VALAMAR TRAIL 2014.  U RAPCU

VALAMAR TRAIL 2014. U RAPCU

3. listopada, 2014.

Valamar-trail-trčanje Custom
Povodom utrke ‘‘Valamartrail 2014’’ održana je press konferencija u rabačkom Hotelu ValamarSanfior, a na tiskovnoj su  sudjelovali AndreaTrifoni (direktor utrke), Alen Paliska (Istra bike DMC, specijalist za trail) i Sandi Sinožić (Valamar hoteli i ljetovališta).
Nakon uspješne biciklističke utrke IstriaValamarTerraMagica, Rabac će biti domaćin utrke ValamarTrail koja će se po prvi puta održati u Rapcu 4. listopada 2014. sa startom i ciljem ispred Hotela ValamarSanfior. Organizacija utrke je u suradnji sa SRK Alba, Valamar hoteli i ljetovališta i Turističkom zajednicom Labin i Rabac.
ValamarTrail je trailrunning utrka, odnosno utrka trčanja u prirodi po označenim stazama, a sastoji od četiri različite utrke, različite težine, namijenjene svima, od vrhunskih trail trkača do rekreativaca. „Najboljim trkačima su pripremljene dvije utrke, najduža od 73 km – 2.200 m visinske razlike koja nosi i dva ITRA kvalifikacijska boda za UTMB, te malo kraća od 53 km – 1.550 m visinske razlike koja nosi jedan ITRA kvalifikacijski bod.
Za one koji ne žele cijeli dan provesti u prirodi, pripremljena je utrka polumaratonske dužine od 21 km – 630 m visinske razlike, a za rekreativce „slatki mali“ trail dužine 13 km s 460 m visinske razlike.“ – izjavio je direktor utrke AndreaTrifoni. Sve staze se prostiru predivnom okolicom Rapca i Labina, a omeđene su Plominskim zaljevom na sjeveru i Raškim kanalom na jugu.
Natjecatelji će moći uživati u prekrasnim vidicima sa Oštrog, Skitače, Crne Punte, Standara, ali i ulicama starog grada Labina i svim onim starim napuštenim selima diljem staze. „Na ValamarTrail je prijavljeno 305 natjecatelja iz jedanaest zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Srbija, Kanada, Rusija, Rumunjska, Švedska) rekao je Alen Paliska (Istra bike DMC, specijalist za trail), te pohvalio suradnju sa Valamar hoteli i ljetovališta.
 „Počeli smo s manjim projektima, ali sada smo spremni za projekte koji će biti važni i na svjetskoj razini. Rabac i Labin imaju odličan geomorfološki položaj, a ValamarTrail utrka ima potencijal u turističkom i sportskom smislu.“

   U ime Valamar hoteli i ljetovališta, Sandi Sinožić (direktor operacija destinacija Rabac i Krk) je naglasio dobru suradnju sa Turističkom zajednicom Labin-Rabac koja daje potporu ovoj ali i manifestacijama koje se održavaju u pred i podsezoni, kao i sa Istra Bike DMC koji radi na promociji cikloturizma i outdoor aktivnosti.

   ValamarTrail utrku prepoznata je kao produkt kojim će se razvijati clusterRabac-Labin. Njoj je prethodila utrka ValamarTerraMagica održana u svibnju ove godine, za koju je odlučeno da se održi i dogodine. U planu je označavanje staza i pokrivanje sa GPS-om. Potrebno je kreirati kompletan produkt koji će se plasirati na tržište i kojima će se obogatit sadržaji i događanja u pred i posezoni, tako da se staze mogu koristiti i van održavanja utrka. Valamar hoteli i ljetovališta ima viziju razvoja tog segment tržišta.“ zaključio je Sandi Sinožić.

IZVOR: www.regionalexpress.hr T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code