UHIĆEN NAKON TAJNOG SASTANKA S PAPOM

UHIĆEN NAKON TAJNOG SASTANKA S PAPOM

19. listopada, 2014.

 ivica plisic milan bandic slobodan ljubicic davor poljak1

Otkrivamo događaje koji su prethodili pritvaranju Milana Bandića

Napisao: Dražen Stjepandić

“Na poziv gradonačelnika Grada Rima Ignazia R. Marina, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovat će, u srijedu, 1. listopada, na Sastanku gradonačelnika 28 glavnih gradova Europske unije što će se, pod nazivom Developing an EU Urban Agend održati u prostorima rimske Gradske uprave.

Susret u Rimu održava se tijekom predsjedanja Republike Italije Europskom unijom, nastavno na ranije sastanke u veljači 2014. i veljači 2013. u Briselu. Na cjelodnevnom radnom susretu, među ostalim, razmatrat će se dvije glavne teme: Potrebe glavnih gradova u kontekstu EU Urban Agenda – prijedlozi i zajedničke akcije te Kako unaprijediti stajališta vlasti na višu razinu u pogledu projekata EU Urban Agenda.

Izrazima dobrodošlice kolegama gradonačelnicima europskih glavnih gradova, Rimski susret će u 10 sati otvoriti gradonačelnik Rima, a nakon toga, uvodnim izlaganjem, ključnu misao iznijet će Johannes Hahn, povjerenik EU za regionalnu politiku.

Prema protokolu, uslijedit će izlaganja gradonačelnika, sudionika sastanka, a zagrebački gradonačelnik izlaganje će bazirati na prvoj temi: Potrebe glavnih gradova u kontekstu EU Urban Agenda – prijedlozi i zajedničke akcije.

Uz gradonačelnika Bandića, sastanku će prisustvovati i Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica GU za strategijsko planiranje i razvoj grada, Marijan Maras, pročelnik GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Valerija Kelemen Pepeonik, viša savjetnica u GU za strategijsko planiranje, koji će kao stručnjaci određenih područja sudjelovati u popodnevnom dijelu sastanka s kolegama iz drugih glavnih europskih gradova. “

TAJNI SASTANAK

Ova vijest uoči jednog od nekoliko ovogodišnjih Bandićevih odlazaka u Rim iz Ureda gradonačelnika odaslana je medijima. Ni prije ni poslije toga nije navedeno da je gradonačelnik u Rimu vidio i papu Franju. Točnije tajno je se sastao s vrhovnim poglavarom Katoličke crkve. Kao i sam susret za javnost je ostala tajna o čemu su razgovarali. Isti izvor koji nam je otkrio da se Milan Bandić sastao s papom Franjom rekao nam je da su najviše razgovarali o kandidaturi zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim predsjedničkim izborima. Dvadeset dana nakon susreta sa Svetim Ocem u Rimu zagrebački gradonačelnik je uhićen.

Ono o čemu se dugo šuškalo dogodilo se u poslijepodnevnim satima u nedjelju 20. listopada. Uz gradonačelnika, uhićeni su prvi čovjek Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i vlasnik Ciosa Petar Pripuz te još 16 osoba. Akcija je djelovala kao nekadašnje spektakularno uhićenje zločinačke organizacije. Velika predstava uoči izbora.

“Neka institucije sistema rade svoj posao”- kao mantru uz bivšeg predsjednika Stipu Mesića u javnosti je najviše ponavljao Milan Bandić. Slažemo se s njim, ali neka rade stalno, a ne uglavnom uoči izbora.

I Sanadera je USKOK uhitio uoči izbora, trebao je to biti glavni predizborni potez Jadranke Kosor i HDZ-a na parlementarnim izbotrima u prosincu 2011. Kasnije se pokazalo da je to njenom munjevitom uspjehu donijelo još brži pad, posebice u HDZ-u.

Sada su na redu predsjednički izbori. Milan Bandić nikad nije ni potvrdio niti demantirao kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima. Izjavljivao je da će se kandidirati na svim predstojećim izborima pa je preskočio izbore za Europski parlament. Na konkretno pitanje jedne kolegice hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika prije nekoliko dana na središnjem zagrebačkom trgu Bandić je uzvratio:”Jok ti češ”.

