UKRAO 800.000 EVRA: Direktor banke pljačkao glumce!

UKRAO 800.000 EVRA: Direktor banke pljačkao glumce!

2. travnja, 2014.

milena-dravic-i-dragan-nikolic-foto-kurir-1396428888-472379

BEOGRAD – Nije poštedeo ni glumce!
Vladan Barjaktarović (54), šef ekspoziture Komercijalne banke na Trgu Nikole Pašića, uhapšen je juče zbog sumnje da je od 2009. godine sa štednih računa klijenata banke ukrao 800.000 evra! Prema saznanjima Kurira, Barjaktarović je bio umešan i u nestanak 130.000 evra iz ekspoziture Komercijalne banke 2006. godine, kad je, između ostalih, skinut novac i s računa glumačkog para Dragana Nikolića i Milene Dravić.

Kako saznajemo, Barjaktarović je pre dva dana došao u policiju i priznao da je u poslednjih pet godina krao novac s računa klijenata.

Priznao krivicu

– Priznajem da sam uzimao pare iz banke. Prvi put sam to uradio 2009, a do 2014. uzeo sam više od 800.000 evra. Taj novac mi je bio potreban zbog kockanja, strastveni sam kockar i stalno odlazim u kazino. Imao sam i kockarske dugove koje sam morao da vratim i nisam imao izbora – izjavio je, kako saznajemo, Barjaktarović, koji je u policiju došao u pratnji advokata, samo nekoliko dana nakon što su njegove krađe otkrivene.

– Objasnio nam je da uzimao novac klijenata banke tako što je pravio lažne naloge o prevremenoj isplati oročenih depozita, a zatim na osnovu njih podizao gotov novac s računa klijenata. Iako je rekao da je sav novac potrošio po kockarnicama, moguće je da je deo negde sakrio. Predstoji i provera štednih računa u drugim filijalama – kaže izvor Kurira.

Milena Dravić i Dragan Nikolić Milena Dravić i Dragan Nikolić

Krađe su otkrivene kad su neki od klijenata primetili manjak na računu, i to prijavili banci.

– Da bi te informacije bile proverene, banka je poslala unutrašnju kontrolu u ekspozituru čiji je šef bio Barjaktarović i ubrzo su zloupotrebe isplivale na površinu – navodi naš izvor.

Iako je na saslušanju rekao da je novac počeo da krade 2009. godine, Kurir saznaje da je Barjaktarović bio umešan u nestanak novca i dok je bio šef ekspoziture u Ulici kneza Miloša.

Imao jaka leđa

– To je bilo 2006. godine, kad je u toj ekspozituri utvrđen manjak sa štednih depozita od 130.000 evra. Nedostajao je novac s računa pojedinih pevača i glumaca, a među njima su bili Dragan Nikolić i Milena Dravić. Međutim, Barjaktarović je očigledno imao jaka leđa i nikad nije odgovarao za to, a krivica je svaljena na kontrolorku – rekao je izvor Kurira.Komercijalna banka saopštila je da su u filijali na Trgu Nikole Pašića „uočili određene nepravilnosti“, a službenik je otkriven „primenom nedavno razvijenog najsavremenijeg softvera, čiji je zadatak bio da otkrije transakcije kod kojih je povećan stepen rizika od mogućih zloupotreba“.

Uočili nepravilnosti pomoću softvera... Ekspozitura na Trgu Nikole Pašića Uočili nepravilnosti pomoću softvera… Ekspozitura na Trgu Nikole Pašića

Nestanak
POBEGAO, PA SE PREDAO

Barjaktarović se predao policiji tri dana nakon što je prijavljen njegov nestanak. Naime, on je u petak otišao s posla i nikom se nije javljao, zbog čega su oni pomislili da mu se nešto loše desilo i pozvali policiju.

– On je, međutim, najverovatnije pobegao kad je shvatio da je unutrašnja kontrola otkrila krađu. Posle nekoliko dana se predomislio i odlučio da sam ode i prijavi se – otkriva nas izvor.

Dragan Nikolić
NEMOJTE DA PRAVITE SENZACIJU

Reporteri Kurira pozvali su juče poznatog glumca Dragana Nikolića kako bi čuli njegov komentar o krađi u Komercijalnoj banci.

– Molim vas, nemojte da pravite senzaciju oko toga i da me dovodite u neprijatnu situaciju. Ne znam ništa o tome, moguće je da me banka nije ni obavestila da mi je u to vreme neko ukrao pare s računa – rekao je Nikolić.

Slični slučajevi u Komercijalnoj banci

– decembar 2013 – M. N. (53), koordinator u Knjaževcu, osumnjičena da je zloupotrebama oštetila banku za 200.000 evra
– januar 2014 – H. V., blagajnik ekspoziture u Knjaževcu, osumnjičen da je proneverio 1,3 miliona dinara, dok je protiv Đ. L., šefice ekspoziture, podneta prijava zato što nije prijavila manjak
– februar 2014 – M. M. (43), službenik iz Zaječara, osumnjičen da je proneverio novac klijenata i za sebe zadržao 35.000 evra

Skidao pare s računa Milene Dravić i Dragana Nikolića: Sve prokockao: Vladan Barjaktarović na saslušanju rekao da je godinama skidao pare sa štednih računa klijenata; Inspektorima je rekao da ne može da živi bez kocke i da je sav novac potrošio u kockarnicama i na vraćanje dugova

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code