VLADA NE MOŽE UTJECATI NA NAFTNU MAFIJU

VLADA NE MOŽE UTJECATI NA NAFTNU MAFIJU

17. prosinca, 2014.

josipovic generali3-1912121 Custom

Naftni klan ima dugu tradiciju kriminalnog djelovanja u svim sistemima

Napisao: Saša Radović

Kontrola benzinskih crpka postala je znatno više od kontrole. Kod goriva je pronađen problem s filtrabilnošću te kod dizelskih je utvrđena neadekvatna kvaliteta koja uzrokuje gašenje motora. Također kod jednog dizelskog goriva pronađen je niži cetanski broj, a kod benzinskog niži oktanski broj. To može uzrokovati oštećenja na motoru, rekao je pomoćnik ministra gospodarstva, IsmarAvdagić u emisiji HRT-a.

Bilo bi normalno u svakoj pravnoj državu, obustaviti rad crpka koje ne zadovoljavaju norme i objaviti javnosti da su „te i te“ crpke djelovale protuzakonito. Objava je nužna da se spriječi daljnja šteta građana. No, građani su bili i ostali zadnja briga hrvatske vlasti. Moćni naftni lobi pokazao je zube državi Hrvatskoj i zabranio svaku akciju. Crpke i dalje rade i dalje štete građanima. Nitko ne zna koje crpke i čije?

Kontrola benzinskih crpka još je jednom iskazala korupciju i zaštitu prebogate naftne elite u Hrvatskoj, te svu bijedu i jad hrvatske javnosti. Zapravo, ne kontrola, nego sramotna izjava pomoćnika ministra IsmaraAvdagića da „ne može reći koje su to crpke koje prodaju benzin i naftu koje prouzroče kvarove naših automobila“. Time Avdagić direktno štiti njemu poznate lopove koji nam direktno oštećuju teško stečenu imovinu (automobile). Jalov mu je i priglup odgovor da je pun razumijevanja za interese potrošača, te biproglašavanje krivim (već poznate i provjerene lopove) narušilo sudski postupak koji je u tijeku. Zakon o pravu na pristup informacijama zabranjuje davanje informacije koji bi doveo u pitanje odluku suda. Takav idiotski stav može proći samo u državama koje ne znaju za elementarno pravo. Ako hrvatski zakonbrani javno obznanjivanje kriminalaca (imena crpka!) i dozvoljava da svojim građanima ti kriminalci i dalje stvaraju štete prodajom „nezakonitog“ goriva koje izaziva materijalnu štetu – taj zakon ne valja.

KAD NEPRAVDA POSTANE ZAKON

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost (Thomas Jefferson). Javnost treba ustati protiv! Svim sredstvima!

IsmarAvdagić, jedan iz golemog uhljebnog stada zamjenika i pomoćnika ministara, dobro zna da će sudski proces trajati mjesecima ili godinama i da nitko neće građanima nadoknaditi štete. Naftni magnati, milijarderi, vlasnici crpka, angažirat će najbolje i najskuplje odvjetnike. A, sve to vrijeme naftni kriminalci i dalje će prodavati svoju sumnjivu mješavinu i uništavati naše automobile. IsmarAvdagić i državne institucije koje bi trebale štititi građane – šute!

Što učiniti? Kome se obratiti? Policiji, DORH-u (?), smiješno! Pa, te su institucije svojimnedjelovanjem stvorile od Republike Hrvatske azil kriminalaca. Zna se da nitko ne proganja bogate i moćne, a rijetke istrage završavaju zastarama.Hrvatske putovnice imaju narkobosovi i kriminalci svih vrsta. Neki su i stalno nastanjeni kod nas. Djelovanja kriminalnih skupina i prebogatih naftnih tajkunanema tko onemogućiti, uplitanja javnosti u njihove kriminalne radnje nisu moguća. I u ovom slučaju direktnog uništavanja imovine građana,vlast ništa ne vidi, ni ne čuje – naftni magnati mirno spavaju u svojim dvorcima. Ako građanin ili grupa građana podnese Kaznenu prijavu – zna se– prijava će završiti u košu za smeće. Kao tisuće drugih!

SNAGA NAFTAŠKE MAFIJE

Povijest kriminalnog djelovanja naftnog lobija Hrvatske ima dugu tradiciju. Usko jezgro naftnog klana uvijek su bili visoko rangirani udbaši. Poveznicu i preplitanje naftnog kriminala Titove Jugoslavije i nove Hrvatske proveo je vrh vlasti uz pomoć moćnih banaka (Luković). To je vrijeme šverca nafte Vanje Špiljka, sina MikeŠpiljka, Perkovićevog ubojstva Đurekovića, preuzimanja udbaškog naftnog klana od strane Franje Gregurića, zatim se redaju imena danas prebogatih tajkuna: Valentić, Čermak, Mateša, Gaži, Štern, (pa i Račan), Vidošević, Šarinić, Sanader, Ježić i mnogi drugi manje poznati javnosti… Tko se dotakao naftnog biznisa – pozlatio se! Vrijeme rata bilo je zlatno doba šverca nafte i oružja, no kontinuitet je nastavljen. Dirigenta i pravog šefa Josipa Perkovića koji je sve do 2013. godine kontrolirao klan – vlada RH na sve je moguće (prevarama, i manipulacijama) pokušala zadržati u Hrvatskoj i sačuvati od izručenja njemačkom pravosuđu.

