ŠTO BI MORAO URADITI DOMAĆI PJEVAČ DA GA ZABILJEŽE MEDIJI?

ŠTO BI MORAO URADITI DOMAĆI PJEVAČ DA GA ZABILJEŽE MEDIJI?

30. svibnja, 2011.


Damir Poša oduševio Komediju

Piše: Jure Ilić

Veliki slavljenički koncert održao je kantautor Damir Poša u zagrebačkom kazalištu Komedija u ponedjeljak 23. svibnja. Dvorana je bila prilično ispunjena, a Poša i njegovi gosti svirali su punih sat i pol i bili su nagrađivani velikim pljeskom iza svake pjesme.

Bila je to proslava trideset godina glazbenog rada Damira Poše, jednog od originalnijih domaćih kantautora, koji je do danas izdao nevjerojatnih 14 albuma s oko 150 pjesama, na kojima je surađivao s velikim brojem najboljih hrvatskih glazbenika. Njegov najnoviji uradak objavio je zagrebački Cnatus, a riječ je o albumu „Live in Wienna“, snimljenom uživo u bečkom klubu Tunel.

Na koncertu u Komediji uz Damira Pošu nastupali su (uz ostale) i njegov stalni pijanist  Zdenko Jurić, te poznati glazbenici Zele Lipovača, vođa „Divljih jagoda“  i Ismet Kurtović, legendarni član „Drugog načina“. Poša je svirao akustičnu gitaru i usnu harmoniku, a nakon niza njegovih poznatih pjesama koncert je završen velikim finalnim izvođenjem „Vincela“, Pošine obrade folklornog motiva, što je posebno oduševilo publiku, u kojoj su viđeni Hrvoje Hegedušić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, te skladatelj  Miroslav Miletić i glazbenik Vanja Lisjak, te mnogi drugi.

Zanimljivo je spomenuti da tog ponedjeljka u Zagrebu nije bilo većih glazbenih događaja, pa medijski Poša nije imao konkurencije, ali je indikativno da praktično nijedan važniji medij nije niti najavio niti popratio njegov koncert, premda prigoda to po svemu zaslužuje. A i koncert je bio više nego zanimljiv…

Pitanje je što Damir Poša ili bilo tko sličan treba uopće napraviti da bi bio zanimljiv domaćim medijima. Čini se da je ipak samo riječ o vrlo specifičnom medijskom licemjerju, lijenosti novinara i urednika, te o škrtarenju na honorarima i kritičarima koji bi trebali tu scenu pratiti. Eto, u  tim uvjetima danas, nažalost, živi domaća scena. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code