UDRI PO KARAMARKOVOJ GLAVI DRUŽE STARI

UDRI PO KARAMARKOVOJ GLAVI DRUŽE STARI

16. rujna, 2012.

 

 1efcb63e0280a5a23bf27a4827302933 700x550
Cilj skretanje pozornosti s pravih problema

Piše: Zoran Milanović

 

Proteklih dana brojni mediji i komentatori kojima, evidentno, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i najuže stranačko vodstvo, silno idu na živce, iz svojih su pera bojom sipina crnila opisivali aktualno stanje u toj najvećoj oporbenoj stranci. Pišu kako Karamarko vrši neviđenu čistku, kako se preko noći rješava svojih neistomišljenika, kako ne poštuje demokratsku proceduru, kako se u hodnicima stranačke središnjice  među brojnim članstvom uvukao strah i nemir te da sve veći broj gnjevnih, prezrenih i odbačenih HDZ-ovaca razmišlja o svojevrsnom puču. Neupućen netko nakon tih novinskih uradaka bi pomislio da se tu zapravo ne radi o Hrvatskoj demokratskoj zajednici, koja je prije četiri  mjeseca na demokratski način izabrala svoje stranačko vodstvo, nego o okrutnom Karamarkovu gulagu, koji svoje političke protivnike i neistomišljenike, nakon svojevrsne torture, šalje u ropotarnicu stranačke povijesti.

UROTNIČKA KAVICA

A jedno obično ispijanje kavice zamjenika predsjednika HDZ- Drage Prgometa, bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor i sveprisutnog Vladimira Šeksa, u kultnoj Palainovci, udaljenoj samo pedesetak metara od Hrvatskog sabora i to usred bijela dana ti isti mediji proglašavaju  urotom, i to pod egidom ekskluzivnog otkrića, jer, tobože, razotkrivaju da  sadašnji i bivši visokopozicionirani dužnosnici stranke dogovaraju puč protiv aktualnog vodstva, odnosno predsjednika Karamarka i glavnog tajnika Milijana Brkića.  Njima niti Prgometov demant, kao i notorna činjenica da su kavu ispijali javno, u kafiću, gdje su ih čak slikali i fotoreporteri, a ne negdje u ‘ilegali’, daleko od očiju javnosti i fotoaparata, ne znači ništa. Bitno je da su se oni našli, mogli su se slučajno sresti na pokretnim stubama  u nekom trgovačkom centru, i to bi bila urota i to bi bilo dovoljno tim istim medijima da prave ekskluzivne tekstove o navodnom spremanju puča u najvećoj oporbenoj stranci. I još k tomu na čelo tog puča protežiraju kao nove demokratske snage i perjanice demokracije nikoga drugoga do bivšu premijerku Jadranku Kosor i HDZ-ova barakaša Vladimira Šeksa, koji su svojedobno stranački izolirali svakog svog neistomišljenika, a one koji su se usudili popiti kavicu ili čak  srdačno pozdraviti s njihovim stranačkim oponentima,  ekspresno bi otpisivali.  Za Kosoricu su njezini najbliži suradnici otvoreno tvrdili da nije tolerirala nikakvo drugo ponašanje do podaničkog a bivši predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić javno je rekao da je ‘gospođa Jadranka Kosor beskrajno tašta osoba, koja od svojih suradnika traži bespogovornu servilnost, podilaženje, prekomjerno hvaljenje…’ Što se pak Šeksa tiče njega je, primjerice Polančec, optuživao da je pokretom malog prsta rješavao njegovu sudbinu, odnosno kada će i koliko dugo provesti u zatvoru. Takvu Kosoricu i takvog Šeksa ovi isti mediji koji u njima danas vide nove demokratske snage za rušenje ‘mračnog Karamarka’, kada je to bilo potrebno, sotonizirali su ih od ‘sumraka do zore’.

ZA NJIH NAJBOLJI NIKAKAV HDZ

Pod krinkom da vlast mora imati jaku oporbu oni su, tobože bili jako zabrinuti za stanje u HDZ-u, a zasigurno ih je više zabrinuo podatak da se ta stranka, ma koliko oni suprotno pisali o tome, sve više konsolidira i studiozno se priprema za nadolazeće lokalne izbore. Upravo je o tome u Osijeku govorio i ‘sotonizirani’ predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je istaknuo da je  nakon izbora novog vodstva u stranku ušlo više od 5000 novih članova te odbacio optužbe da se u stranci provodi čistka. ‘Sigurno je da predstojeće izbore želimo dočekati konsolidirani, a da je do nekih promjena došlo, to je normalno nakon stranačkih izbora’, kaže Karamarko. Rekao je kako je HDZ otvoren za sve demokršćanske stranke desne orijentacije, te da se to posebno odnosi  na HSP dr. Ante Starčevića, HSS i Stranku umirovljenika.  Također se zapitao, glede prave najezde medijskih tekstova o čistkama i raskolu u stranci, kako je tim medijima najednom jako stalo  do demokracije. A jedan bivši stranački dužnosnik, pak smatra, da je krajnji cilj  tih medijskih napisa, s jedne strane,  odagnati pažnju od sumorne svakodnevice, od nesuvislih izjava i glavinjajućih poteza aktualne vlasti, te od sve većeg broja nezaposlenih građana ove zemlje i bijede koja prijeti zakucati na svačija vrata.  Napadima na HDZ i legalno izabrano stranačko vodstvo po sistemu ‘udri po Karamarkovoj glavi druže stari’, skrenula bi se pozornost od neuspješnih poteza Kukuriku koalicije i tako bi opet u percepciji javnosti HDZ bio kriv za sve.  S druge pak strane, kaže naš sugovornik,  oni samo rade posao koji su radili svih ovih godina – proglasiti  HDZ  strankom  opasnih namjera, strankom koja je  na optuženičkoj klupi, nedemokratskom  strankom, jer HDZ, im je i takav i onakav i ovakav trn u oku. Po njima, najbolji je nikakav neko ikakav HDZ, zaključuje taj bivši stranački dužnosnik. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. mayer
  #1 mayer 18 rujna, 2012, 09:16

  HDZ-ovka je vjerovatno clanica stranke, ali je njen kandidat izgubio na stranackim izborima i zato tako pise. Ali novinar je potpuno u pravu, Cime se hvale u Vladi? Rejtingom Fitsch a, tj. BBB- i nista drugo nije pozitivno napravljeno.Namibija ima isti rejting…i 50% nezaposlenost i zivot u siromastvu. A vecina medija ne smije pisati protiv Vlade iz raznih razloga i zato je tema Karamarko i HDZ a ne Cacic i ostali ministri koji samo mlate praznu slamu!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. HDZ-ovka
  #2 HDZ-ovka 17 rujna, 2012, 06:51

  E,moj novinare,vidi se da simpatiziraš HDZ i Karamarka, a ne vidiš čistku koja je stvarno prisutna. Uguravaju se poslušnici,velika većina neškolovani, sa poreznim dugovima (Raspudić) ,ludo ambiciozni Soldo koji u Đakovu nema prolaz,samo teorija, a o Kramariću i njegovoj sviti da ne govorimo. Pravo čišćenje HDZ uslijediće nakon potopa iza parlamentarnih izbora.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code