U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

U 2016. TREBA OČEKIVATI INTERVENCIJU MMF-a

20. prosinca, 2015. 1.075 komentara

MMF-Hrvatsko-gospodarstvo-i-nadalje-je-u-recesiji-nezaposlenost-rasirena-fiskalna-pozicija-pogorsana
Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji. To znači glavnica duga je nastavila rasti

Napisao: dr Tihomir Janiček / Kanada

Kad god se nešto izvanredno dogodi u hrvatskoj javnosti narod se uvijek zapita zašto se to dogodilo baš u tom trenutku. Stavljajući jasno do znanja da redoslijed ili trenutak nekog događnja izaziva sumnju o tek pukoj slučajnosti.
Tako se evo dogodila i pojava u javnosti guvernera Vujčića. Već smo se navikli u mjesec dana prije izbora na iznenadna gospodarska poboljšanja u Hrvatskoj. Pred same izbore naprasno su u hrvatskom gospodarstvu počele „ruže cvasti“. Tako, kad god je SDP postao udaljeniji od dogovora sa „Mostom“ odmah se pozitivna vijest javi, a dočim se približi dogovoru sa „Mostom“ nekako ponestane pozitivnih vijesti. Guverner se u potpunost uklapa u to zbivanja.

Upitan rast BDP-a

Glavna vijest sada je rast BDP u Hrvatskoj, a koji bi za ovu godinu trebao biti „ČAK“ 1,2%. Naravno, 2015 godina kalendarski još nije okončala, pa se ni ne može znati doista koliki će biti izračun stope rast BDP-a za ovu godinu. No, pobrinuo se za ovu „izvrsnu“ vijest, a tko drugi nego guverener Vujičić. Kako se „Domoljubna koalicija“ približila dogovoru sa „Mostom“, a fotelja za Milanovića i samim time i za Vujičića postala „klizavija“, evo odmah „super“ pozitivnih vijesti. Što više, poput djeda Božićnjaka pojavljuje se guverner i očekuje stopu rasta BDP-a od „čak“ 1,5% za ovu godinu.
Istini za volju, niti jedna međunarodna institucija ne očekuje toliki rast BDP-a za Hrvatsku. Europsko povjerenstvo očekuje 1,1%, MMF 0,8%, EBRD 0,9%. Ekonomski insitut iz Zagreba rast od 0,5%. Kome treba vjerovati?
Kao hrvatski čovjek i stručnjak uvijek ću vjerovati prvo hrvatskim institucijama, pa tek onda stranim. Posebice kada se radi o stručnim institucijama koje su obično relativno manje izložene političkom pritisku u Hrvatskoj. To se dakako ne odnosi na Državni zavod za statistiku, jer do sada, uvijek su se ponašali po principu „statistika naša dika, što poželiš to naslika“!
No, hajdemo sada redom objasniti što se događa. Rast BDP koji se spominje vrlo je upitan, a sa druge strane, krajnje je beznačajan! Kako sam i ranije spominjao, rast BDP od 1% u bilo kojoj državi donosi udvostručenje iznosa BDP za 70 godina! Stoga govoriti o bilo kakvom gospodarskom oporavku Hrvatske, jednostavno je besmisleno. Usporedba stope rasta BDP i kamatne stope pruža sliku negativnih makrofinancijskih kretanja u Hrvatskoj. No, problem nije samo to što je stopa rasta BDP-a puno niža od kamatne stope, nego deficit državnog proračuna i dalje postoji.
To znači glavnica duga je nastavila rasti. „Tragika“ hrvatske stvarnosti, što i kada bi imali uravnotežen državni proračun, udio otplate kredita s kojima je pokrivan deficit državnog proračuna je jako visok! Stoga bi razlika između stope rasta BDP-a i kamatne stope bila problem čak i kada bi državni proračun bio uravnotežen.
Danas su američke federalne rezerve obznanile rast kamatne stope i nakon 8 godina ona iznosi 0,25%. Guverner danas nije znao objasniti kako će to „utjecati na međunarodna novčarska tržišta“! Dakle, to nije visoki iznos rasta kamatne stope, ali govori da se ekonomski oporavak u SAD događa! Posljedica toga rasta donijet će dvije stvari.
Prva je daljnje jačanje tečaja američkog dolara prema svim valutama svijeta, uključujući i euro. Drugo, uvjeti zaduživanja biti će otežani, odnosno krediti će biti skuplji, jer je kamatna stopa u svojoj naravi cijena novca.
Hrvatska kao visoko zadužena država imat će ozbiljnih poteškoća u pribavljanju inozemnih kredita za refinanciranje postojećih. Ovih 0,25% što sam spomenuo, na novačarskom tržištu svijeta donijet će rast kamatnih stopa od 1% do 2%! To znači da će Hrvatskoj biti dosta teže dobiti neki novi kredit, jer smo visoko zadužena država.

