TUĐMANISTIČKI RECITAL ZA JOSIPOVIĆA

TUĐMANISTIČKI RECITAL ZA JOSIPOVIĆA

6. kolovoza, 2013.

y210636935913616
Komentar Srećka Jurdane nakon 298. Sinjske alke

 

Napisao:Srećko Jurdana

Kad je o predstavi nabadanja Alke riječ, razvija se dojam da bi predsjednik Josipović morao bolje procijeniti kontekst u kojem se pojavljuje. Pozdravno slovo stanovitoga Ante Vučića – brkatoga lika u nošnji koji se dičio titulom „alkarskoga vojvode“ – bilo je obilježeno političkim sadržajem dobrim dijelom uvredljivim za Josipovićev građanski svjetonazor. Predsjednik je, međutim, taj guslarski poj morao na svojoj tribini bespomoćno odslušati do kraja. Drugog izlaza nije bilo. Dakle, spomenuti vojvoda – na konju svome „brojeći zrna od pušakah kolika mu toke izlomiše“ (Njegoš) – dočepao se mikrofona i privilegiju za manifestiranje logorejičnosti odlučio iskoristiti maksimalno. Poriv je razumljiv: prilika za potpuno slobodnu televizijsku promociju barbarogenijskoga duha ne osvaja se često.

POHVALA VOĐAMA HERCEG-BOSNE

U beskrajnoj tiradi vojvoda je dva puta uzvisio Franju Tuđmana kao alkarsko-nacionalnu ikonu, dobro znajući da se to može shvatiti u prvome redu kao implicitna uvreda nazočnome dr-u Josipoviću, koji je po svome političkome habitusu Tuđmanova čista politička suprotnost. Folklorni orator spomenuo je i vođe HVO-a i Herceg-Bosne osuđene u Haagu, tretirajući ih kao nacionalne junake koji su „branili svoj dom u BiH, a time i Hrvatsku“. Poistovjećivanje nacije s ratnim profiterima, koji su stekli bogatstva provodeći Tuđmanovu politiku razbijanja Bosne, kao takvo predstavlja prvorazredni bezobrazluk, a posebno je iritantno kad se izvodi u nazočnosti aktualnoga predsjednika koji se svojedobno na odmjeren način ispričao zbog Tuđmanove agresije na Bosnu i Hercegovinu.

KONJSKI TUĐMANIZAM

Ukratko: predsjednik Josipović bio je na Alki podvrgnut verbalnoj političkoj agresiji, protiv koje nije imao druge obrane osim smrknutoga lica s kojeg su gledaoci jasno mogli odčitati njegov stav prema vojvodinom konjskom tuđmanističkom solilokviju. Mogao je biti oprezniji, unaprijed se informirati o sadržaju vojvodinog nastupa i upozoriti protokol da neke političke motive nema namjeru tolerirati. Nije, međutim. Došao je na Alku u dobroj vjeri, i postao nevoljan sudionik još jednog filotuđmanističkog recitala. T

14 komentara

Uskoči u raspravu
 1. papilon
  #1 papilon 24 kolovoza, 2013, 08:57

  Sin boljševika takvog kalibra kao što je bio njegov otac ima “građanski svjetonazor”. E jadni Jurdana. Boljševik nikada ne mjenja svoju opaku ćud. To je bolest duše.Takvi ne mogu služiti narodu, oni služe svom vladaru iz mraka. Pogledajte svjetonazor tog Vašeg uzor- predsjednika na Alci 2011. godine, to njegovo sramotno ponašanje kad je hrvatski puk pozdravljao svoje generale, Gotovinu i Markača. Takvo ponašanje primjerenije je Grobaru nego hrvatskom predsjedniku. Vjerujem da bi se i on da je bio tamo pristojnije ponašao.
  Kakva manifestacija antihrvatstva.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Guest
  #2 Guest 23 kolovoza, 2013, 10:18

  [quote name=”dotoresa”]Bravo![/quote]
  Što bravo?
  Je li ovaj novinarski uradak naručen od nekoga ili što je ovo?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Čobanković
  #3 Čobanković 18 kolovoza, 2013, 07:30

  Hrvatsko stado trenutno ima pastira na Pantovčaku s kojim sigurno i bez vrludanja može tapkati prema provaliji…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. dotoresa
  #4 dotoresa 17 kolovoza, 2013, 19:48

  Bravo!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. dotoresa
  #5 dotoresa 17 kolovoza, 2013, 19:46

  A koje su snage Milanović i kompanija?Neokomunisti?Komunist je komunist-oduvik sluga globalkapitala i Rotšilda,najveća prijevara u povijesti ljudskog roda.Mafia rotšildiana!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. ples s vukovima
  #6 ples s vukovima 16 kolovoza, 2013, 14:48