OPASAN KANDIDAT

Već nekoliko mjeseci moglo ga se sresti širom Hrvatske i hrvatskih krajeva u Bosni i Hercegovini i Vojvodini. Bilo je jasno da ne želi ostati samo političar sa lokalnim dometima. I kad su bolji poznavatelji političkih prilika pouzdano znali da će svoju predsjedničku kanidaturu najaviti u zadnjem trenutku dogodilo se uhićenje.

Na portalu Tjedno već smo objavili komentar u kojem iznosimo da je Milan Bandić kandidat s ozbiljnim projektima iza sebe. Dok drugi nabrajaju samo afere, mi ponovno naglašavamo da ne treba zaboraviti ni sve ono dobro što će ostati iza najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika. Što je to u svom mandatu postigao Ivo Josipović? Nije uspio ponoviti ni projekt kao što je ZAMP. Stalno prvo mjesto u anketama popularnosti političara po tvrdnjama nekih ozbiljnih političkih komentatora je samo stalna prevara javnosti od strane određenih marketinških agencija.

Milan Bandić je na međunarodnom planu imao i brojne druge političke veze i mislimo da je svakako bio najopasniji predsjednički kandidat. I predstava koja se dogodila bio je zadnji trenutak da ga se uhiti prije nego što je službeno najavio predsjedničku kanidaturu. Nešto slično govorilo se i uoči posljednjih lokalnih izbora kad je Milan Bandić i po peti put postao zagrebački gradonačelnik. Oni koji manipuliraju istragama i uhidbama očekivali su da neće ponovno pobijediti na izborima, sada više ništa nisu prepustili slučaju i krenuli su u izbornu pobjedu po svaku cijenu uključujući i ovakve eliminacije osanijih kandidata.

No, nije sve gotovo Milan Bandić se može kandidirati za predsjednika i kao osoba u pritvoru.

Nedavno me jedan ugledni književnik upitao hoću li možda pisati biografiju Milana Bandića. Odgovorio sam da je to ozbiljan posao, Milan Bandić je često imao i po dvadeset događaja dnevno, ranih otvaranja, pozdravnih govora, obilazaka… Njegov život je vrlo komplesan i pisati biografiju o njemu veliki je posao. Ova epizoda s hapšenjem uoči predsjedničkih izbora će sigurno biti važno poglavlje. Pravi igrači bi takvu reklamu sigurno znali iskoristiti.Zasigurno to nije zadnje Bandićevo počitičko poglavlje.
T

 

371 komentar

Uskoči u raspravu
 1. Kith Hoodie Mens
  #1 Kith Hoodie Mens 15 lipnja, 2024, 21:44

  The Kith Hoodie for men exemplifies urban fashion at its finest. Designed by Ronnie Fieg, it combines luxury materials with streetwear aesthetics, offering both style and comfort. With versatile designs and premium quality, the Kith Hoodie for men is a must-have piece for contemporary wardrobe essentials.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Alchemai Sweatshirt
  #2 Alchemai Sweatshirt 15 lipnja, 2024, 20:18

  The Alchemai Sweatshirt combines comfort and cutting-edge fabric technology, featuring moisture-wicking and anti-odor properties. Designed for versatility and durability, this sweatshirt is perfect for both active and casual wear. Its sleek, modern design ensures a stylish look while providing warmth and breathability for any activity.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Sudadera Corteiz
  #3 Sudadera Corteiz 15 lipnja, 2024, 07:34

  Shop high quality Camiseta Corteiz at a sale price. Get up to 30% off online from the UK store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 15 lipnja, 2024, 07:22

  Shop the high quality Corteiz Cap at a sale price.get up to 30% off on online store.Fast shipping worldwild.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Removalists Sydney
  #5 Removalists Sydney 14 lipnja, 2024, 13:55

  Thanks for sharing superb informations. I’m impressed by the details that you’ve on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles.Please visit my web site.Best Removalists Sydney service provider.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Carsicko Hoodie
  #7 Carsicko Hoodie 13 lipnja, 2024, 11:39

