TRI RUSA ZA DVIJE GODINE KUPILI POLA MILIJUNA KVADRATA U BUDVI

TRI RUSA ZA DVIJE GODINE KUPILI POLA MILIJUNA KVADRATA U BUDVI

25. lipnja, 2012.

montenegro_Budva

Grupa biznismena okupljenih oko Udruženja kupaca vila “Amia”, Igor Peljuhno, Naum Emiljfarb i Igor Čaplidin, uspjeli su da u protekle dvije godine kupe više od pola milijuna kvadrata zemlje u Budvi, Svetom Stefanu, Miločeru, Kotoru, Kolašinu, kao i apartmansko naselje “Dukljanski vrtovi” na Zavali.
Kako pišu “Vijesti”, njih trojica planiraju da na kupljenoj zemlji grade hotelske i apartmanske komplekse i među malobrojnima su koji za to trenutno imaju novca.
Istražujući nekoliko atraktivnih kupovina koje su se tijekom  protekle dvije godine dogodile na budvanskoj rivijeri, “Vijesti” su otkrile osam firmi, a njihov broj je možda i veći, koje su osnovali ili u njima imaju udjela ta trojica biznismena.
Pošto je ruski milijarder Sergej Polonski doživio 20098. godine finansijski brodolom i doveo u pitanje projekat na Zavali, trojica biznismena su animirala 86 kupaca vila.
Njih trojica za pet miliona eura otkupljuju podružnicu beogradske kompanije “Monterra” koja je bila angažovana na ovom projektu kao izvođač radova, da bi potom, poslije stečaja u “Slav in”, kupili i ovu firmu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code