TOP OLIMPIJSKI KANDIDATI POTPISALI UGOVORE

TOP OLIMPIJSKI KANDIDATI POTPISALI UGOVORE

21. ožujka, 2013.

vaterpolist Maro Jokovic Images Of The Soul3

Ugovore, kao TOP kandidati, potpisali su: Sandra Perković, Giovanni Cernogoraz, Blanka Vlašić, Filip Ude, Valent Sinković, Martin Sinković, David Šain, Damir Martin, Snježana Pejčić i Lucija Zaninović, dok su Marijana Mišković, Tomislav Marjanović, Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela, Igor Marenić, Tonči Stipanović, Bojan Đurović, Antun i Josip Glasnović te Ruiwu Tan uvršteni među potencijalne A olimpijske kandidate.

U kategoriju TOP olimpijskih kandidata razvrstani su osvajači medalja na OI Peking 2008., uz uvjet da su se kvalificirali na OI u Londonu 2012., te osvajači medalja u Londonu. Da bi zadržali status TOP olimpijskog kandidata, sportaši moraju tijekom svake natjecateljske sezone potvrditi jedan od kriterijskih rezultata, i to isključivo u disciplini u kojoj su stekli status.

Sportaši postaju potencijalni A olimpijski kandidat pod uvjetom da su u razdoblju od 1. siječnja 2012. ostvarili jedan od kriterijskih rezultata koje je definirao HOO, i to u seniorskoj konkurenciji, u olimpijskoj disciplini.

Kod ekipnih sportova za TOP olimpijske kandidate HOO zaključuje ugovor s nacionalnim sportskim savezom, a kada se ekipa kvalificira na OI Rio sportaši postaju evidentni olimpijski kandidati i ostvaruju pravo na korištenje olimpijske stipendije.

Sredstvima olimpijskog programa financiraju se olimpijske stipendije, pripreme i natjecanja, korištenje objekata, oprema, specifična oprema i rekviziti, testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, vitaminizacija, zdravstvena skrb, zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, dopinška kontrola te dodatna zdravstvena skrb, a HOO procjenjuje da će ukupni troškovi Projekta OI Rio 2016. u programskom dijelu za razdoblje od 2013. do 2016. biti 42,9 milijuna kuna. (Hina) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code