  I[quote name=”Pendrek”]Jurlek, što tako zampovski braniš samo dr. Ivu, zašto to ne činiš i u slučaju premijera Milanovića? /quote]
  vo Josipović, Milan Bandić, pa i Josip Leko predvode one koji bi rado maknuli Z.Milanovića,Predstojeći izbori u zagrebačkoj organizaciji SDP-a ponajbolje to nagovješćuju. Naime, u javnosti su tri kandidata koji se natječu za predsjednika zagrebačke organizacije SDP-a. Sadašnji D.Bernardić, ministri M. Mrsić i G.Maras. Svi relevantni izvori iz SDP-a tvrde da je ministar Maras zec D.Bernardića koji će u finalu odustati i dati potporu Bernardiću. Tako su I.Josipović i M.Bandić za D.Bernardića, a Z.Milanović,navodno za M.Mrsića. Ako pobjedu odnese Bernardić, onda se definitivno ide na rušenje Milanovića i SDP preuzimaju stare neokomunističke snage koje imaju podebele, ne samo komunističke dosjee, nego i udbaško-suradničke. Biti će to njihov posljednji ples jer komunistička Hrvatska ne može egzistirati u EU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Akademik
  #7 Akademik 14 kolovoza, 2013, 09:16

  Za SRETENA i KRETENA
  Pa to je strašno što Sreten Jurdana piše. Ovako prljave tekstove nema samisla da objavljujete na vašemu portalu. Ili, ako dajete prostor ovakvom blaćenju hrvatskih povijesnih osoba, kao što je Franjo Tuđman i vrijeđanje narodnog blaga,a ulagivanje nekom partizanskom okotu, zaista nema mjesta na hrvatskom portalu. Možda je ovo srpski portal ili tursk !?

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. bambus
  #8 bambus 14 kolovoza, 2013, 07:43

  Baš je strašno što se aktualni predsjednik ne prepoznaje u kategoriji ljudi kojima se sinjski alkar zahvalio na stvaranju suverene Hrvatske !!!
  Pa što ima veze što je njegov yugo-udbaški kartel tamanio Hrvate desetljećima, kad sada on svira klavir i nosi svilene košulje?
  Udbaški barbarogenij je profinjen, on ne suče brčine i ne nosi narodnu nošnju. On je svoju udbašku jazbinu smjestio na Pantovčak i tako joj osigurao nedodirljivost, a za zaštitu svojih ubojica izglasao poseban zakon.
  Alkar se trebao duboko nakloniti i narodnim desetercem opjevati junačku prošlost hrvatskih crvenih kmera, pa bi
  drug predsjednik bio sretan i zadovoljan. Jel’ tako Jurdana?

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Gromovnik Ilija
  #9 Gromovnik Ilija 14 kolovoza, 2013, 04:54

  Seronjo, dokle ćeš srat! Ovaj komedntar kao da je pisao četnik.
  Pročitajte kako i za koga piše srpski zet Srećko. Odavno nisam pročitao prljaviji tekst, koji se uklapa savršeno u srpski kontekst.
  Serator Jurdana piše da su Hrvati bili agresori na Bosnu i Hercegolvinu. Ma zamisli šta taj krmčina rokće.
  Ne želim više čitat ovaj smrdljivi portal za koji piše seronja Jurdana

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. IGMANSKO POMIRENJE
  #10 IGMANSKO POMIRENJE 8 kolovoza, 2013, 12:36

  Blago, ali vrlo blago unezvjereni Joisipović tumačio je trostruki poljubac četničkoga vojvode Nikolića kao, eto, dio kulture. Srbijanske. No domaćini su bili predsjednik Slovenije i predsjednik Hrvatske, pa je gost trebao poštovati njihovu kulturu. Ali neš ti četnika Grobara, susret igmanske inicijative održavao se ipak na tlu bivše a možda i buduće Jugoslavije, a zna se čija kultura ima da se tu poštuje. A Josipovića je srdačno grlio, kako ne bi, tomu se svašta može i uvaliti, jer ako mu je prijatelj Tadić uvalio Micića, što mu Grobar ne bi uvalio i jezik, srpskohrvatski dabome…

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Pendrek
  #11 Pendrek 8 kolovoza, 2013, 09:31

  Jurlek, što tako zampovski braniš samo dr. Ivu, zašto to ne činiš i u slučaju premijera Milanovića? Ili griješim dušu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. KP
  #12 KP 7 kolovoza, 2013, 13:31

  ovakvog teksta se ne bi posramio ni predsjednikov savjetnik dejan jović

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code