Ekspanzivna monetarna politika

Stoga posve jasno ostaje pitanje, kako to guverner Vujčić zamišlja imati „nisku kamatnu stopu“, ako će kamatna stopa svugdje u svijetu doživjeti rast? Podsjetit ću da je Hrvatska zbog primjene valutne klauzule prema tečaju eura, obvezatna održavati tečaj kune od 0,13 eura za 1 kunu. U ovom slučaju možemo očekivati znatno višu stopu inflacije od one koju očekuje Vujčić, 0,9%. Svako olakšavanje uvjeta kreditiranja vodi rastu inflacije i posljedično tomu deprecijaciji tečaja nacionalne valute!
Što više guverner Vujčić govori o „nastavku ekspanzivne monetarne politike“? Tu „ekspanzivnost“ monetarne politike provoditi će kroz kunsko kreditiranje poslovnih banaka od strane HNB-a! Prema riječima guvernera Vujčića „kamatna stopa HNB biće niža od tržišne“!? Istini za volju, ta se kamatna stopa stručno zove eskontna stopa, ali očito guverner tu lekciju nije još svladao.
Kada se sada pogleda podrobnije, hrvatsko novčarsko tržište biti će izvan tijekova svjetskog novčarskog tržišta. Dok su svi u svijetu imali nisku kamatnu stopu, Hrvatska je imala visoku kamatnu stopu. Sad se upravo započeo događati rast kamatne stope u svijetu, a guverner Vujčić će voditi politiku niske kamatne stope u Hrvatskoj!
Pri tomu ne treba smetnuti sa uma, guverner Vujčić nije spomenuo niti jednom riječju hoće li biti ikakve razlikovnosti uvjeta kreditiranja potrošnje i poslovnog kreditiranja? Očito to guvernera NE zanima!
Sukladno svemu spomenutom, može se očekivati rast inflacije. Ukoliko se ostane na sadašnjoj valutnoj klauzuli, tada će kupovna moće hrvatske kune padati na hrvatskom tržištu, a jačati na vanjskom tržištu. Inozemni kredit za Hrvatsku u takvim uvjetima biti će jednostavno nešto ne dostižno.
Hrvatska će se sa takvom novčarskom politikom opasno približiti stečaju, jer će doći do bržeg rasta uvoza od izvoza. Stoga trebamo očekivati intervenciju MMF u 2016 godini, ukoliko sve bude kako je od Vujčića najavljeno.T

1.075 komentara

Uskoči u raspravu
 1. mrs joy
  #1 mrs joy 1 lipnja, 2019, 18:45

  Jeste li financijski prisiljeni tražiti poslovni zajam, osobni zajam, investicijski zajam, hipotekarni kredit, auto kredit, studentski kredit, kredit za konsolidaciju duga, nezaštićen kredit i rizični kapital? Prijavite se za brz i jednostavan zajam kako biste platili svoje račune i pronašli sredstva za postavljanje vlastitog poslovnog projekta uz najnižu kamatnu stopu od 2%. Kontaktirajte nas danas putem e-pošte: [email protected] whatsapp; +306982127743

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. WALTER
  #2 WALTER 1 lipnja, 2019, 17:28

  Trebate li zajam? nudimo sve vrste kredita kao što su osobni zajmovi, debt consolidation zajam, venture capital, poslovni zajam, obrazovni zajam, home zajam, i zajam za bilo kojeg razloga i hitne potrebe !. uz kamatnu stopu od 3% Jeste li odbili vašu banku? Imate li loše kredit? Imate li neplaćene račune? Jeste li u dugovima? Trebate li osnovati tvrtku? Više se ne brinite jer smo tu da vam ponudimo priliku da dobijete kredit. Naš zajam varira od bilo kojeg iznosa po vašem izboru. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas na ovu e-mail adresu: Obavezno: ________ 5. Trajanje: _____ 6. Spol: _____ 7. Zanimanje: ________ 8. Mjesečni prihod: _______ 9. Datum rođenja: ________ 10. Broj telefona: _________ Email: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. mr mark
  #3 mr mark 1 lipnja, 2019, 12:53

