TURUDIĆ & LEX GRBIN

TURUDIĆ & LEX GRBIN

20. kolovoza, 2014.

 

 kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

Dva događaja obilježavaju polovicu kolovoza 2014.: Turudićev nastup i Lex Grbin. Ivan Turudić je sklon bespoštednoj kritici najviših nositelja državne vlasti. To je strašno! Kaže da je Milorad Pupovac etnički pristran. Kaže da Ivo Josipović treba razmisliti o savjetniku za nacionalnu sigurnost. Kaže da je Zoran Milanović boljševik i monarh koji “pluta bespućima svog neznanja i bahatosti”, i više nego bilo tko napada pravosuđe. Turudić napada i novinare Europapress holdinga. Na kraju Ivan Turudić izjavljuje nešto najstrašnije – tvrdi da  je UDBA i danas u Hrvatskoj “silno snažna”. Užasno! – kako jedan sudac može govoriti istinu? Golu istinu, bez tračka neistine!

MEDIJSKI ORKESTAR: ŠKARE OŽBOLT, NOBILO, OLUJIĆ…

Po boljševičkom trendu kreće akcija protiv „jogunastog“ Turudića. Prvi nastupa Anto Nobilo koji smatra da treba reagirati Državno sudbeno vijeće i Vrhovni sud, te da se protiv Turudića mora pokrenuti stegovni postupak. Vesna Škare Ožbolt smatra da se suci ne bi smjeli baviti političko-ideološkim temama sve dok su u službi. Neka da otkaz, pa neka onda kritizira.  A, najsmješniji u svojim izjavama bio je bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunislav Olujić. Prenosimo njegovu „biser“ izjavu: … Na DSV-u, Vrhovnom sudu i Udruzi sudaca je da reagiraju, Turudić više ne bi smio biti sudac, a kamoli na čelu najvećeg suda u državi. Taj polupismeni HDZ-ov sudac povrijedio je trodiobu vlasti i politizirao sudbenu vlast, ocjenjuje Olujić. (Ana RAIĆ KNEŽEVIĆ, Dražen CIGLENEČKI).  Turudić je polupismen, zna samo latinicu, a valjda ne zna ćirilicu?

ISPRAVIO NAJVEĆU SRAMOTU HRVATSKE

Komentatori zaboravljaju jednu kapitalnu činjenicu. Ivan Turudić je dragovoljac Domovinskog rata. Branio je svoju Domovinu i stvarao je. U moralnom i u svakom pogledu ti bajni komentatori bi trebali skinuti kapu pred Turudićem. On ima veće pravo da izrazi negodovanje protiv vlasti koja ruši ostatke onoga za što se borio, nego svi suci i svi ostali koji su u punoj životnoj snazi izbjegli maskirnu odoru HV – kad je trebalo. Komentare i izjave slične vrste ne treba čitati nego lijepo poderati i baciti u koš.

Ne treba zaboraviti da je Turudić ispravio najveću sramotu svekolike Hrvatske (Lex Perković). On je zaslužan za uzručenje Perkovića i Mustača u Njemačku. Po sramotnoj žalbi Bajićevog DORH-a i po Milanovićevoj  fanatičnoj obrani udbaša – Perković i Mustač bi nam i dalje „instruirali“ vladu i Sabor po receptima Oktobarske revolucije. 

Bilo bi mnogo bolje i konstruktivnije da su se Nobilo, Škare Ožbolt i Olujić pozabavili kritikom silne korupcije u pravosuđu Hrvatske. To je bolna činjenica, oni znaju mnogo o tome – ali šute!

GILJOTINA DEMOKRACIJE

Drugi događaj ima veću težinu na općem planu Hrvatske. To je LEX GRBIN. Po tom zakonu referendumi će se održavati po strogim pravilima. Prikupljanje potpisa bit će dva puta tjedno po 45 minuta. Mjesto prikupljanja potpisa moglo bi se odrediti na tri lokacije – na primjer: na dubrovačkom Srđu, na vrhu Učke i na Medved Gradu. Ako se ne skupi barem 4 milijuna potpisa – piši kući, propalo! Osim toga, prije svega će dozvolu o održavanju referenduma potpisati Peđa Grbin – nakon što to odobri Ustavni sud, Hrvatski sabor, Vlada RH i Društvo za zaštitu malih životinja. Nije smiješno nego zaista tragično! Budući LEX GRBIN giljotinira ostatak ostatka demokracije.

Ako pogledamo malo unatrag, shvatit ćemo da je Lex Grbin imperativ aktualne vlasti da održi mandat do kraja. No, to nije sve, SDP brine se i o svojim nasljednicima, o HDZ-u. Donošenjem tog famoznog ukidanja svih tragova demokracije – grupacija SDPHDZ nastavit će svoj pogubni posao – prodaje šuma, mora, otoka i svega što ostane… SDP-ovi ministri u oporbi lijepo će spavati u saborskim klupama i brati nebeska primanja.

KARTEL SDPHDZ

Opasnost da se referendumi ne zaredaju i konačno ne riješe opstanak Hrvatske – grupacija SDPHDZ rješava Lex Grbinom. Vlada će predložiti zakon, a ruke u Hrvatskom saboru poskočit će uvis!

Problem referenduma o ćirilici ne zabrinjava ih previše – strašna opasnost dolazi od preferencijalnog glasovanja, pa i nekih možda još demokratskijih rješenja. Onih 800 uvijek istih opskurnih likova koji se dva desetljeća rotiraju na svim rukovodećim položajima – morali bi u „zasluženu“ mirovinu. Ne bi više bilo preskupih limuzina s vozačima,  brijunskih ljetovanja od 7 kuna dnevno, oslobađanja dugova, poreza i dobrih crnih poslića. Pitanje je samo jedno. Kad će konačno prestati „hrvatska šutnja“?

Anno Domini MMXIV. / LXIII.  T

 

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Guest
  #1 Guest 22 kolovoza, 2014, 12:08

  Pa mi “to” već i jesmo, kroz EU, … a australski Hrvati ionako otvoreno gunđaju (na prosvjedu prilikom posjete Milanovića) Milanoviću da je – “hrvatski Januković”. … :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Agos
  #2 Agos 22 kolovoza, 2014, 10:39

  Ipak ju Obama bolji od Milanovića, jer od Zokija nitko ne može biti gori političar. Zato predlažem da objavimo rat USA – pa da odmah potpišemo kapitulaciju. Postat ćemo punopravna država USA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. bmx
  #3 bmx 21 kolovoza, 2014, 08:36

  bas smo jadna drzava kad sve to dozvoljavamo

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code