U ČETIRI DANA 52 TISUĆE POTPISA  ZA ŠIMUNIĆA

U ČETIRI DANA 52 TISUĆE POTPISA ZA ŠIMUNIĆA

21. siječnja, 2014.

markviduka narrowweb  300x6490

Do ponedjeljka , 20. siječnja, do 20 sati peticiju potpisalo više od 52 000 ljudi. Od toga je najveći broj došao iz Bosne i Hercegovine i Australije. Peticiju za podrške Josipu Šimuniću potpisuje se na na web-stranici www.za-dom.eu sa sloganom „S Josipom Šimunićem na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014.“  U izjavi za Fenix, Šimunićev odvjetnik Davor Prtenjača, koji ga zastupa u postupku žalbe FIFI za ukidanje ili smanjenje izrečene kazne od 10 utakmica, kazao je da je podršku dosad potpisalo više od 10 tisuća Hrvata iz Australije te gotovo 20 tisuća iz BiH. Najviše ih je potpisalo jučer nakon nedjeljne emisije “Radio most koja iz Mostara spaja Hrvatski Radio Melbourne i Radio Herceg Bosne.

Uz novinarku HTV-a Branku Šeparović i Marinka Čavara, član HNS-a BiH i zastupnika HDZ-a BiH u Federalnom parlamentu, u emisiji Radio most je gostovao i Davor Prtenjača. Govoreći o slučaju Šimunić i razlozima pokretanja peticije, Prtenjača je ponovio kako “potpisima podrške želi pokazati FIFI da najveći broj Hrvata nije osudio Šimunićev istup nakon utakmice te da ogromna većina Hrvata ne razmišlja poput onih koji su ga prijavili nogometnoj organizaciji”.

-Ako se potpisivanje nastavi ovakvim tempom, očekujemo da bi do kraja tjedna mogli prikupiti oko 75.000 potpisa. Kada smo krenuli sa prikupljanjem potpisa za peticiju, nadali smo se da će je potpisati 100 tisuća ljudi. Sad procjenjujemo da će to biti i više od 180 tisuća  jer novi val potpisivanja očekujemo nakon objave obrazloženja FIFA te naših argumenata za obranu Šimunića, kazao je za Fenix Davor Prtenjača.

Fenix Magazin list za Hrvate u inozemstvu izlazi u Frankfurtu na Majni.

Link peticije: www.za-dom.eu T

 

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code