ZABOČANKA SAŠA TRŠINSKI NAJAVLJUJE ODLAZAK IZ HRVATSKE

ZABOČANKA SAŠA TRŠINSKI NAJAVLJUJE ODLAZAK IZ HRVATSKE

5. siječnja, 2015.

Saša-Tršinski foto-GEPA Custom

Mlada skijašica Saša Tršinski nekada je nosila predznak nasljednice Janice Kostelić. Danas, međutim, više nije niti u reprezentaciji. Zbog teške situacije u karijeri koja ju je zadesila, Saša je najavila mogući odlazak iz Hrvatske,piše  Večernji list.

Saša Tršinski je prije samo tri godine nosila predznak nasljednice Janice Kostelić. Danas međutim situacija je drugačija. Saša je ispala iz reprezentacije, a suočila se i sa velikim financijskim problemima koje utjeću na nastavak njezine karijere. Na Snježnoj kraljici je jedina završila utrku od svih hrvatskih predstavnica, završivši prvu vožnju na 41. mjestu.
“Kada sam u proljeće saznala da sam ispala iz reprezentacije, bilo mi je jako teško. Ja od travnja do rujna nisam stala na skije, a sve do listopada nismo znali hoću li uopće skijati ili ne. Financijski je sada to jako teško, no prevagnula je moja silna želja za natjecateljskim skijanjem”, kazala je Saša za Večernji list.

“Da bih bila blizu po pripremama i nastupima članova reprezentacije, to stoji oko 30-40.000 eura po sezoni. Zato pokušavamo štedjeti, recimo, uvijek tražimo što jeftiniji smještaj”.
Nakon što je tri godine provela u FIS ekipi i dvije u dječjoj reprezentaciji, Sašu više Savez financijski ne podupire. Zašto je do toga došlo?
“Nisam dobila obrazloženje, no navodno nisam ostvarivala ono što se očekivalo premda ja nisam dobila nikakve kriterije. Mislim da je jedan od problema i u tome što sam prošle sezone vozila 83 utrke, što je jako puno, a i to što smo Sofija Novoselić i ja imale isti trenerski tim, a ja sam ta koja je više radila s pomoćnim trenerom”… T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code