Paralelno se do današnjeg dana provodi i „legalni“ državni kriminal koji je zemlju doveo do materijalnog kolapsa. To su: pretvorba i privatizacija, te nova kriminalna pošast – predstečajne nagodbe.

Hrvatski naftni lobi čvrsta je tvorevina koja može u svakom trenutku disciplinirati vlast. Golemi crni kapital, dobrim dijelom, hrani i održava pregolemu državnu i lokalnu upravu, te omogućava hedonizam vladajuće elite, izborne i predizborne igre, ukratko – najveći dio funkcioniranja naše neproduktivne i neefikasne države. Bez dotacija klana – mjehur od sapunice raspao bi se!Dokaz tomu je i samo „kozmetička“promjena cijene goriva iako jevrijednost barela nafte na svjetskom tržištu prepolovljena (sa 120 na 57 dolara). Vlada RH ne štiti svoje građane, nego sluša diktate klana.

Nitko, a najmanje vlada RH, ne može utjecati na moćni naftni klan.Na pritisak klana država je ukinula i državni inspektorat koji je gorivo kontrolirao još u cisternama na granici. Nema više nikakve kontrole, pa cisterne koje prevoze lošije gorivo (jeftinije) istovare svoj teret u crpke. Iako je to javna tajna – nema načina ni institucije koja će to zaustaviti.

Dokle će pasivna hrvatska javnost poslušno kupovati preskupo gorivo – za koje svi znamo da nam uništava automobile?

Dok ne progledamo!

AnnoDomini MMXIV./ 5. T

26 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 24 prosinca, 2014, 20:36

  Ma koji naslov iritantan ,provocirajući nadasve.Sve dosadašnje vlade ovdje u RH stasale su iz osnova KPY odn SKH te stoga one imaju u svojim redovima stručnjaka koji su odmah i sada spremni i sposobni poništiti bilo kojeg pripadnika MAFIJE ,čoporativno ako treba, promtno bez svijedoka i to po mimalnoj cijeni od 1 EU po glavi bilo kojega mafijaša…ej hrvati pa zar vi ne čitate dnevnu štampu i zar ste zabravili koliko njih je likvidirano za vrijeme vlasti ex komandanrta Franje Tuđmana .On se je naime riješvao protivnilka po sistemu UDBA odn.KOS. a po uzoru na SECURITATE I SIGURIMIA…sve osnovano na KGB školama u vrijeme F.Tuđmana GOLI OTOK bio je diljem ulica RH…koji vam je KURXAC jeste li hipnotizirni il ste kupljeni …..ej Francek …zabadava ti zaklade spašavaj djecu kao i privatne banke za koje si novac pokrao od svojega HRVATSKOGA PUKA…GORI U PAKLU TI I KUHARIĆ……MRŠ KMETU ZAGORSKI….!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. tupac
  #2 tupac 23 prosinca, 2014, 14:18

  ta vlada-jada ne moze utjecat ni na sta izvan okvira kojima su odredjeni prilikom instalacije, narocito u pozitivnom smislu nesto na korist naroda kojim vladaju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Klarens
  #3 Klarens 19 prosinca, 2014, 21:13

  Govorite ………….
  ++++++++++++++++++++++++++++
  OKOLO OKOLO OKOLO
  ============================
  NAOKOLO NAOKOLO NAOKOLO
  ++++++++++++++++++++++++++++
  OKOLO OKOLO OKOLO
  ============================
  NAOKOLO NAOKOLO NAOKOLO
  ++++++++++++++++++++++++++++
  A istinu, tuzhnu i muchnu istinu
  ++++++++++++++++++++++++++++
  SVI ZNAMO
  ============================
  I uvijek smo znali
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Lopovi su bil9i i ostali isti
  ============================
  LAZHNI KOMUNISTI
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Zarazhena PARTIJA
  ++++++++++++++++++++++++++++
  Odumirala je i odumire
  ++++++++++++++++++++++++++++
  A RUMENI KRMCI
  ============================
  Upropastishe shto se moglo

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Klarens
  #4 Klarens 19 prosinca, 2014, 21:07

  BICIKL
  +++++++++++
  BICIKL
  +++++++++++
  BICIKL

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 19 prosinca, 2014, 19:15

  Vidim ja da ovdje vlada pustoš dok mene nema.No ako budete dobri ispričati ću vam Bajku onu,ALIABA i 40 tajku…….UPS hajduka….

