UMRO GITARISTA PARNOG VALJKA Hus: Ne mogu da verujem da ga nema!

UMRO GITARISTA PARNOG VALJKA Hus: Ne mogu da verujem da ga nema!

16. rujna, 2014.

rastko-milosev-ras-foto-facebook-1410853459-568881 Custom

 

Rastko Milošev Ras, koji je sa nepunih 18 godina 1979. postao gitarista legendarnog Parnog valjka, preminuo je 53. godini. Njegov prepoznatljiv zvuk se čuje na albumima “Vruće igre”, “Vrijeme je na našoj strani”, “Koncert”, “Glavnom ulicom”, “Uhvati ritam” i “Pokreni se”, koji se ubrajaju u zlatno doba tadašnjeg rokenrola, antologijski je njegov gitaristički solo na pesmi “Neda”, sa albuma Parnog valjka “Vruće igre”.

“Upoznali smo se ispred Zvečke. Neko mi je rekao da postoji jedan klinac koji sjajno svira, a pošto smo kod mene kod kuće zajedno odsvirali par stvari, rekao sam mu: “Stari, ti si taj”. Ne mogu verovati da ga nema. Bio je stvarno veliki talent i dobar, tih čovek. Kada pomislim na njega, setim se onog dečka koji je stajao ispred Zvečke i govorio mi da zna svirati, ispričao je Husein Hasanefendić Hus, koji je Rasa doveo u Parni valjak.

Ras je iza sebe ostavio četvoro dece. Njegov sin Matej (23) student je violončela na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, Adrian (20) i Zoe (16) već godinama sviraju klavir, a ćerka Justina (26) studira udaraljke u Belgiji.

Rastko Milošev – Ras rođen je 11.11.1961. u Zagrebu. Uz majku Kameliju Zavrl, profesku klavira, i brata Aleksandra Miloševa – člana Zagrebačkih solista i redovnog profesora viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Ras je od malena bio okružen muzikom i sa lakoćom je savladao klavir, klarinet i saksofon. Pošto je sa 15 godina otkrio Bitlise, zaljubio se u električnu gitaru.

Svirao je na brojnim albumima snimljenim 80-ih godna prošlog veka – kao gitarista, autor, producent, i aranžer, za izvođače – od Tereze Kesovije, Dine Dvornika, Olivera Mandića i Kaliopi, do Jasmina Stavrosa, Dine Merlina, Plavog orkestra, Haustora…

Poslednji ispraćaj Rastka Miloševa biće u sredu 17. 9.2014. u 14. 30 sati u Krematoriju na Mirogoju.

IZVOR:www.kurir-info.rsT

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mrle
  #1 Mrle 18 rujna, 2014, 18:59

  Pa zato kaj je pisan u Srpskoj (redakcija Kurira).
  A pisan je u Srpskoj zato jer se u Hrvatskoj nitko ni ne sjeća Rastka Miloševa i sve zajedno boli qrac za njega.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 17 rujna, 2014, 23:25

  Nemrem verovat
  Ovaj tekst je pisan na svrbskom ?????
  Zakaj !!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code