UHIĆEN NAKON TAJNOG SASTANKA S PAPOM

UHIĆEN NAKON TAJNOG SASTANKA S PAPOM

19. listopada, 2014.

 ivica plisic milan bandic slobodan ljubicic davor poljak1

Otkrivamo događaje koji su prethodili pritvaranju Milana Bandića

Napisao: Dražen Stjepandić

“Na poziv gradonačelnika Grada Rima Ignazia R. Marina, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovat će, u srijedu, 1. listopada, na Sastanku gradonačelnika 28 glavnih gradova Europske unije što će se, pod nazivom Developing an EU Urban Agend održati u prostorima rimske Gradske uprave.

Susret u Rimu održava se tijekom predsjedanja Republike Italije Europskom unijom, nastavno na ranije sastanke u veljači 2014. i veljači 2013. u Briselu. Na cjelodnevnom radnom susretu, među ostalim, razmatrat će se dvije glavne teme: Potrebe glavnih gradova u kontekstu EU Urban Agenda – prijedlozi i zajedničke akcije te Kako unaprijediti stajališta vlasti na višu razinu u pogledu projekata EU Urban Agenda.

Izrazima dobrodošlice kolegama gradonačelnicima europskih glavnih gradova, Rimski susret će u 10 sati otvoriti gradonačelnik Rima, a nakon toga, uvodnim izlaganjem, ključnu misao iznijet će Johannes Hahn, povjerenik EU za regionalnu politiku.

Prema protokolu, uslijedit će izlaganja gradonačelnika, sudionika sastanka, a zagrebački gradonačelnik izlaganje će bazirati na prvoj temi: Potrebe glavnih gradova u kontekstu EU Urban Agenda – prijedlozi i zajedničke akcije.

Uz gradonačelnika Bandića, sastanku će prisustvovati i Jadranka Veselić Bruvo, pročelnica GU za strategijsko planiranje i razvoj grada, Marijan Maras, pročelnik GU za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Valerija Kelemen Pepeonik, viša savjetnica u GU za strategijsko planiranje, koji će kao stručnjaci određenih područja sudjelovati u popodnevnom dijelu sastanka s kolegama iz drugih glavnih europskih gradova. “

TAJNI SASTANAK

Ova vijest uoči jednog od nekoliko ovogodišnjih Bandićevih odlazaka u Rim iz Ureda gradonačelnika odaslana je medijima. Ni prije ni poslije toga nije navedeno da je gradonačelnik u Rimu vidio i papu Franju. Točnije tajno je se sastao s vrhovnim poglavarom Katoličke crkve. Kao i sam susret za javnost je ostala tajna o čemu su razgovarali. Isti izvor koji nam je otkrio da se Milan Bandić sastao s papom Franjom rekao nam je da su najviše razgovarali o kandidaturi zagrebačkog gradonačelnika na predstojećim predsjedničkim izborima. Dvadeset dana nakon susreta sa Svetim Ocem u Rimu zagrebački gradonačelnik je uhićen.

Ono o čemu se dugo šuškalo dogodilo se u poslijepodnevnim satima u nedjelju 20. listopada. Uz gradonačelnika, uhićeni su prvi čovjek Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i vlasnik Ciosa Petar Pripuz te još 16 osoba. Akcija je djelovala kao nekadašnje spektakularno uhićenje zločinačke organizacije. Velika predstava uoči izbora.

“Neka institucije sistema rade svoj posao”- kao mantru uz bivšeg predsjednika Stipu Mesića u javnosti je najviše ponavljao Milan Bandić. Slažemo se s njim, ali neka rade stalno, a ne uglavnom uoči izbora.

I Sanadera je USKOK uhitio uoči izbora, trebao je to biti glavni predizborni potez Jadranke Kosor i HDZ-a na parlementarnim izbotrima u prosincu 2011. Kasnije se pokazalo da je to njenom munjevitom uspjehu donijelo još brži pad, posebice u HDZ-u.

Sada su na redu predsjednički izbori. Milan Bandić nikad nije ni potvrdio niti demantirao kandidaturu na predstojećim predsjedničkim izborima. Izjavljivao je da će se kandidirati na svim predstojećim izborima pa je preskočio izbore za Europski parlament. Na konkretno pitanje jedne kolegice hoće li se ponovno kandidirati za predsjednika prije nekoliko dana na središnjem zagrebačkom trgu Bandić je uzvratio:”Jok ti češ”.