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Dr. Hous
  #6 Dr. Hous 19 prosinca, 2014, 18:18

  Guest, večeras ranije uzmi svoju dozu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Klarens
  #7 Klarens 19 prosinca, 2014, 09:54

  BICIKL
  +++++++++++
  BICIKL
  +++++++++++
  BICIKL

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 18 prosinca, 2014, 21:32

  S obzirom na okolnost da ovaj portal Dnevno.hr kasaka sa promptnim izvješćivanjem javnosti o aktuelnim tekućim događajima poput ove afere sa gorivom ipak čitajući neke druge portale koji jesu točno identificiralI kompaniju i crpke u vlasništvu iste a koje prodaju BENZIN-GEMIŠT te uslijed informacija koje potvrđuju sve što sam gore napisao očitujem se na slijedeći način…Ovim putem izvješćujem GENERAL-VODOINSTALATERA KV Kategorije da jesam neugodnost koja je gore opisana doživo na benzinskoj postaji koja je sada u vlasništvu njegove kompanije.Dakako GENERAL – VODOINSTALATERA KV Kategorije po toj osnovi NE krivim jer isti tada još nije bio vlasnik X kompanije.No utvrditi je da su djelatnici na istoj postaji kao i na ostalima ostali isti te su mućke sa gorivom u smislu pravljenja GEMIŠTA ostale iste.To su dakako nedavno provedene kontrole i dokazale.Dakle,Benzin- GEMŠT ćete dobiti tamo gdje je to javno objavljeno….Pouku iz ovoga posta izvucite sami…

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 18 prosinca, 2014, 20:34

  >>>>>jer LISAC ili LIsica kokoš čeka strpljivo danima ,tjednima ,mjesecima pa čak i godinama sa jednom, jedinom nemjerom i kada kokoš zaboravi na lisicu e tad ju Lisica zgrabi i to bez obzira dolazila ona iz kokošinjca bogataša ili pak siromaha…no kokoši svejedno ode glava….DOSLOVCE REČENO….

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 18 prosinca, 2014, 20:20

  KATA>>>>hahahah…..razbijali smo praćkama stakla susjedima no od tada su decenije prohujale.U međuvremenu mnogi jesu avancirali u “razbijanju stakala” i to u smislu djelovanja na svih 5 / pet / kontinenata…dakle, čitaj pozorno moj post gore gdje piše …””ima POP nad POPOM no ima i Mafia nad Mafiom”””…naravno uz melodiju one pjesme …”” A sad ADIO i tko zna kada i tko zna gdje “”…će biti PUNTO INCONTRO….a to u smislu “” sve se vraća,sve se plaća “”jer konačno nikome na čelu ne piše tko je i što je…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Guest
  #11 Guest 18 prosinca, 2014, 20:08

  BP Petrol>>>> tako je ,točno si konstatirao i da ti kažem još i to da me je zadesilo tražiti odštete kako od one bivše Države tako i od ove sadašnje koja me je pokrala doslovce kao poslijednjega majmuna na ovome svijetu.NA ovom sam portalu o tome pisao i od tada taj lopov kao i ja osobno molimo BOGA da se kojim slučajem ne sretnemo uživo jer bi tada moglo biti ono””DOVIĐENJA U PAKLU “”…..napisao sam i to da mu bolje da ga zgrabi PNUSKOK nego li ja osobno onda i tamo gdje se isti najmanje nada…naravno daleko od granica RH…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Akademik
  #12 Akademik 18 prosinca, 2014, 10:28

  Vec uoci Referenduma za nezavisnost, jedna od direktiva glasila je: ‘Hrvatska u svijetu nije niciji neprijatelj. Ukoliko se ikoja strana bude prema Hrvatskoj ponasala kao neprijatelj, zadaca hrvatske diplomacije je da im otvorenih karata dokaze da nisu u pravu jer nismo neprijatelji ni jedne drzave na svijetu jer je Hrvatska – rezultat slobodno izrazene volje svog hrvatskog naroda.’ Preko pola stoljeca, koliko traju napori zavrgnuca, razvoja i uskoro i procvata Europske Hrvatske, prikupili smo i objavili dovoljno materijala da dokazemo da nasi preci Dinarci oduvijek zive u odlicnim odnosima s cijelim svijetom, u visokoj svijesti o samima sebi i u postivanja svih onakvih kakvi oni jesu. U to ime i od samog pocetka nadgradnje hrvatske samostalnosti dokazivali smo da je Hrvatskoj Iran jedan od najbliskijih partnera u svakom pogledu i da tu istinu treba njegovati. Sto se tice energetskih problema, prijateljstvo s Iranom nam je pèotrebno koliko i clanstvo u ONU, NATO-u i u EU!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Kata
  #13 Kata 18 prosinca, 2014, 10:27

