VANJSKA POLITIKA BRATSTVA I JEDINSTVA

VANJSKA POLITIKA BRATSTVA I JEDINSTVA

29. lipnja, 2014.

 

8BBD983B-0A8D-4AFC-B025-9BB5D6263E65 mw1024 s n Custom
Podilaženje nositeljima velikosrpskog programa

Napisao: Danijel Srb

Milorad Dodik iskoristio je pomoć HV u spašavanju stradalih u poplavama u jednom dijelu  Bosne i Hercegovine koji je pod njegovom kontrolom kako bi se u najmanju ruku narugao  ministru obrane RH  praveći ga ratnim zločincem. Odgovoran za ovakvo neprihvatljivo ponašanje je predsjednik Josipović koji je dopustio da pripadnici HV-a (pukovnik Božo Vukasović)  budu nazočni dodjeli priznanja u Banja Luci u kojoj  istovremeno našeg ministra obrane  de facto proglašavaju ratnim zločincem.
Cijenimo zalaganje posada nasih helikoptera koji su se iskazali spašavajuci sirotinju u Bosni i Hercegovini, ali je neprihvatljivo da se dopušta Miloradu Dodiku da se na ovakav  način izruguje pomoči HV-a i RH.

ORJENTIRANOST NA JUGOSFERU

Ne može  niti će Milorad Dodik odlučivati o tome tko je i tko će biti ministar obrane RH. Posebno mu ne može u tome de facto pomagati predsjednik RH Ivo Josipović koji je dopuštanjem odlaska vojnog izaslanika u BiH pukovnika Vukasovića omogućio javnu blamažu najviših državnih dužnosnika pri tomu dajući Miloradu Dodiku legitimitet koji mu  pozicijom nikakao ne odgovara jer  Republika Hrvatska je pomagala  Bosni i Hercegovini i ona ona je ta koja je međunarodni pravni subjekt, a ne Rapublika Srpska.

Ogorčeni smo ovakvim ponašanjem i predsjednika i ministrice vanjskih poslova jer ovo nije prvi put da se Hrvatskoj izruguju koristeći Josipovićevu orjentiranost na jugosferu i dokazivanje prijateljstva sa Srbijom i Republikom Srpskom pod svaku cijenu.

Ne može se voditi vanjska politika na beskrajnom dopuštanju vlastitog ponižavanja od srpskih nacionalista, bilo onih iz Srbije ili onih iz Bosne i Hercegovine. Dosta je takve  vanjske politike  Republike Hrvatske kojom se podilazi nositeljima velikosrpskog programa  uz naivno vjerovanje da će se promjeniti. Nedavno smo kao narod krvlju platili takvu naivnu politiku.

Ako predsjednik Josipović  ministrica vanjskih poslova Pusić hitno to ne shvate, ponovno ćemo skupo plaćati njihovu naivnost.
Hrvatska mora voditi svoju vanjsku politiku, a ne vanjsku politiku bratstva i jedinstva bivše Jugoslavije!

PUŠTANJE ŠEŠELJA

Najava skorašnjeg puštanja  ratnog zločinca Vojislava Šešelja  na slobodu  iz pritvora u Haagu  do okončanja  postupka pred Haaškim tribunalom vrhunac je pravnog-političkog cinizma Haaškog suda.

Puštanje četničkog vojvode uvreda je svim žrtvama srbijanske  politike za vrijme agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, svim progonjenim Hrvatima iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine.  Ovakvim postupkom Haaški sud rehabilitira četničku politiku u Srbiji. Povratkom pravog predsjednika Srpske radikalne stranke  u Srbiju, kojeg je za vrijeme „boravka“ u Haagu zamjenjivao današnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, povratak je veliko-srpske politike.
Hrvatska stranka prava očekuje od predsjednika Josipovića, premijera Milanovića da ošto reagiraju na ovakvu odkuku Haaškog suda i da traže zadržavanje Šešelja u Scheveningenu.

