UDRUGA BRANITELJA IZ VUKOVARA: ŠEKS JE AUTOR PROJEKTA ĆIRILICE U VUKOVARU

UDRUGA BRANITELJA IZ VUKOVARA: ŠEKS JE AUTOR PROJEKTA ĆIRILICE U VUKOVARU

26. siječnja, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

vukovar-cirilica-
Svim Vukovarcima i svim nositeljima vlasti u Vukovaru i Republici Hrvatskoj je poznato da do početka raspada SFRJ u Vukovaru nije bilo niti jednog javnog natpisa na ćirilici. Jedina slova koja su bila više privatna nego javna bila su ona na kojima je pisalo otprilike ovako, ovde je (dana tog i tog ) prespavao Vuk S. Karadžić. To je odista bila sva javna uporaba ćiriličnog pisma prije Domovinskog rata

Napisao: Nikola Tarle, predsjednik udruge

Mi dragovoljci Domovinskog rata ove udruge i oni koji su se našem pozivu odazvali nismo mogli ostati nijemi na još jedno razaranje hrvatskog bića i naše domovine.
Kao nož u leđa zabila nam se spoznaja o tome tko je nazočio kod naše Predsjednice gđe. Kolinde Grabar Kitarović. Uz dužno poštovanje smatramo ju suodgovornom jer je pročišćavanje službenog Protokola obavljeno znatno ranije i gosti su bili poznati, a u ostalom sama je izabrala svoj tim pa tako i savjetnike, svoj radni tim te posebne goste. To primanje nije bilo ništa drugo nego još jedno batinjanje dragovoljaca i stradalnika iz Domovinskog rata. Među uzvanicima bijahu i oni koji se još nisu otrijeznili od pokolja nedužnih ljudi, posebice počinjenih u tvrtci Velepromet ili stratištu od preko dvije satnije vojnika poginulih u kvartu Sajmište!? Monstruoznost javnog pijedestala tako se i dalje nastavlja. Pitamo se kako je moguće da je organizator osoba koja je napustila svoju borbenu jedinicu, zarobljena u restoranu Mornar skupa sa svojim „drugovima“ potom zbrisala u nepoznato pa se iz Zagreba se vraća s činom brigadira hrvatske vojske. Ista osoba je navodno doživjela torturu u logoru te pred agresorskim kamerama u Srbiji iskazala da je ona sve vrijeme bila civil da bi se po sređivanu mirovine visoko busala po Ilici i kočoperila u najmanju ruku kao Dwight David
Adenauer. O ostalim stvarima koje se tiču povlastica bolje i ne govoriti. Pobočnici su mu bili oni koji su uredno vratili zaduženo oružje, ali i sudjelovali u nečasnim radnjama u koje spada i sumnja na najteža kaznena djela. Uostalom Sekretar narodne obrane opet je došao na svoje!?
S punim pravom smatramo da:
„Svi hrvatski veterani, ne samo pojedinci, zaslužuju poseban i brižan postupak, poštovanje i suosjećaj, kako za vrijeme svog života tako i posthumno“.
Mi možemo biti sretni što smo preživjeli, ali kako smo na smrt bili spremni i istu prihvatili kao obol slobodnoj Hrvatskoj, rane nas ne bole nego odnosi prema nama kao i onima koji i dandanas ne znaju za kosti svojih majki, djece, očeva, prijatelja.