  Dobar dan, ja sam Anita Zulić po imenu i živim na hrvatskom, volio bih govoriti o Božjoj dobroti u mom životu nakon toliko mjeseci pokušaja da dobijem kredit na internetu i bio sam prevaren pa sam postao očajan dobivanje kredita od zakonitog vjerovnika online onda sam vidio komentar od prijatelja zove Silvana Dražević i ona je govorila o ovom zakonit zajam tvrtki gdje je dobila svoj kredit brzo i jednostavno, bez ikakvog stresa, tako da me upoznao s čovjekom po imenu g. Mark wiliams koji kontrolira tvrtku pod nazivom Mark Williams povjerenja financija, tako da sam podnio zahtjev za iznos kredita (20.000 eura) uz nisku kamatnu stopu od 3%, tako da je kredit odobren i položen na moj bankovni račun koji je bio kako sam bio u mogućnosti da biste dobili moj kredit kako bi moj pokvario posao trčanje i isto tako isplatiti moje račune, tako da sam savjetovanje svima koji su zainteresirani za dobivanje kredita brzo i jednostavno ljubazno ih kontaktirati putem e-pošte: {[email protected]} dobiti bilo koju vrstu kredita trebate danas, hvala kao što ste pročitali najveći te moj život.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. MAR
  #4 MAR 31 svibnja, 2019, 16:03

  Dobar dan, moje ime je Vladan Jaya, ja sam državljanin Hrvatske
  , Želim svjedočiti o dobrom zajmodavcu koji je to učinio
  Pokazao mi je svjetlo nakon što su ga prevarili 4 NIGERIA lažna internetska kreditora, svi mi obećavaju zajam. nakon što sam platio mnoge pristojbe koje ne proizvode ništa i nisu dale nikakve pozitivne rezultate. Izgubio sam novac da bih zaradio novac i to je bilo ukupno 5000 eura. Jednog dana dok sam pretraživao internet naišao sam na neka svjedočanstva komentirana na forumu
  jedna gospođa Mladenag i gospođa Monica o tome kako dobivaju zajam od tvrtke za kreditiranje City Bank,
  ja primijenjen s njima na E-mail: ([email protected]) nisam vjerovao, ali ja pokušao, i na moje najveće iznenađenje sam dobio kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati, ja sam sretan i bogat opet i ja sam hvala Bogu da takve tvrtke zajam kao što je ovaj još uvijek postoji na ovom prevare diljem mjesta, molim vas savjetujem svima vani koji su u potrebi zajam jose luis tvrtka za zajam u Italiji, oni nikada neće uspjeti, i vaš život će se promijeniti kao i moj .Brzo kontaktirajte ([email protected])
  danas i dobiti svoj zajam od njih, Bog blagosloviti grad bankovni zajam tvrtka za njihov pravi kredit ponuda. Pobrinite se da kontaktirate Ranner kreditnu kompaniju za vaš kredit jer sam uspješno dobio kredit od ove tvrtke bez stresa. Možete ih poslati e-poštom ([email protected])…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. WALTER
  #5 WALTER 31 svibnja, 2019, 13:10

  Da li vam je potreban kredit? nudimo sve vrste kredita kao što su Osobni zajmovi, Krediti za konsolidaciju duga, Venture Capital, Poslovni zajam, Obrazovni kredit, Kućni zajam i Zajam iz bilo kojeg razloga i hitnih potreba !. sa kamatnom stopom od 3% Da li vas je banka odbila? Imate li loš kredit? Imate li neplaćene račune? Jeste li u dugovima? Trebate li osnovati posao? Više se ne brinite jer smo tu da vam ponudimo priliku da dobijete kredit. Naš kredit se kreće od bilo kojeg iznosa po vašem izboru. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas na ovu e-mail adresu: Obavezno: ________ 5. Trajanje: _____ 6. Pol: _____ 7. Zanimanje: ________ 8. Mjesečni prihod: _______ 9. Datum rođenja: ________ 10. Broj telefona: _________ Email: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Maria Alexander
  #6 Maria Alexander 31 svibnja, 2019, 01:52

