UDRUGA «KOPA BEACH» DEMONTIRA PRUGU I SDP

UDRUGA «KOPA BEACH» DEMONTIRA PRUGU I SDP

19. kolovoza, 2014.

 

SDP Sisakjpg

Je li «KIB» crveni željeznički fenjer koji vodi do crne blagajne SDP-a?

 

Napisao: Josip Frković

Samo osam dana prošlo je od Milanovićeva signala daljinskim upravljačem, nakon kojega je sisački Gradski odbor SDP-a u samo 15-ak minuta rasprave iz članstva isključio kradljivu sisačko-moslavaćku županicu Marinu Lovrić Merzel, a iz gradskoga HDZ-a kao bomba odjeknula je vijest o „kriminalnim radnjama gradonačelnice Kristine Ikić Baniček“. Upravo netom spomenuta predsjedala je 22. srpnja forumu navodno 350 učlanjenih sljedbenika socijaldemokracije u Sisku, dočekavši prigodu da poravna račune s 51-godišnjom, na žalost lažljivom i pokondirenom sugrađankom blistave političke karijere. Još 2012., naime, tada na vrhuncu slave, županica MLM je kao friška članica Predsjedništva – kažu u strahu od Ikić Baničekovkine  kandidature za unosnu gradsku fotelju – uzaludno predlagala isključenje partijske suparnice iz „istoga kokošinjca uzaludnih kukurikavaca“ i raspuštanje sisačke ćelije. Navodno je MLM imala svoga kvalitetnijeg kandidata mnogo većih (tko bi znao kojih i kakvih?) kvaliteta i zasluga. Dok se noću 2. lipnja 2013., slaveći izbornu pobjedu crvene stranke, histerično grlila, cerila i cmokala s budućom gradonačelnicom i egzekutoricom svoga budućeg partijskog razvlašćenja, županica nije ni slutila da će završiti u pravoj, rešetkastoj ćeliji. Ali, vratimo se događaju od predzadnjega dana srpnja, kada su članovi oporbenih stranaka iz redova Gradskoga vijeća održali tiskovnu konferenciju, te kopijama inkriminiranih elektroničkih pisama i dokumenata bombastično aktualizirali još jedan slučaj, dokazivali da i sisački SDP nije imun od mutnih i nemoralnih poslova posredovanja i bezobzirnih novčanih transakcija radi partijskih interesa. Da iza svega možda stoje i crni fondovi SDP-a. Na meti partijskih interesa našla se željeznička pruga Južnih željeznica Austro-Ugarske Monarhije, koja iza ratnih devastacija nije sačuvana čak ni za turističko-izletničku atrakciju „maloga Ćire“do termi Topuskoga.

KOSILICAMA U DEMONTAŽU TRAČNICA I PRAGOVA

Tko zna po koji puta, na red je došla afera „Kopa Beach“. U njoj je Kristina Ikić Baniček nesumnjivo imala svoje maštovite prste i s privatnoga računala 17. listopada 2013. zamolila bivšeg direktora HŽ-Infrastrukture Darka Peričića da demontažu tračnica i druge opreme „Ćirine“ ratom devastirane pruge od Petrinje do Karlovca povjeri Siščanima. Kao izvođače radova predložila je svoje navijače – vjerovali ili ne – članove udruge „Kopa Beach“. Bez ijednoga stroja, dizalice i tisuća potrebnih alata?! Očito je namjerno zaboravila sisački „Metaling“ bivše željezare. Čak ni kao kooperanta. Ipak, udruga „Kopa Beach“ registrirana je u Ministarstvu uprave 21. listopada 2013., preuzevši ime volontera akcijaša capraškoga naselja. Ugovor s HŽ-Infrastrukturom potpisan je već 7. studenoga 2013. Njihovi istoimeni prethodnici  su s mnogo volje i truda uredili kupališnu desnu obalu Kupe, uzvodno od vodocrpilišta Kope, i za to 2012. dobili priznanje grada Siska. Sjedište KB-2 je u MO-u „Eugen Kvaternik“ u Lasinjskoj, nasuprot crkve sv. Marije, a predsjednik mu je Milan Branković, nositelj SDP-ove liste u toj četvrti 2011. Od alata, udruga je imala tek nekoliko motornih kosilica. Iako se među odredbama Statuta nigdje ne spominju takvi radovi, druga udruga „Kopa Beach“, njen predsjednik Robert Novosel iz „Komunalca“ i zamjenik Goran Kajgana otpočinju zahtjevan posao demontaže 182 km šina, devet mostova čeličnih konstrukcija, drvenih „šlipera“ i skretnica. Kako metar tračnica sadrži 40 kilograma, aproksimacije govore da je u pitanju 10 milijuna kilograma državnoga željeza. Plativo po 1,35 kuna, nije teško izračunati da će izvoditelji radova privrijediti više od 10 milijuna kuna. Kako će taj novac podijeliti između akcijaša i partijske blagajne ili pak kooperanata, do danas je ostalo tajnom.  