Oštra reakcija trebala bi uslijediti posebno od ministrice Vanjskih poslova Hrvatske, no teško je očekivati od Vesne Pusić koja se ponaša kao ministrica Regiona da će uslijediti bilo kakva reakcija.
Ne reagiranje istih značila bi podrška zlokobnoj Šešeljevoj politici, njegovim izjavama o granicama na liniji Karlobag-Karlovac-Virovitici, podrška njegovim radikalima da ponovno pjevaju o „klanju i salati“.
Podrška je to politici „široke ruke“ Haškog suda kada su u pitanju srpski zločinci. T

 

33 komentara

Uskoči u raspravu
 1. R.
  #1 R. 11 srpnja, 2014, 11:05

  E moj druže s Pantovčaka, ti si Jugoslaven bez države a predsjednik Hrvatske. Koja sramota…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 7 srpnja, 2014, 15:03

  Treba poruciti Dacicu da ocekujemo Presudu Visokog suda pravde, da bismo izisli s predmetom naplacivanja ratne odstete. Nek prestane gedzo praviti druge slicnima sebi…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ko nas bre zavadi?
  #3 Ko nas bre zavadi? 6 srpnja, 2014, 08:19

  Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić nedavno je izjavio kako se razvija ideja o zajedničkim ambasadama zemalja “regije” kako bi uštedjeli!?

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Dalailama
  #4 Dalailama 5 srpnja, 2014, 05:28

  1)Najgora politika u diplomaciji je – prezirati prijatelje i laskati neprijatelju da bi udbrovoljio ‘petu kolonu’ – guju u njedrima drzve koju je stvorio i obranio narod sucelice prema neprijatelju.
  2)Najbolja politika u vanjskim odnosima je ona koja i od neorijatelja ili protivnika nacini lojalnog suparnika s kojim ce sve odnse mjeriti propisima iz pozitivnog medjunarodnog prava.

  I vanjska i unutrasnja politika Ive Josipovica razradjuje se na prvoj postavci. To je donekle i razumljivo: on je formiran u pravnom sustavu propalog jugomarksistickog rezima, koji je bio nagomilao – prema Dr-u Josipu Zupanovu – deset milijuna zakona i ostalih zakonskih odredbi. Razumije se da covjek koji izidje iz te ‘pravne skole’ nije u stanju drugacije djelovati do li – mrziti hrvatski narod i braniti fikciju ‘bratstva jedinstva’ koje je prolilo potoke hrvatske krvi. Izdajnici uzivaju u propasti vlastitog naroda. A patrioti rade na propasti izdajnika.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Zlajo 2
  #5 Zlajo 2 3 srpnja, 2014, 08:04

  Vesnica će biti čelnica UN-a “kad na vrbi rodi grožđe i kad se vrati Karađorđe”! Tako nemoguće misije definiraju susjedi! Originalni članak u World Politics Review, iz kojega je ova informacija vjerojatno preuzeta, ne spominje ni u jednom slovu ime naše regionalne ministarke.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. kurkumin
  #6 kurkumin 2 srpnja, 2014, 22:57

  ej zmijurina i beli jova naivni??????????????Ovo dvoje sotonjara su zadnji koji bi bili naivni. Mozda su naivni jedino po onome sto ocekuju od gospodara kojemu sluze, jer on nikada ne otkriva svoje nagrade za njemu vjerne. Spoznaju to tek kad dodju u njegovo carstvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pa nazdravlje im bilo

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. nensy
  #7 nensy 1 srpnja, 2014, 15:19

  na fotografiji ovo dvoje drugara fali još samo bista druga josipa broza

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 1 srpnja, 2014, 09:54

  …… :)))))))))))

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Milorad
  #9 Milorad 1 srpnja, 2014, 07:39

  Ne uci, nesretnice, oca kako se prave djeca!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Guest
  #10 Guest 1 srpnja, 2014, 06:40

  Sociopati (psihopati) – ne mogu nikada zašutiti jer “njihova uvijek MORA biti zadnja” bez obzira na njihovo (ne)znanje.
  “Tako” ih najlakše prepoznajemo. :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Milorad
  #11 Milorad 1 srpnja, 2014, 05:07

