Umro Mića Orlović, pogledajte jedan od poslednjih intervjua sa njim

Umro Mića Orlović, pogledajte jedan od poslednjih intervjua sa njim

14. veljače, 2013.

 

313822 orlovic01ras f

Orlović je rođen 1934. godine u Valjevu. Bio je prvi voditelj televiziskog “Dnevnika“.

Završio je Valjevsku gimnaziju i Filološki fakultet u Beogradu, a tokom studija je radio kao sportski novinar.

– Čaršija je oduvek volela da izmišlja priče o javnim ličnostima. Šta sve nisam bio! U navodnim saobraćajnim nesrećama gubio sam noge i ruke… Čak su pričali da imam drvenu nogu! Bivao sam po tim pričama i notorni pijanac, i šta sve ne!
Vide me u kafani “Madera” kako sa društvom pijem votku i već sutradan krene priča: “Mića svaki dan pijanči u ‘Maderi’. Sve to pijano! Mangupi!” Nikada nisam bio neki boem. Možda malo, početkom 80-ih. Ali, posle dve, tri godine primetim da mi je prešlo u naviku da se nalazim s tim društvom da bih otišao da popijem. Povučem se i tako postanem, kako su me nazivali – pobegulja.  Imao sam sreću, kao sportista, da ne podnosim alkohol. I ti letnji festivali koje sam vodio bili su mi mnogo naporni jer se posle programa noću do nekog doba ostajalo u kafani. A ja sam voleo noću da spavam. Po navici ustajem u 5.30 ujutru, bez obzira na to kada legnem – ispričao je u ispovesti za “Blic”.

Na programu Radio Beograda prvi put se oglasio 15. oktobra 1957. godine kao reporter sa fudbalske utakmice OFK Beograd – Napredak Kruševac a potom je 1958. učestvovao u realizaciji prvog televizijskog prikaza u okviru razmene TV novinara Beograda i Zagreba.

Televizija Beograd je 28. avgusta 1958. godine emitovala prvi TV Dnevnik informativno-političkog programa čiji je voditelj bio Mića Orlović. 

Dva puta se ženio, ima jednu ćerku.

Javnost izgubila velikog profesionalca

Bivše spikerke, voditeljke i urednice Televizije Beograd Dunja Figenvald Puletić Lango i Danka Novović izjavile su povodom smrti Miće Orlovića da je bio dobar čovek, odličan voditelj i da je televizijska javnost njegovim odlaskom izgubila velikog profesionalca.

– Tužno je što uopšte čovek mora da umre, pa još jedan takav profesionalac, legenda, nosilac lika kakav treba da bude televizijski voditelj, u onom najboljem maniru – rekla je Langova Tanjugu.

– Imao je sve i pojavu i glas i kulturu govora, sve što je potrebno i prosto su ga obožavali. Obožavali su ga do poslednjeg dana njegovog života – istakla je ona, dodajući da je odlaskom Orlovića “televizijska javnost izgubila velikog profesionalca”.
 

Novovićeva je rekla da joj je Orlović bio ne samo kolega, nego i veliki prijatelj.
– Znam ga od detinjstva, jer je on živeo u Valjevu, njegovi roditelji i moja tetka su živeli stan do stana. Bio je veoma dobar čovek, fantastičan voditelj i žao mi je što se do danas nije rodio novi Mića Orlović – istakla je Novovićeva.

Ona je dodala da je Orlović bio i ostao neprevaziđen.
– Mahom su žene voditelji, a on mislim da je neprevaziđen do sada. Imao je popularnost kakvu niko od nas nije imao. On je jedini stvarno imao veliku popularnost. Bio mi je veliki prijatelj – dodala je Novovićeva.

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code