OPASAN KANDIDAT

Već nekoliko mjeseci moglo ga se sresti širom Hrvatske i hrvatskih krajeva u Bosni i Hercegovini i Vojvodini. Bilo je jasno da ne želi ostati samo političar sa lokalnim dometima. I kad su bolji poznavatelji političkih prilika pouzdano znali da će svoju predsjedničku kanidaturu najaviti u zadnjem trenutku dogodilo se uhićenje.

Na portalu Tjedno već smo objavili komentar u kojem iznosimo da je Milan Bandić kandidat s ozbiljnim projektima iza sebe. Dok drugi nabrajaju samo afere, mi ponovno naglašavamo da ne treba zaboraviti ni sve ono dobro što će ostati iza najdugovječnijeg zagrebačkog gradonačelnika. Što je to u svom mandatu postigao Ivo Josipović? Nije uspio ponoviti ni projekt kao što je ZAMP. Stalno prvo mjesto u anketama popularnosti političara po tvrdnjama nekih ozbiljnih političkih komentatora je samo stalna prevara javnosti od strane određenih marketinških agencija.

Milan Bandić je na međunarodnom planu imao i brojne druge političke veze i mislimo da je svakako bio najopasniji predsjednički kandidat. I predstava koja se dogodila bio je zadnji trenutak da ga se uhiti prije nego što je službeno najavio predsjedničku kanidaturu. Nešto slično govorilo se i uoči posljednjih lokalnih izbora kad je Milan Bandić i po peti put postao zagrebački gradonačelnik. Oni koji manipuliraju istragama i uhidbama očekivali su da neće ponovno pobijediti na izborima, sada više ništa nisu prepustili slučaju i krenuli su u izbornu pobjedu po svaku cijenu uključujući i ovakve eliminacije osanijih kandidata.

No, nije sve gotovo Milan Bandić se može kandidirati za predsjednika i kao osoba u pritvoru.

Nedavno me jedan ugledni književnik upitao hoću li možda pisati biografiju Milana Bandića. Odgovorio sam da je to ozbiljan posao, Milan Bandić je često imao i po dvadeset događaja dnevno, ranih otvaranja, pozdravnih govora, obilazaka… Njegov život je vrlo komplesan i pisati biografiju o njemu veliki je posao. Ova epizoda s hapšenjem uoči predsjedničkih izbora će sigurno biti važno poglavlje. Pravi igrači bi takvu reklamu sigurno znali iskoristiti.Zasigurno to nije zadnje Bandićevo počitičko poglavlje.
T

 

299 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Egadi
  #1 Egadi 18 svibnja, 2024, 14:27

  Thank you for consistently producing high-quality content. This article was exceptionally well-written and provided a lot of valuable information that I will definitely use.
  Check out our blog – car mechanic in noida

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. check vanilla gift card balance
  #2 check vanilla gift card balance 16 svibnja, 2024, 22:38

  Your blog provided us with valuable information to work with.
  check vanilla gift card balance,

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. اسپری ضد حرارتی آرگان مراکشی او جی ایکس
  #3 اسپری ضد حرارتی آرگان مراکشی او جی ایکس 15 svibnja, 2024, 13:11

  توضیحات اسپری ضد حرارتی آرگان مراکشی او جی ایکس
  اسپری ضد حرارتی آرگان مراکشی او جی ایکس یکی از محصولات محبوب و پرطرفدار برند او جی ایکس (OGX) می‌باشد. این محصول منبع غنی از روغن آرگان بوده که باعث نرمی و لطافت موهایتان می‌گردد. همچنین این اسپری با فرمولاسیون مغذی خود موهایتان را تقویت کرده و آن‌ها را درخشان و براق می‌کند.

  اسپری ضد حرارتی آرگان مراکشی او جی ایکس محافظت کننده مو در برابر آسیب‌های ناشی از ابزارهای حرارتی مثل سشوار کشیدن می‌باشد. درعین حال زمان سشوار کشیدن را کاهش می‌دهد. ناگفته نماند این اسپری مو خاصیت آبرسانی داشته و در نرمی و لطافت موها بسیار تاثیر گذار است. همیچنین می‌توانید یا خیال راحت و آسوده از فروشگاه بانو خریداری کنید.
  https://banoo.ir/product/%d8%a7%d8%b3%d9%be%d8%b1%db%8c-%d8%b6%d8%af-%d8%ad%d8%b1%d8%a7%d8%b1%d8%aa%db%8c-%d8%a2%d8%b1%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%b1%d8%a7%da%a9%d8%b4%db%8c-%d8%a7%d9%88-%d8%ac%db%8c-%d8%a7%db%8c%da%a9%d8%b3/