  Shop high quality Carsicko Hoodie at a sale price. Get up to 30% off online from uk store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Dripmade Tracksuit
  #8 Dripmade Tracksuit 13 lipnja, 2024, 11:32

  Shop high quality Dripmade Tracksuit at a sale price. Get up to 30% off online from uk store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Sacoche Parur
  #9 Sacoche Parur 13 lipnja, 2024, 11:20

  Shop the high quality Sacoche Parur at a sale price.get up to 30% off on online store.Fast shipping worldwild.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Unknown London Tracksuit
  #10 Unknown London Tracksuit 13 lipnja, 2024, 11:11

  Shop high quality Unknown London Tracksuit at a sale price. Get up to 30% off online from uk store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Monterrain Tracksuit
  #11 Monterrain Tracksuit 13 lipnja, 2024, 11:05

  Shop high quality Monterrain Tracksuit at a sale price. Get up to 30% off online from uk store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Hellstar Shirt
  #12 Hellstar Shirt 13 lipnja, 2024, 10:51

  Shop the high quality Hellstar Shirt at a sale price.get up to 30% off on online store.Fast shipping worldwild.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Essentials T-Shirt
  #13 Essentials T-Shirt 13 lipnja, 2024, 10:47

  Shop the high quality Essentials T-Shirt at a sale price.get up to 30% off on online store.Fast shipping worldwild.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Carsicko Hoodie
  #14 Carsicko Hoodie 13 lipnja, 2024, 10:43

  Shop high quality Carsicko Hoodie at a sale price. Get up to 30% off online from uk store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Wearline Avis
  #15 Wearline Avis 13 lipnja, 2024, 10:32

  Shop high quality Wearline Avis at a sale price. Get up to 30% off online from France store.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. FTP CLOTHING
  #16 FTP CLOTHING 11 lipnja, 2024, 11:01

  Great article! The points you mentioned are truly thought-provoking and shed light on an important aspect of the topic. I appreciate the depth of research and analysis you’ve put into this piece
  FTP CLOTHING

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Comme Des Garcons Shoes
  #17 Comme Des Garcons Shoes 11 lipnja, 2024, 05:19

  Comme Des Garcons Shoes are every Colors Available in CDG Shop. Best Quality are Shoes. Fast Shipping With Big Discount.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Peter Son
  #18 Peter Son 10 lipnja, 2024, 22:06

  Name: Aap Indian Restaurant | Indian Restaurant | Cincinnati OH
  Address: 6430 Glenway Ave, Cincinnati, OH 45211
  Phone: +15138327448
  One of the key attractions of an Indian Food Restaurant In Cincinnati OH, is the wide variety of dishes that cater to all palates. The city’s vibrant dining scene now proudly features several establishments where you can savor the authentic taste of India, making it easier than ever to indulge in mouth-watering curries at Aap India restaurant.The chefs at these establishments take great pride in using traditional recipes and the freshest ingredients, ensuring that every bite is a true representation of India’s culinary heritage.

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. david karter
  #19 david karter 10 lipnja, 2024, 21:30

  Name : Rajaji Curry House Indian Restaurant
  Address: 2603 Connecticut Ave NW #2634, Washington, DC 20008
  Phone: +12022657344
  When it comes to excellent Indian food, Rajaji offers the Best Indian Food in Washington, DC. Located in the heart of the city, Rajaji allows your palate to travel through the vibrant and varied flavors of India, offering them on a platter. Before our doors even open, the magical smell of traditional spices wafts from the kitchen, creating the warmest and most inviting ambiance. Alongside providing the most authentic edible experience, Indian culture inspires our decor, proving that mealtimes should be sociable and celebratory. Rajaji is the perfect venue for any event.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. essentials hoodie fear of god
  #20 essentials hoodie fear of god 10 lipnja, 2024, 07:06

  Kaufen Sie hochwertige Fear Of God Essentials hoodie mit einem Rabatt Der Essentials Hoodie Store bietet bis zu 30 Rabatt und kostenlosen Versand weltweit

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code