ŠVICARSKI TCHIKI DUO U SAMOBORU

ŠVICARSKI TCHIKI DUO U SAMOBORU

10. listopada, 2014.

SGJ - Tchiki duo i Ivana Bilic Custom
Š
vicarski udaraljkaši Jacques Hostettler i Nicolas Suter od 2006. godine uspješno nastupaju kao Tchiki duo, a u četvrtak, 9. listopada predstavili su se i publici Samoborske glazbene jeseni u okviru Ivana Bilić Marimba Weeka. Tchiki duo se u izboru programa za nastup u Galeriji Prica odlučio na presjek svog repertoara koji je sačinjen od djela pisanih upravo za marimbu te transkripcije klasičnih, uglavnom klavirskih, dua.

Izveli su Preludij za Englesku suitu br. 2 Johanna Sebastiana Bacha, Varijacije na temu Folia di Spagna Domenica Scarlattija i Alborada del Gracioso iz suite Miroirs Maurica Ravela u klasičnoj dijelu programa te pet skladbi japanske skladateljice Keiko Abe (Wind in the Bamboo Grove, Wind Across the Mountains, Prism, Reflections on Japanese Children’s Songs III i Breath of the Tree) i dvije skladbe njemačko-srpskog skladatelja Nebojše Živkovića. Uz Živkovićevu skladbu Ultimatum II, regionalnu praizvedbu dobila je i njegova Carte Blanche za marimbu i 2 udaraljkaša prilikom čega se Tchiki duu pridružila i Ivana Bilić. Nakon dugotrajnog aplauza Tchiki su samoborskoj publici predstavili i njihov još svježi aranžman Preludija Sergeja Kapustina.

U petak, 10. listopada, na 39. Samoborskoj glazbenoj jeseni ponovno će prevladavati zvukovi marimbe. U Velikoj dvorani POU Samobor u 20 sati nastupa jedan od najpoznatijih svjetskih marimbista Gordon Stout. Na pozornici će mu se pridružiti Ivana Bilić, Matthew Coley, SUDAR Percussion, Marko Mihajlović, Tomi Spasevski, Hrvoje Sekovanić i marimba orkestar polaznika samoborskog seminara. Na programu su djela Rimski-Korsakova, Georga Bizeta i Antonina Dvoraka te autorska djela Gordona Stouta.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code