastitoj strategiji.

Međunarodnom konferencijom u njemačkom Bremenu (10.-12. ožujka 2014.) obilježilo se četverogodišnje trajanje projekta Europske komisije PLACES. Ujedno je i svečano potpisana Deklaracija europskih gradova znanstvene kuture čime se Grad Zagreb, kao jedini iz Hrvatske, pridružio obitelji gotovo 100 europskih gradova, koji su donijeli akcijski plan provođenja znanstvene kulture , odnosno aktivno sudjeluju u projektima vezanim uz popularizaciju znanosti

Zagreb je zaslužio uvrštenje u odabrane gradove zbog višegodišnje podrške projektima poput Znanstvenog piknika, Noći istraživača, Festivala znanosti te brojnih drugih događanja i aktivnosti s područja popularizacije znanosti.

Posebnu čast dobila je zagrebačka dogradonačelnica Sandra Švaljek sudjelujući u Bremenu, na završnoj konferenciji projekta, na okruglom stolu na temu Uključivanje javnosti u znanost, prenijevši iskustva Zagreba u društvu predstavnika gradova Edinburgh, Perugia te Massachusetts.

Znanost i tehnologija potiču kreativnst i inovacije, stvaraju posao i novu vrijednost, kao i bolji život građana. Komunikacija između javnosti, političara, znanstvene zajednice i gospodarstva može ojačati značaj, kako pojedinog grada, tako i cijele regije. Znanstvena kultura treba biti jedan od modela tog uspjeha – glavna je poruka ove trodnevne konferencije. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<