POZIV NA OSTAVKU GRADONAČELNICE

I sve to poslije vrlo profitabilna posla dobivenog  bez javnoga natječaja, ali svakako utjecajem sisačke gradonačelnice KIB.  Aferu KB-2 pred saborskim je zastupnicima potaknuo i oštroj kritici podvrgnuo bivši sisački hažejac i član Hrvatskih laburista Mladen Novak, rekavši da je vrijednost zahvata, sekundarnih sirovina i drvne mase na trasi pruge iz 1906. preko 10 milijuna kuna. Dodao je kako ga ne čudi takvo štetočinstvo, jer je na čelu prometnoga resora i HŽ-a ministar i rasipni doktor turizma Siniša Hajdaš Dončić. Tada još Novak nije mogao znati da će za par mjeseci dotični zagorski pouzdanik kukurikavaca prijetiti ostavkom, ako ne dobije zeleno svjetlo za koncesioniranje hrvatskih autocesta. Poput Željka Krapljana, pak, koji je s Ivom Žinićem lanjskoga proljeća odrješito  govorio o besplatnoj liposukciji  županice uz lažnu uputnicu u OBS-u i senzacionalno basnoslovnom bogatstvu (oko 600.000 eura vrijednosti) dinastije Marine Lovrić Merzel  i svoje navode potkrijepio brojnim fotosima nekretnina, član Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Darko Weiss ustvrdio je kako je u slučaju „Kopa Beacha“ Kristina Ikić Baniček debelo zlorabila poziciju gradonačelnice. Budući da mu je baš ona po dolasku na vlast zagorčila život i priredila ponižavanja na sada već bivšem radnom mjestu u „Sisak projektima“ (što upravo istjeruje sudskom parnicom – nap.a.), Weiss je gradonačelnicu pozvao na ostavku. A ona je na sva novinarska pitanja o aferi koja će je vrlo vjerojatno politički koštati odgovarala zahtjevom da joj se upiti proslijede računalom. Poprilično pouzdani izvori, međutim, tvrde da su za partijsku udrugu KB Siska lobirali suradnici brbljavog ministra Hajdaša Dončića iz redova SDP-a i Foruma mladih.

«KIB» VRAĆA NAKNADE ČLANOVIMA VIJEĆA I NADZORA

Uhvaćena u još jednoj laži, nakon brojnih primjera „diktature pojedinaca iz stranke plemenitih namjera“, ponosna djelom volontera s obale Kupe, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček krajem srpnja pošla je na godišnji odmor. Kad se vrati na posao, Kristinu Ikić Baniček očekuju, međutim, pitanja o tome hoće li i domaća tvrtka „Cesta Sisak“ gdjekad dobiti poneki  poslić bez prethodnog  poništenja natječaja. A tvrtka „Mežnar“ iz Belaja kod Duge Rese, specijalizirana za cestogradnju, održavanje i  krpanje gradskih prometnica u Sisku, angažirana je nesumnjivo uz pomoć partijske „špage“ s Iblerova trga. Navodno je pri tome već kupila ostatke stečajem (namjerno) uništena „Tvima“ , kad se na naličju prometnih znakova razaznaju inventarske oznake poduzeća nekadašnjeg ponosa na žalost pokojnog osnivača i direktora Vladimira Markovića. Do konačnoga  kraha „Tvim“ je raspolagao s najkompletnijim  strojovoznim parkom, skupocjenim frezama, grejderima, kamionima i vlastitom asfaltnom bazom u Dužici. Preostaje i pitanje kako će gradonačelnica oporbene članove Gradskoga vijeća privoljeti suglasju za rebalans proračuna, u kojem je, valjda, i pola milijuna kuna za vlasnike poplavama oštećenih objekata. Nije li odluka o vraćanju mjesečnih naknada članovima upravnih vijeća i nadzornih odbora gradskih tvrtki i ustanova, jedan od načina kupovine poslušnih vijećnika za konačan prolaz rebalansa? – pita se Klub vijećnika HSP-a AS?  A još 22. srpnja KIB je na sjednici SDP-a kazala: „Sumnja u najteža koruptivna djela za koja se sumnjiči Marina Lovrić Merzel, izaziva zgražanje i sram kod svakog člana SDP-a koji poštuje i provodi programska načela stranke nespojiva s korupcijom i kriminalom, što se posebno odnosi na obnašanje odgovorne javne dužnosti na koju je netko izabran kao kandidat SDP-a…“ T

 

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. TT
  #1 TT 1 rujna, 2014, 10:45