Nadljudski otpor

Stvarna istina o Vukovaru se i dalje zaobilazi pa tako i činjenice u svezi nadljudskog otpora u bjesomučnom razaranju i ne može biti slučajno da ni jedan os stvarnih zapovjednika obrane nije bio pozvan!, počevši od Tomislava Merćepa pa do Branka Borkovića koji je kao i Stipe Pole, inače načelnik policije, napustio Vukovar skupa s svojim „odabranicima“ dva dana prije pada i bez znanja običnih smrtnika kako branitelja tako i civila!? Žalosno je što se u junake ubacuju i oni koji su još s konvojem, liječnici bez granica., napustili Vukovar i to 17. listopada, dakle više od mjesec dana prije pada, primjerice kao što je to Stjepan Sučić zvani Crni. Istina je da je bio metkom ranjen prostrijelnom ranom u butinu, ali ne može sebe proglašavati posljednjim zapovjednikom obrane jer su mnogo teže ranjeni ostali do samog pada, a neki i vječno. Proboj iz okupiranog Vukovara krenuo je poslije 18. sati 17. studenog 1991. godine različitim rutama i nitko točno ne znade koliko je ljudi u tom trenutku bilo u Vukovaru, što je još jedan dokaz da organizirane obrane i plana evakuacije nije bilo. Ovaj susret samo je još jedan igrokaz za javnost da bi se prekrila neviđena pljačka novca i sredstava iz bivših tvrtki te Vukovarske banke, trgovina oružja i sredstava, droge, međunarodne prostitucije, akumulacije kapitala radi stjecanja neprimjerenog bogatstva u postupku pretvorbe i privatizacije i što je možda najbolnije obespravljenosti istinskih heroja rata koji su samo poslužili kao dežurni krivci i žrtveni janjci tako da danas odista našom domovinom dirigira stotinjak osoba budući da drže i ove posljednje niti gospodarstva dok se ne rasproda nećaćino.
Ne zaboravite, da na groblju u Vukovaru počiva 3517 pobijenih Hrvata, a samo 167 Srba. Pitamo se, nije li onda ovaj susret bio domjenak još jednog svjetskog prvenstva u ubijanju i teškim zločinima, kao što je to govorio A. G. Matoš 1908. godine!? Pitamo se kako to da na istom nije bio niti jedan Srbin koji je prihvatio Hrvatsku kao svoju obitelj i čin koji i dalje stvara nepremostivi jaz između Hrvatske i Srbije jer se srpski imperijalizam ne zaustavlja, ovo tim više što su za Srbiju svi stanovnici u njoj Srbi, a Hrvatsku drže svojom postojbinom gdje žive samo pravoslavni Nehrvati!?
Nitko se, primjerice nije sjetio obitelji pravoslavnih svećenika Gagića i Šiljakovića koji su se priključili obrani i civilnoj pomoći svoga grada, a neizostavno se pozvala srpska iredenta na čelu sa Stanimirovićem i parohom koji je 1992. godine osnovao parohiju svesrbskih zemalja od Vukovara do Slovačke!? Što se onda čudimo da su ulicu Stjepana Radića preimenovali u ulicu po imenu njegova ubojice Puniše!?
Nitko se ne sjeti za primjer života temeljenog na ravnopravnosti, a ne velikosrpskih povlastica koje se plaćaju novcem sirotana iz državne riznice!?

Novo četništvo financirano iz državnog proračuna

Mnogi naši dragovoljci su si oduzeli život, mnogi se nisu mogli nositi s onim što ih je zadesilo kao Zoran Šipuš ili Darko Pajičić na kojemu narodna vlast svoje nedjelo brani „eutanazijom sui generis“ te mnogi vegetiraju u svijetu mašte, napušteni od svih, padaju u razne oblike ovisnosti iako su relativno mladi kao Danmir Toth, ali za njih nema mjesta ni u primisli u gradu u kojem i danas profit i sustav po principu „driješi kesu“ pobjeđuju domoljublje pa to neminovno osvježava novo četništvo direktno financirano iz državnog proračuna. Ni na memorijalnom groblju nema mira, supružnici se pokapaju odvojeno, a dokazani suborci kao primjerice Ivka Mihaljević na njemu nije ni pokopana!?. Na skupu su bili i oni, kao primjerice, Stjepan Sučić zvani Crni koji je napustio Vukovar više od mjesec dana prije njegova pada, točnije 17. X 1991, konvojem liječnici bez granica i on sebe ne smije na Kaptolu proglašavati zapovjednikom grada. Istina bio je ranjen, metkom kroz butinu,dakle, prostrijelom, ali mnogi teško ranjeni ostadoše do posljednjeg daha u bici protiv bjesomučnog neprijatelja vjerujući u bolju Hrvatsku.
Osvrnuti će mo se i na ćirilicu, vrlo kratko. Svim Vukovarcima i svim nositeljima vlasti u Vukovaru i Republici Hrvatskoj je poznato da do početka raspada SFRJ u Vukovaru nije bilo niti jednog javnog natpisa na ćirilici. Jedina slova koja su bila više privatna nego javna bila su ona na kojima je pisalo otprilike ovako, ovde je (dana tog i tog ) prespavao Vuk S. Karadžić. To je odista bila sva javna uporaba ćiriličnog pisma prije Domovinskog rata. Što je ona danas onda nego ustava na rijeci i kost radi zaustavljanja sudskog procesa protiv te iste svite i njihove klike zbog ratnog profiterstva kojeg počiniše visoki obnašatelji vlasti u Hrvatskoj. Za neupućene napominjemo da je hrvatsko pismo nastalo iz aramejskog kvadratnog pisma i to prvo pismo na ovim prostorima bijaše Jerolimica iz koje se kasnije razvila glagoljica i ilirica koju otuđiše i izmjeniše sve u svrhu srbskog hegemonizma. Znademo da je Vladimir Šeks stvarni ideolog ćirilice u Vukovaru i valja se zapitati je li to protuuteg zapovjednoj odgovornosti njega kao čelnika za Istočnu Slavoniju te Baranju i Srijem!?.
Prestanimo obilježavati i slaviti strahote koje srbska soldateska počini u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini nad nesrbskim stanovništvom. Raskrinkavanjem kosovsko-udbaškog gnijezda i srbske mitologije šaljemo pouku i poruku da bi Hrvati i drugi narodi u njoj mogli opstati Srbiju moramo potpuno, posvema, poraziti da nitko u budućnosti ne bude njihovo topovsko meso.
Mi preživjeli dragovoljci koliko god vjetrovi života budu jako puhali, svijati će mo se poput biljke, ali održati će mo se. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 19 studenoga, 2020, 02:59

