ZA NAŠ ZAJENIČKI MIR I BOLJITAK

ZA NAŠ ZAJENIČKI MIR I BOLJITAK

30. ožujka, 2013.

 

bozanic1

Bandićeve uskrsne čestitke Josipu Bozaniću i Zagrepčanima

Gradonačelnik Grada Zagreba uputio je uskrsnu čestitku kardinalu Josipu Bozaniću sljedećeg sadržaja:

 

Doista, „Isusovo uskrsnuće najslavniji je i najdivniji iskaz kršćanske nade i Božje moći“. (Kor. 15. 47)

Povijesno je to i vječno svjedočanstvo da je život jači od smrti; a uskrsna poruka trajno nas podsjeća da nam je, noseći križ vlastitog života i javne odgovornosti, vazda činiti djela ljubavi i dobrote, dijeliti s bližnjima i svim ljudima dobre volje zajedničku Istinu, Put i Život.

U duhu međusobnog povjerenja i dosadašnje veoma uspješne suradnje između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije, inspirirani uskrsnim nadahnućem i svime onim u čemu se prepliće božansko i ljudsko, na tom tragu i danas smo svi pozvani, a posebno u ovim kriznim vremenima, u novim okolnostima i pred novim izazovima – svjedočiti uzvišene kršćanske i društvene ideale pravde i solidarnosti, ljubavi i dobrote.

S tim mislima, za naš zajednički mir i boljitak, a u znaku ustoličenja Petrova Nasljednika, pape Franje, koji je nama i cijelom svijetu donio obnoviteljsku radost i nadu – želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

Gradonačelnik je uputio i uskrsnu čestitku svom građanima Grada Zagreba.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani!

 

Sretan vam Uskrs – blagdan nade, pobjede života, ljubavi i dobra, blagdan koji nas podsjeća da tek u davanju i dijeljenju s bližnjima nalazimo istinsku sreću, pravi smisao i prave vrijednosti.

 

Danas, kada mnogi žive teško, kada neizvjesnost i strah od sutrašnjice opterećuje cijelo društvo, pogotovo trebamo radost i svjetlo ovoga blagdana.

 

Neka nam ono bude putokaz u vremenu u kojemu, unatoč teškoćama, zajedno, vodeći se principima pravednosti i solidarnosti, dajući najbolje od sebe, radeći i koristeći vlastite potencijale, imamo šanse i imamo snage, graditi moderno i bogato društvo zadovoljnih ljudi – Zagreb po našoj mjeri. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code