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Target Gift Card Balance
  #4 Target Gift Card Balance 15 svibnja, 2024, 11:00

  Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

  check target gift card balance

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Hellstar Sports
  #5 Hellstar Sports 14 svibnja, 2024, 06:40

  HELLSTAR CLOTHING BRAND AT DISCOUNTED PRICE. SALE UPTO 50% OFF. GLOBEL SHIPPING WORLDWIDE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Hellstar Clothing
  #6 Hellstar Clothing 13 svibnja, 2024, 22:58

  Buy premium quality hellstar clothing brand at discounted price. sale upto 50% off. Free and fast shipping worldwide.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Hellstar
  #7 Hellstar 13 svibnja, 2024, 22:51

  Buy premium quality hellstar clothing brand at discounted price. sale upto 50% off. Free and fast shipping worldwide

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Hellstar Sports
  #8 Hellstar Sports 13 svibnja, 2024, 22:50

  Buy premium quality hellstar clothing brand at discounted price. sale upto 50% off. Free and fast shipping worldwide

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Robin Smith
  #9 Robin Smith 13 svibnja, 2024, 12:13

  Thank you for brightening my day with your amazing voyage of discovery. If you are a student looking for help and direction on your academic journey, we are here for you! Finance assignment helper is intended to help students like you complete assignments, improve writing abilities, and achieve academic achievement.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. David Kerr
  #10 David Kerr 13 svibnja, 2024, 11:24

  The coursework is just too complex, and no matter how hard I try, I can’t seem to grasp the concepts. Paying someone to Do my assignment might be the only way to pass this class, although I understand the ethical concerns.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Supreme Clothing
  #11 Supreme Clothing 10 svibnja, 2024, 12:51

  Supreme Clothing offers various affordable Supreme hoodie, t shirts, sweatshirts, Hats Get 25 OFF Enjoy Fast Shipping Worldwide!

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. John Snow
  #12 John Snow 9 svibnja, 2024, 21:05

  Are you searching for an Indian Restaurants Near me then visit our Ajeet India & Nepali Cuisine Restaurant in Cincinnati, Ohio, United States. Are you craving the vibrant flavors of Indian cuisine? Look no further! We’ve curated a list of top-rated Indian restaurants conveniently located near you, ready to tantalize your taste buds with their aromatic spices and mouthwatering dishes. No matter where you are, delicious Indian cuisine is just around the corner. Explore these fantastic restaurants near you and treat yourself to an unforgettable dining experience filled with the exotic flavors of India.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Delta Direct Flight From Boston
  #13 Delta Direct Flight From Boston 9 svibnja, 2024, 11:42

  The direct flights from Boston offered by Delta make traveling easy. Avoid the inconvenience of stopovers by selecting non-stop routes that lead to a range of locations. You may enjoy your trips without worrying about missing several connections thanks to Delta’s flawless travel experiences.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. aabhushanbymv57
  #14 aabhushanbymv57 9 svibnja, 2024, 10:59

  Discover elegance with our stunning collection of American Diamond Necklaces at aabhushanbymv. Each piece is intricately crafted to add a touch of glamour to your ensemble. Perfect for both casual and formal occasions, our necklaces are designed to make you shine. Explore our collection and elevate your style today.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. فروشگاه آرایشی بهداشتی
  #15 فروشگاه آرایشی بهداشتی 7 svibnja, 2024, 23:12

  فروشگاه اینترنتی آباناشاپ، عرضه‌کننده و ارائه‌دهنده محصولات وارداتی و اورجینال سلامتی و زیبایی بانوان، آقایان و کودکان است که فراتر از یک فروشگاه اینترنتی، با داشتن تیم مجرب و متخصص این امکان را فراهم کرده است که قبل از خرید محصول با مشاوره رایگان بهترین محصول را تهیه فرمایید.
  https://abanashop.ir/

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Zenitbet1.com
  #16 Zenitbet1.com 6 svibnja, 2024, 23:38

  Скачать БК Зенит на телефон zenitbet1.com

  Если Вы хотели найти букмекерская зенитбет в сети интернет, то переходите на наш веб ресурс прямо сегодня. Зеркало, чаще всего, постоянно блокируют и необходимо его искать заново. С помощью сайта zenitbet1.com больше не будет сложности в поиске. Мы регулярно проверяем и добавляем ссылку на вход зеркало ЗенитБет. Возможно подписаться на рассылку и Вам на Email будет приходить свежая ссылка о входе на сайт.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code