  Psi laju a karavane prolaze. Svi mi lajemo i ne grizemo. Ima li kakvo muško u Hrvatskoj koje će napraviti štetu na nekoj benzinskoj pumpi? Bilo kakvu štetu (razbiti staklo ili slično) da ti zločinci vide da nismo telad koja nema rogove i ne može bosti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. BP Petrol
  #14 BP Petrol 18 prosinca, 2014, 08:20

  Ovaj je pun ko brod…

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Guest
  #15 Guest 17 prosinca, 2014, 21:01

  >>>>dodajem još i to da godišnja registracija za gore pomenutu limuzinu iznosi 1200,00 EU// tisućudvijestoeura // i to sa 20% popusta a za slijedeći automobil plaćam još toliko obadva na ZG tablicama …I tko je toliko LUD i ZBUNJEN da mi nakon toga proda benzin miješan sa vodom I koje su to kompanije odn. LUĐACI na benzinskim postajama da toliko neodgovorno i bez ikakovoga straha po poslodavca konačno i od vlasnika automobila mješaju benzin sa vodom i takvoga toče svima nama…. pa kad netko doista poludi i vrati istom mjerom tada će se nešto možda i učiniti u smislu sanacije opisane situacije….moram reći i to da ima POP nad POPOM no ima i MAFIJA nad MAFIJOM..igrom slučaja znam ih svih….

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Guest
  #16 Guest 17 prosinca, 2014, 20:42

  >>>>>gospodinu ISMARU AVDAGIĆU ne želim ništa loše jedino želim da se njemu na njegovome privatnom automobilu // koji je iste marke poput mojega // i koji danas u ZGu košta 105.000,00EU plus ostala davanja desi situacija identična gore napisanoj….tek tada vidjeti ćemo ako će on javno objaviti i sankcionirati sve one kompanije i crpke koje nas drže budalama prodajući nam GEMIŠT kao benzin….

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Guest
  #17 Guest 17 prosinca, 2014, 20:34

  >>>>dakle na čast kompaniji X koja ne priznaje štete po osnovi nekvalitetnog goriva sve štiteći one koji na njihovim benzinskim postajama od benzina prave GEMIŠT…I nije bitno što ih potom nisam tužio sudu jer ,rečeno mi je da oni i tamo imaju veza te da uspijeti u naplati štete neću nikada.I nije bitno što je od tada prošlo već neko vrijeme ,no strpljivo čekam i čekati ću makar dočekao slijedeće sirene za uzbunu u RH te ću krenuti u naplatu baš poput tada 1991…i nema te sile koja bi me tada mogla u namjeri spriječitispriječiti…toliko izjavljujem JAVNO ISTINITO ODGOVORNO..onome tko želi dokaze nek mi se slobodno javi…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Guest
  #18 Guest 17 prosinca, 2014, 20:20

  >>> kao iskusan vozač nakon 32 / tridesetidvijegodine/ tada na cesti sa osobnim automobilom koji je vrhunski svijetski brand odmah sam reagirao,pozvao Policiju i o tome imam sastavljen zapisnik.Sa upravom X kompanije izmijenjao sam mnoge e mailove u smislu obeštećenja po pretrpljenoj i u vlastitoj režiji saniranoj šteti ali uspio nisam//E Mailove imam arhivirane//.Dakako oni jesu u provjeru goriva poslali svojega internog kontrolora no nakon svega postalo mi je jasno da je on u dogovoru sa onima koji mute kvalitetom goriva….

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Guest
  #19 Guest 17 prosinca, 2014, 20:12

  Gospodinu ISMARU AVDAGIĆU javno poručujem putem ovoga portala slijedeće…Isti gospodin što se mene osobno tiče i nemora javno ukazati na benzinske postaje koje prodaju neadekvatno gorivo,prljavo i miješano sa vodom.No ,osobno jesam identificirao istu X kompaniju na X benzinskoj postaji ,čak i voditelja iste poimenice.Na svojem privatnom luksuznom automobilu plaćenom tadašnjih 130.000 DEM/ stotridesettisuća / pretrpio sam štetu od 1 Tisuće EU sve poradi toga što sam na X crpki u benzinu dobio pomiješanu vodu te nakon tankiranja i napravljenih 10ak KM na displeju dobio ispis FUEL ERROR,dakako sa ugašenim motorom na sred ceste>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Spomenka Schneggenbu
  #20 Spomenka Schneggenbu 17 prosinca, 2014, 19:42

  Te crpke sa neispravnim gorivom trebalo je momentalno zatvoriti i zapecatit. Tako se to radi u pravnoj drzavi.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code