  U lipnju je na čuđenje stanovnika Petrinje i tamošnjih lokalnih glavešina, preko noći nestao željeznički most preko rijeke Petrinjčice. ‘Tko je i u koje namjere i svrhe naredio skidanje tračnica i šlipera, odvoz kamenog šljunka? Za čiji račun? Tko je naredio rušenje željeznog mosta na toj sada bivšoj pruzi u Hrastovici preko rijeke Petrinjčice? To je bio željezni most od strateške važnosti, star više 110 godina jer je pruga puštena u promet 1903. na relaciji Sisak–Topusko. Most je imao tone i tone željeza, bio ispravan i prohodan sve do prije nekoliko dana, kada je otpiljen. Nedajbože da se nešto dogodi s mostom koji se nalazi na županijskoj cesti Hrastovica-Jabukovac. U tom slučaju cijela Banovina je odsječena jer drugog prijelaza preko rijeke Petrinjčice nema.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Faruk
  #2 Faruk 24 kolovoza, 2014, 21:12

  Ova mala plava baš simpa izgleda.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. rent-a-car
  #3 rent-a-car 23 kolovoza, 2014, 12:33

  ak ti je tak dobra zemi si ju doma

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 23 kolovoza, 2014, 12:06

  >>>>Razvidno je da je gđa Marina gradila svoju karijeru vrlo precizno smišljeno, realiziravši svaku svoju zamisao.Koga je sve ona ona uvukla u svoje “igre”o tome neću kalkulirati no predpostaviti je da niti jedno ime od dosada prozvanih u tisku nije ono pravo a koje ime ili imena mogu nju u svakome momentu i na svakom mjestu zaštititi bez obzira kojoj stranci pripadali. Naravno ona u svakom slučaju može biti za sva svoja “djela”kažnjena tako da ju pošalju guliti krumpire a to ona valjda zna.Ako može krumpire guliti Čobanković zašto nebi mogla i Marina.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 23 kolovoza, 2014, 11:55

  Puno se toga desilo gđi Marini no ona još uvijek sve konce drži u svojim rukama sve i ako je u zatvoru.Treba imati na umu da je ona stasala iz potpune aninimnosti i popevši se na vrh upravo na način kako je i sama htjela.Svi oni koji na takav način uspiju vrlo dobro znaju kako zadržati svoje stečene pozicije usprkos svima koji na njih idu drvljem i kamenjem.Što se pak eventualnih sudskih postupaka protiv nje tiče ,sud kao sud,može nevinoga proglasiti krivim a krivoga osloboditi sve ovisi o savjesti suca koja može ili ne mora biti pokvarena savjest.>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. gustirna
  #6 gustirna 20 kolovoza, 2014, 21:36

  Da ja imam privatni partijski dorh i uskok ja bih demontirao i zamracio i koji kilometar vise.ali zavrsiti ce ova bratija od pantovcaka preko iblera do dorhova,uskoka i ustavnog suda u remetincu kada ih dohvati turudicev hrvatski dorh.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. fra Mijo Stariji
  #7 fra Mijo Stariji 20 kolovoza, 2014, 13:53

  Nismo mi krstili ovog jarića jer nikad nismo bili besposleni. Sad kad su mu narasli rogi, on bi da se bada sa sebi sličnim. Pa kog vraga se nije oratio Zoranu Milanoviću, s kojim se i Bozanić ponekad roška.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Jarić
  #8 Jarić 20 kolovoza, 2014, 09:08

  Pope, ililti fra Mijo Stariji! Jesi li jutros dok tako rano pišeš konzumirao neku lošu brlju?

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. fra Mijo Stariji
  #9 fra Mijo Stariji 20 kolovoza, 2014, 04:47

  Pop jaši na kobili i pita je li netko vido kud mu ode kobila. Ma i kad pop prođe kroz selo, tu i tamo na njega zalarma po koji cucak. Kao i ovaj ušutkani Dajla. Jerbio, može se kopanjem rupe pod drugima uopasti u tu rupu i iz nje optuživati pametnije od sebe da mu nisu pomogli savjetima. Jerbo: mnogo htio monogo i činio, čas samrtni njega očistio. TUDJMAN je mnogoo toga natrtalj, ali za jedno mu kapa dolje: Razbio je SKIH na dva dijeiola i oni se vec 25 godina međusobno glože, a< - hrvatska karavana ide i dalje svojim povijesnim slijedom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Dajla
  #10 Dajla 19 kolovoza, 2014, 16:42

  ajde fra, drži krunicu i ne laprdaj jer se kužiš u politiku ko marica u krivi kur…

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. ABC
  #11 ABC 19 kolovoza, 2014, 15:42

  Ako je kriva, što čeka, neka podnese ostavku? Ili će kao Lovrićka, čuditi se?! Prije ili kasnije završiti će pred objektivom kamera gdje će morati odgovoriti na sad već jasna pitanja.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. fra Mijo
  #12 fra Mijo 19 kolovoza, 2014, 12:28

  Postoje dvije mogućnostti jednog te istog putaq: a) Trtla baba lan, da joj prođe dan, i b) Babi se snilo šta je babi milo.
  Bilo pa bilo i – kako došlo tako i otišlo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code