  DRAGI MOJI SUGRAĐANI HRVATSKI,SRPSKIH I SVIH OSTALI,
  DANAŠNJA PARADA VUKOVARSKE GOLGOTE JE NAJVEČA PREVARA SVAKOG OVOG GRAĐANINA ,OVOG PODNEBLJA,KOJI JE U SKORAŠNJEM RATU ,POD KRIŽEM,RASPELOM,PATRICAMA OKO VRATA I DRUGIM KRVOLOČNO-KRŠČANSKIM INSIGNIJAMA VODIO KRVOLOČNE OBRAČUNE, NE SAMO PROTIV DRUGIH I DRUGAČIJIH NEGO I PROTIV SVAKE DRUGE IDEJE KOJA NIJE KRŠČANSKA,ZGRTAČAKO-POSVAJAČKO-PRISVAJAČKA ,I NE OBEČAJE DOMINIRAJUĆI POLOŽAJ NAD SVJETOVNOM ZBILJOM.
  PA DANAŠNJA PARADA JE PRAVA PREVARA I SRAMOTA SVIH GRAĐANA , OVOG PODNEBLJA ,ONIH KOJI SU BILI DIO TE PREVARE I PODNIJELI VELIKE ŽRTVE LJUDSKE I MATERIJANE ,I ONIH KOJI NISU BILI DIREKTNO DIO TE PREVARE ,TIČUĆI SE LJUDSKE I MATERIJALNE STRANE, ALI IM JE SVIMA ZAJEDNIČKA ODGOVORNOST PRED SVIJETOM OVOG VREMENA I STUPNJA SVIJESTI KOJA SE IZDIGLA MATERIJALNO-TEHNIČKO-TEHNOLOŠKOM BAZOM ŽIVLJENJA, DA SE DANAS U VUKOVARU DEMONSTRIRALA KRŠČANSKA,KRVOLOOČNO-KASTINSKO-PLJAČKAŠKA SVIJEST,KRIŽARSKOG KARAKTERA.
  PA DRAGI MOJI SUGRAĐANI MI MORAMO OVU DANAŠNJU PARADU,KRIŽARSKOG KARAKTERA, OSUDIT ZAJEDNO SA ZLOČINAČIKM KARAKTEROM KRŠČANSKE IDEJE KOJA JE BILA I OSTALA,KAKO REČE PAPA U OSTAVCI,KARDINAL,BENEDIKTXVI-TI, NASILNIČKA ,ZGRTAČKO-POSVAJAČKO-PRISVAJAČKA ,S’AMBICIJOM VLADANJA SVJETOVNOM ZBILJOM KOJU STALNO ISTIČE U PRVI PLAN SVOGA DJELOVANJA I OPSTOJNOSTI