  Da li ste umorni od pozajmljivanja i hipoteke, da li ste se vratili iz banaka i drugih finansijskih institucija? Nudimo sve vrste kredita fizičkim i pravnim licima sa niskom kamatnom stopom. Ako ste zainteresovani za kredit, slobodno nas kontaktirajte danas, obećavamo da ćemo vam ponuditi najbolje usluge ikada. Dajte nam test, jer će vas suđenje uvjeriti. Koje su vaše finansijske potrebe? Da li vam je potreban poslovni kredit? Trebate li osobni zajam? želite kupiti auto? Želite li refinansirati? Da li vam je potreban hipotekarni kredit? Da li vam je potreban veliki kapital da pokrenete vaš poslovni predlog ili proširenje? Da li ste izgubili nadu i mislite da nema izlaza, a vaša finansijska opterećenja i dalje postoje? Odredbe i uslove zajma ćete odmah poslati kompaniji. Uvjereni ste da će se Vaš zahtjev za kredit tretirati privatno i na profesionalan način i dobiti brz odgovor na vašu prijavu. Preko e-pošte: ([email protected])

  DOSTUPNI KREDITI KOJE NUDIMO

  ✓Lični zajam
  ✓ stambeni kredit,
  ✓ Računi bolnica
  ✓ Obnova kuće
  ✓ Proširenje poslovanja
  ✓ Refinansiranje poljoprivrednih ekstenzija
  ✓ Rudarstvo zlata
  ✓ Finansiranje projekata sa višim finansijskim potrebama
  ✓ Poslovni kredit
  ✓ Kredit za investicije.

  Email: ([email protected])
  WhatsApp no: (+1 651-243-8090)

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. ELENA BURLACU
  #7 ELENA BURLACU 30 svibnja, 2019, 23:31

  Dobar dan svima.
  Ovdje sam kako bih podijelio komentare koji će biti izvrsni za one koji stvarno trebaju kredit. Moje ime je gospođa Elena Burlacu sam iz grada Ramnicu Valcea u Rumunjskoj. Ovdje i želim vam preporučiti izvanrednu pomoć koju dobivam od gđe Esther Patrick,
  Uz svo dužno poštovanje, gospođa Esther majka mi je dokazala: “Onaj koji stoji između vas i vašeg cilja je nerazumna priča koju stalno govorite sebi zašto ne možete doći do nje”, rekao je Jordan Belfort. Nakon godina traženja kredita, konačno sam ga dobio od Esther Patrick. Dakle, moj narode, mislim da je vrijeme da saznamo tko je u pravu, razumljiv i tko nam stvarno može pomoći, tako da svi možemo postići svoj cilj da pronađemo kredit iz različitih razloga. Kontaktirajte gospođu Esther Patrick putem e-pošte: ([email protected])

  Danas za kredit i ne ustručavajte se jednom reći svom ljubavniku o Esther Patrick jer je ona dobroćudna majka i ona mi posuđuje kredit koji koristim za plaćanje bolničkih računa, možete me također kontaktirati putem ove e-pošte: ([email protected]). ako imate bilo kakve sumnje. molim vas, ona je jedina osoba pouzdana i pouzdana.

  Kada je sve rečeno i učinjeno, više se kaže nego učiniti. Tako živi istina. Otkrij svoju ljubav i također se želim zahvaliti mojoj prijateljici, Gloria Johnson, koja me je upoznala s gospođom Esther Patrick, tako da odmah odradi tvoj entuzijazam i primijeni svoje snove. Prošetajte svoj razgovor. Prihvatite svoje blagoslove i učinimo da ovaj dan bude vrijedan sjećanja.
  Kontaktirajte gospođu Esther Patrick putem e-pošte: ([email protected])
  Hvala vam svima, Bog vas sve blagoslovio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Marija
  #8 Marija 30 svibnja, 2019, 09:33

  halo ste u financijskim teškoćama? i potreban vam je kredit za pokretanje posla, plaćanje duga ili za lijekove? ako da, molimo vas da se povežete s gospođom Laura Smith, CEO gospođe Laura Smith zajma, njena tvrtka je sigurna, osigurana i pouzdana u isto vrijeme jer je to tvrtka u kojoj sam unovčio zajam od 50.000,00 eura i bio je uspješan i zapravo moji snovi dolaze kroz danas pa želim koristiti ove medije da obavijestim svakoga tko je u potrebi za zajam da se poveže s e-mailom ispod ([email protected]) testiran i pouzdan.

