ZADAR TOPLO POZDRAVIO VATREPOLISTE

ZADAR TOPLO POZDRAVIO VATREPOLISTE

27. ožujka, 2013.

zadar 1

Zadar je pokazao veliko srce te na veličanstven način pozdravio olimpijske prvake – hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju. Mnogi su građani vaterpoliste dočekali pri samom dolasku u hotel, a veliku su radost pokazali i mališani iz dječjeg vrtića za djecu s posebnim potrebama Latica. Ti mali heroji imali su brojna pitanja na koja su naši vaterpolisti spremno odgovarali. Prekrasna slika vodenih junaka i malih nasmijanih Zadrana putuje u svijet. Kao nagradu za olimpijsko zlato djeca su vaterpolistima poklonila sliku koju su sama naslikala za njih.

“Ovakav doček nismo mogli niti zamisliti. Ovo su divni ljudi i navijači i zahvaljujem Zadru na ljubavi prema vaterpolu i hrvatskoj reprezentaciji koju su pokazali u ova dva dana. Ovo je grad u koji ćemo se uvijek vraćati.” – izjavio je, preplavljen emocijama, zlatni olimpijac Maro Joković.

Između treninga i priprema za utakmicu s Turskom, koja se u srijedu 27. ožujka u 18 sati igra na bazenu Višnjik, naši su se reprezentativci družili i s građanima Zadra na prepunom Narodnom trgu. Stotine znatiželjnih ljubitelja sporta željelo je prepoznatljive vaterpolske kapice koje su ima vaterpolisti spremno potpisivali, a druženje uz pjesmu i pokoju suzu radosnicu završilo je zajedničkim potpisivanjem autogram kartica i pozivom na utkamicu.

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u nadolazećim dvjema utakmicama FINA Svjetske lige u Zadru i Rijeci igrat će golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Petar Juraj Selem, centri Ivan Krapić, Fran Paškvalin i Nikša Dobud, bekovi Andro Bušlje, Kristijan Milaković, Marko Macan i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Maro Joković, Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ante Vukičević, Antun Goreta, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Najvažnija natjecanja hrvatske seniorske reprezentacije u 2013. godini su:

19.06. – 26.06.2013. – Mediteranske igre – Mersin

22.07. – 03.08.2013. – Svjetsko prvenstvo – Barcelona

www.hvs.hr T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code