VATERPOLSKA REPREZENTACIJA NA ODMORU

VATERPOLSKA REPREZENTACIJA NA ODMORU

16. kolovoza, 2013.

2870dd1d25dd9d99176872e1fe8873be L

Najtrofejnija hrvatska reprezentativna momčad – vaterpolska reprezentacija na zasluženom je odmoru. Nakon osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Turskoj, te brončane medalje na FINA Svjetskom prvenstvu u Barceloni vaterpolo reprezentativci otkrivaju kako slave pobjede te kako se nose s porazima, kako ponovno pronalaze snagu i osvajaju medalje. Svaki od njih ima neke svoje rituale prije samih utakmica ali i način slavlja.

Prije samih utakmica u momčadi vlada velika koncentracija i misli su nam usmjerene na ono najvažnije – pobjedu. Prije samog početka utakmice skupimo se u krug blizu gola i zajedno prođemo posljednje upute. Nakon toga zajedno uzviknemo Hrvatska, a svatko od nas ima neki vlastiti ritual ili način na koji se opušta i priprema za utakmicu. Ja osobno volim popiti kavu i pogledati film u slobodnim trenucima prije utakmice. Prije sam imao rituale no odustao sam od toga. Slavim one najvažnije pobjede,  a poraze liječim jakim treningom kojim iz sebe izbacim svu negativnu energiju” – otkriva kapetan Josip Pavić.

Hrvatski se vaterpolisti kao i svi drugi sportaši često, iz dana u dan, na natjecanjima susreću s velikom količinom sretne ili tužne energije. “Prije utakmica najčešće se opuštam uz glazbu. Stavljam slušalice i odlazim u svijet vlastitih misli, a razmišljam o mnogim stvarima no uvijek misli završe na onom što me čeka za nekoliko sati – utakmici. Svaku pobjedu slavim na neki svoj način, svaka je drugačija ali i posebno draga. Često svi zajedno izađemo i proslavimo uz glazbu i dobar provod.”- izjavio je reprezentativac Paulo Obradović.

Vaterpolska reprezentacija najtrofejnija je momčad Hrvatske. No, uz brojne osvojene utakmice i medalje, ponekad se dogode i porazi koji su sastavni dio sporta.

Porazi su ona teška strana sporta, tu je potrebno pronaći snage i nastaviti dalje, ponekad već i za nekoliko sati kao da se ništa nije dogovdilo. Prolazak kroz takva stanja nam često kasnije pomaže u životu kada se pojave problemi i kada se lakše nosimo i s njima. Od najranijih kategorija do nas seniora igrači se čeličaju i naviknu i na poraze, no nije uvijek lako. Snaga ove reprezentacije je upravo u tome da smo najjači u najtežim trenucima i da se vrlo brzo dignemo te nastavljamo borbu kao da se dan ranije nije ništa dogodilo!” – izjavio je Sandro Sukno.

Neki od reprezentativaca sa sobom na putovanja nose poneku amajliju poput Nikše Dobuda koji ima sretnog praščića, mnogi se prije utakmice prekriže, a neki pogledom na tribini potraže lica članova obitelji. Svim reprezentativcima posebno je drago i daje ima dodatnu snagu navijanje naših navijača, koji često na dalekim putovanjima nisu u velikom broju, ali sigurni smo da će se i to uskoro promjeniti. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code