  Marija

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. pastor Godtime Alish
  #9 pastor Godtime Alish 29 svibnja, 2019, 06:20

  HITNO ZAJMOVANJE! – HITNO POZAJAMO! ¡¡¡HITNO HITNO !!!
  Trebate li hitnu financijsku pomoć za osobne potrebe ili za vaše poslovne potrebe? Evo nekih dobrih vijesti za vas. Nudimo kredite pojedincima ili poduzećima na najnižu godišnju stopu od 3% tvrtki.
  Kontaktirajte nas danas za: –
  * Auto krediti
  * Poslovni zajam
  * Dug konsolidacija kredita
  * Osobna pozajmica
  * Širenje poslovnih kredita
  *Studentski kredit
  * Zajam za razvoj poljoprivrede
  I mnogo više.
  Kontaktirajte nas danas putem {[email protected]}.
  Hvala vam.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. free loan comapny
  #10 free loan comapny 28 svibnja, 2019, 17:23

  Dobar dan Trebate li hitan kredit kako biste riješili svoje financijske potrebe? Nudimo kredite u rasponu od 2.000,00 do 50.000.000,00 eura, pouzdani smo, snažni, brzi i dinamični, bez kreditne kontrole i nudimo 100% jamstvo za inozemne zajmove tijekom ovog prijenosa. Imamo i kredit u punoj valuti s kamatnom stopom od 2% na sve zajmove …. Ako ste zainteresirani za povratak putem ove e-pošte. Kontaktirajte nas ako ste zainteresirani za e-poštu:

  E-pošta: [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. DOBIJTE POSTAJAN KREDIT DANAS !
  #11 DOBIJTE POSTAJAN KREDIT DANAS ! 26 svibnja, 2019, 21:23

  Trebate li trenutni zajam kako biste uspostavili svoju tvrtku ili obnovili kuću? ako jesu, kontaktirajte našu uslugu za trenutni zajam [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. DOBIJTE POSTAJAN KREDIT DANAS !!
  #12 DOBIJTE POSTAJAN KREDIT DANAS !! 26 svibnja, 2019, 21:10

  Trebate li trenutni zajam kako biste uspostavili svoju tvrtku ili obnovili kuću? ako jesu, kontaktirajte našu uslugu za trenutni zajam [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. THOMPSON GARY
  #13 THOMPSON GARY 26 svibnja, 2019, 12:58

  Szia!
  Hitelre van szüksége? Regisztrált és megbízható hitelező vagyok, kölcsönöket adok pénzügyi nehézségekkel küzdő embereknek, akik az iskolai számlákat fizetik, autót vásárolnak, vagy saját üzletet, vállalkozókat és kormányzati szerveket indítanak. További információért vagy hitelkérelemért forduljon hozzánk e-mailben: [email protected]
  Management. whatsapp: +254753990568
  Lépjen kapcsolatba a hitelfelvételsel Speedy most!

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. mr mark
  #14 mr mark 24 svibnja, 2019, 05:29

  KAKO DOBITI ZADUŽBENU POMOĆ @ 2% KAMATNE STOPE

  Nisam bio siguran u dobivanje vjerodostojnog zajmodavca na internetu, ali kad se više nisam mogao suočiti sa svojim dugom, moj je sin bio na bolničkom krevetu za operaciju koja je uključivala ogroman novac, a ja sam također trebao nešto novca za refinanciranje i dobivanje dobrog doma tražiti pomoć od prijatelja i kada više nije bilo nade, odlučila sam otići na internet i potražiti zajam i naći ću MARK WILLIAMS FUNDS ([email protected]) s kamatnom stopom od 2% i odmah primijeniti s mojim detaljima prema uputama. U roku od sedam dana od moje prijave, on je uplatio moj iznos zajma bez skrivenih troškova i mogao bih se pobrinuti za medicinske račune svog sina, obnoviti račun za stanarinu i otplatiti moj dug. Savjetovat ću svakom tražitelju kredita da kontaktira MARK WILLIAMS FUNDS s ([email protected]) za jednostavnu i sigurnu transakciju