  Tu istu pricu decenijama smo slusali iz usta udbaskih vaspitaca: samo njegov sef – bog i batina – mogu biti u pravu. Dok im se ne dogodi da im u glavi proradi zdrav razum i tako dopsiju u smrtnu dilemu: odreci se laznog i servilnog sebe ili – ostati na dosadasnjem polozaju. Postoji i trece rjesenje: da shvate da je znanje daleko jace od prostacke dijaljektike. Pa zasute.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Guest
  #12 Guest 30 lipnja, 2014, 16:16

  Eee “moj” Milorade – “takvi”, poput tebe, uvjek se nastoje projekcijama izbaviti (iz vlastitog mediokritetstva).
  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Milorad
  #13 Milorad 30 lipnja, 2014, 14:19

  Sve ima svoje granice, osim u umisljaju neukih sveznadara.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Nigel Farage
  #14 Nigel Farage 30 lipnja, 2014, 11:22

  Samo dvije stvari su bezgranične – svemir i ljudska glupost, ali u “ono prvo” nisam siguran.

  A.Einstein

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Durda
  #15 Durda 30 lipnja, 2014, 01:38

  Prozivljavamo vrijeme pada satanizma i sve neodoljivijeg uspona ljubavi prema istini. Jer, imajte na umu da je Sotona Lazov i Ubojica i da se satanisti pepoznaju po tome sto mrze mir, slogu medju ljudima i onda kad se pozivaju na Boga, kako je to cinio Lucifer . NOTA: Nije pametno ‘praviti se lud’ jer to ‘pravljenje’ lako postaje trajna nesreca.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Nigel Farage
  #16 Nigel Farage 29 lipnja, 2014, 20:22

  EU je također ideološko ludilo koje se primiće svom fatalnom crescendo-u. Srećom po UK, do 2017. napuštamo tu njemačku ludnicu zvanu – EU.
  I da, nisam herr već Mr (uskoro možda i Sir).

  🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Durda
  #17 Durda 29 lipnja, 2014, 17:23

  Europa je bivala izlagana strasnim ratovima i iz vana i iznutra i uprvo je stoga dosla k sebi i odlucila da se – brine o sebi. To zivcira amatere anarhije, ali – sta bi bilo, recimo s Grckom, da nema ove divne europske solidarnosti – diobe i zadnjeg zalogaja, jer solidarnost je jedina alternativa anarhiji i ideoloskom ludilu. To ludilo je rastocilo i Jugoslaviju i SSSR, ali solidarnost nije rastocila nikad nikoga. A kako velikih ratovs vise ne ce bitiu (osim u glavi Milorada Dodika i Milorada Pupovca, mozete vi, herr Nigel Frage – mirno spavati uz vasu zivahnu Spree

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Nigel Farage
  #18 Nigel Farage 29 lipnja, 2014, 10:00

  1. Pa nisu pobornici “Sovjetske Hrvatske” brojni euroskeptici i ugledni gospodarsko-politički analitičari na Zapadu koji ne vide dugu perspektivu ovakove EU!
  2. Naravno, ima “onih” uhljeba kojima je, za sada, dobro ali na račun “ostatka” populacije 3/4 EU-a.
  3. EU, već sada, polako puca po šavovima, baš poput vaše negdašnje YU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Durda
  #19 Durda 29 lipnja, 2014, 09:16

  Propali pèlan ‘Sovjetske Hrvatske’ ima svoje veterane koji veoma podsjecaju na Igora Mandica: skripe zubima jer – nemaju sta reci. Sta oni sve nisu benavili, ali projekt Europske Hrvatske je nasa ziva i zajamcena stvarnost – ulazinica u bolji i sretniji svijet. NJIH NITKO NI ZA STO NIJE PITA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Nemanja
  #20 Nemanja 29 lipnja, 2014, 07:41

  Šešelj,ako bude pušten iz Haaga,mogao bi vrlo lako postati savjetnik za “region” predsjenika Nikolića,zvanog odnedavno “Tomo šiptar”, tj. u operativnoj funkciji poput našeg Budimira Lončara ili Dejana Jovića.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code