SVJETSKA IZLOŽBA MAČAKA U ZAGREBU

SVJETSKA IZLOŽBA MAČAKA U ZAGREBU

24. rujna, 2012.

cat

Nakon godina kandidature i iščekivanja, Zagreb će 27. i 28. listopada biti domaćin Svjetske izložbe mačaka – najvećeg “mačjeg festivala” u 2012. godini. Riječ je o najvećem svjetskom okupljanju mačaka pod kapom FIF-e, Svjetskog felinološkog saveza, koje će u Hrvatskoj organizirati Savez felinoloških društava Hrvatske, Republika Hrvatska i Grad Zagreb. Veliki “mačji festival”, na koji je najavljen dolazak više od 1500 najljepših mačaka na svijetu i njihovih vlasnika, održat će se u Areni Zagreb, kompleksu koji je po otvaranju 2009. godine dobio brojna priznanja za arhitektonsku izvedbu. U sklopu Arene nalazi se oko 800 parkirnih mjesta te tridesetak mjesta za autobuse, a uz Arenu je smješten istoimeni veliki shopping centar s brojnim trgovinama, buticima brendirane robe, kafićima, restoranima. Gosti će tako u vrijeme pauze imati gdje provesti vrijeme, a kako je Arena od najužeg središta grada udaljena 15-ak minuta vožnje, ni glavne znamenitosti grada neće im biti nedostupne.
Što se izložbe tiče, jedno je sigurno – u Zagreb će doputovati najljepše mačke jer tih se dana nigdje u svijetu ne održava ništa slično te će ovo biti najbrojnija i najznačajnija mačja izložba 2012. godine.

Prema statistici, svjetskim izložbama mačaka prisustvuje od 1400 do 1600 vlasnika mačaka, a tako će, najavljuju organizatori, biti i na predstojećoj izložbi u Zagrebu.

Službeni dio izložbe s ocjenjivanjem održat će se u subotu 27. listopada, dok je nedjelja rezervirana za opušteniji program Best in Show. No tijekom oba dana odvijat će se i neslužbeni, zabavniji dio programa kako na pozornici tako i u posebno odijeljenim prostorima Arene. Posjetitelji izložbe, osobito najmlađi, imat će priliku okušati se u kiparskim i slikarskim radionicama te nizu drugih zabavnih susreta.

Tehničku organizaciju cijelog događanja potpisuje i putnička agencija Kompas Zagreb koja se brine o smještaju, popratnom programu, svečanoj večeri, transferima te svim dodatnim sadržajima vezanima uz razgledanje i zabavu u gradu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code