Uhapšen “komandant Šamil”, koji je na Jutjubu pozivao na nove napade u Hrvatskoj

Uhapšen “komandant Šamil”, koji je na Jutjubu pozivao na nove napade u Hrvatskoj

14. siječnja, 2013.

304209 komandir-samil f

Splitska policija uhapsila je muškarca koji se predstavljao kao komandant Šamil zbog postojanja sumnje da je napravio krivično delo javnog podsticanja terorizma. “Komandant Šamil” je na Jutjubu objavio snimak u kome poziva na nove napade u Zagrebu i tvrdi da iza prošlonedeljne dve eksplozije u hrvatskoj prestonici stoji levičarski “pokret otpora”. Kako je preneo Index.hr, policija nije iznela druge podatke o uhapšenom.

Kako piše Večernji list, snimak na Ju Tjubu pod nazivom “Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu” postavila je organizacija “Croatorum”.

“Komandir Šamil” se u poruci obraća “drugovima i drugaricama revolucionarima” povodom akcija “pokreta otpora” i ističe kao nužno “da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbegnu žrtve”.

– Civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvređivanja borbe pokreta otpora i prikazivanja članova pokreta otpora kao bezvrednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice… – kaže “komandir Šamil” u svojoj poruci na Ju-tjubu.
On je u snimku vlast nazvao “dijaboličnom vladajućom klasom koja nama upravlja” i pozvao je na akciju putem društvenih mreža.

Kako navodi Večernji list, “komandir Šamil” govori dalmatinskim narečjem (!), dok se u pozadini njegovog glasa čuje program na arapskom, pa postoji mogućnost da je reč o šali ili provokaciji.
Policija, međutim, istražuje ovaj slučaj kako bi utvrdila autentičnost video snimka i izjava koje se u njemu spominju, kao i tvrdnji da je upravo “pokret otpora” odgovoran za dve eksplozije u Zagrebu, za koje je, pod sumnjom, ranije danas uhapšeni 53-godišnji Vojislav B.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 17 siječnja, 2013, 09:46

  Mi smo izgubili svaki smisao za humor….. Kad sam u nedjelju
  pogledala taj uradak umrla sam od smijeha, ali sam se skoro
  rasplakala kad sam vidjela koje je to dimenzije poprimilo. Mi
  nismo slučajna država ni država slučaj, nešto smo puno gore,
  zar bi onaj tko je odgovoran za podmetanje eksploziva išao
  ovako naivno preuzeti odgovornost za isto?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code