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Narodna zaštita Pakrac
  #2 Narodna zaštita Pakrac 17 studenoga, 2020, 08:08

  Poslije svake bitke lako je biti general, to znamo svi koji smo ostali normalni nakon pakla rata. Svaki rat ima nekoliko faza, a pripremna faza obrane jednako je značajna kao i sama bitka, jer otupljuje oštricu okupatora. Riječ je često puta jača od mača. Namjerno se zaboravlja i prešučuje rad istinskih dragovoljaca još od početka 91. kasnije nazvanih NZ, tih istinskih dragovoljaca HDZ-a, koji su dobivši zapovijed iz Vrhovništva, sami morali odraditi što su i kako su znali, večinom izginuli pa je zaboravljeno što su u tom periodu učinili, jer, na svakom dijelu zemlje bila je slična ali specifična situacija.
  Pozdrav iz Pakraca, gdje je sve počelo!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 15 srpnja, 2016, 00:18

  ŠEKS JE AUTOR SVIH ZLOČINA NA PODRUČJU ISTOČNE SLAV ONIJE I BARANJE, A NJEGOVI GAULAJTERI ZA IZVRŠENJE NJEGOVOG PLANA SU ,ZLOČINAC MERČEP I RAZVRATNI GLAVAŠ.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. cukrena
  #4 cukrena 2 veljače, 2016, 10:09

  šeky ima mesićevu preporuku za savjetničko mjesto kod kolinde na pantovčaku

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 27 siječnja, 2016, 08:51

  SVI ZA JEDNOGA – JEDAN ZA SVE!

  Ubuduce ce LUSTRACIJA biti smatrana – produzetkom Domovinskog rata koji ide sucelice prema neprijateljima Hrvatske Drzave i Veterana Domovinskog rata u cjelini! Aktivni rusitelji bit ce smanjeni na njihovu naravnu velicinu i tezinu . kao suplje krizalide iz kojih su izletjele sve iuzije bolesnih ‘zdravodrugova’ – mitisekunema!o nerazuvjerljivi sljedbenik militantnog patriotizma generala De Gaulle-Kaoa,nerazuvjerljivi sljedbenik militantnog patriotima generala de Gaullea, smatram da je potrebno da Hrvatska sto prije sastavi svoj S.A.C. (Service d’Action civique’ i da sto prije uzme na oko rusitelje nase drzavne nezavisnosti i autore klevata i ogovaranja naseg junackog narastaja otjelovljenog u Dragovoljcima i drugim sudionicima Domovinskog rata. U to ime oni moraju znati da je Crnoja nas suborac i da hrvatski vpjnik nikad ne ostavja svog pretpostavljeno g neprijatelju da ga komada i zdere mu mozak! Klevetnici ne ce ostati nekaznjeni!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Jusuf
  #6 Jusuf 26 siječnja, 2016, 12:51

  Nisam dobro razumeo o čemu zbori taj vrući branitelj Vukovara? Mogao je barem pregledati pismo i napisti nešto smisleno. A i ne zna mu se ime! Oli se zove Stevo ili Jovo?

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 26 siječnja, 2016, 10:34

  Ovo ne treba komentirati,vec duboko analizirati i pokloniti se zrtvi nasih narodnih heroja.
  Heroji Vukovara neka vam je vjecna cast i hvala i vjecno neka zivi vas duh medju nama na sve generacije. “I cuvajte taj duh sveti,kao dragi kam,unaprijed ja lasno reci trebat ce ga nam”
  (Pjeva hrvatski pjesnik)

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. navijala
  #8 navijala 26 siječnja, 2016, 10:33

  Ovo ne treba komentirati,vec duboko analizirati i pokloniti se zrtvi nasih narodnih heroja.
  Heroji Vukovara neka vam je vjecna cast i hvala i vjecno neka zivi vas duh medju nama na sve generacije. “I cuvajte taj duh sveti,kao dragi kam,unaprijed ja lasno reci trebat ce ga nam”
  (Pjeva hrvatski pjesnik)

  Odgovorite na ovaj komentar

<