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. bryanloa
  #15 bryanloa 24 svibnja, 2019, 03:39

  zdravo
  Trebate li hitan kredit za rješavanje vaših financijskih potreba? Nudimo zajam u rasponu od $ 5,000.00 do $ 10,000,000.00. mi smo pouzdani, učinkoviti, brzi i dinamični, sa 100% zajamčenom garancijom. Kamatna stopa na sve kredite je (2%) ako ste zainteresirani, vratite nam se.

  E-mail: ([email protected])

  Hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Mr david
  #16 Mr david 21 svibnja, 2019, 13:20

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za podmirenje duga ili otplatu računa ili započeti lijepo poslovanje? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge kredita u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, tvrtke, posrednike za nekretnine i korporativna tijela) uz našu vrhunsku kamatnu stopu od 2%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću adresu e-pošte: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Mrs Edith
  #17 Mrs Edith 18 svibnja, 2019, 04:48

  Jeste li poslovni čovjek ili žena? Trebate li sredstva za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za podmirenje duga ili otplatu računa ili započeti lijepo poslovanje? Trebate li sredstva za financiranje vašeg projekta? Nudimo zajamčene usluge kredita u bilo kojem iznosu i bilo kojem dijelu svijeta za (pojedince, tvrtke, posrednike za nekretnine i korporativna tijela) uz našu vrhunsku kamatnu stopu od 2%. Za prijavu i više informacija pošaljite odgovore na sljedeću e-mail adresu: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. NORTION LOAN CONSULTANT
  #18 NORTION LOAN CONSULTANT 16 svibnja, 2019, 17:15

  Dobar dan,

    Nortion Loan Consultant je ovdje da biste bili sigurni da ćete dobiti najbolji kredit za vaše poslovanje ili platiti račune. Samo odgovorite na nekoliko jednostavnih pitanja i upoznajte se sa uslovima i odredbama.
    Kontaktirajte nas sada za kredit po stopi od 2,5% u svim kreditnim transakcijama, to je jednostavno, brzo i sigurno.

  Kontakt informacije:

  EMAIL: [email protected]

  Broj telefona: +1 409 210 4274 (SAMO TEKST)

  Whatsapp: +1 409 210 4274

  FACEBOOK: Nortion Loan Consultant

  TWITTER: @nortionloanC

  INSTAGRAM: nortion_loan_consultant

  Transakciju zajma kojoj možete vjerovati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. Mustafa Guler
  #19 Mustafa Guler 15 svibnja, 2019, 08:21

  Zdravo,
  Trebate li hitan kredit za rješavanje vaših financijskih potreba? Nudimo zajam u rasponu od $ 5,000.00 do $ 10,000,000.00. pouzdani smo, učinkoviti, brzi i dinamični, sa 100% zajamčenom garancijom. Također odobravamo zajam u eurima, funtama i dolarima. Kamatna stopa na sve kredite je (2%) ako ste zainteresirani, vratite nam se.

  E-mail: ([email protected])

  Hvala

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Patricia Debra
  #20 Patricia Debra 15 svibnja, 2019, 00:22

  Pozdrav svima
  Ja sam ugledni zajmodavac koji daje kredite svim pojedincima, i invalidima i neinvalidima. Dao sam zajmove zaposlenima i nezaposlenima, do sada ćete biti u mogućnosti vratiti se na vrijeme.

  Trebate li poslovni zajam?
  Trebate li osobni zajam?
  Želite li refinancirati?
  Trebate li hipotekarni kredit?
  Želite li platiti dug?

  I dati iz kredita s niskim kamatna stopa od 2%, tako da možete vidjeti da je lako.

  Bilo koji zainteresirani podnositelj zahtjeva treba nas kontaktirati.

  E-pošta: ([email protected])

  početna stranica: https://mrslindarobertloan.wixsite.com/website

  ili pošaljite mi poruku na broj +1 323 989 9329

  Hvala i čekam vašu prijavu

  Lijepi Pozdrav
  Gospođa Linda Robert.

  Odgovorite na ovaj komentar

<

*

code