SVEUKUPNI POBJEDNIK ZAGREB INSPEKT d.o.o.

SVEUKUPNI POBJEDNIK ZAGREB INSPEKT d.o.o.

16. svibnja, 2014.

 

377ba1d0d7e46dcc7f4e0bf647321c97

Dodijeljene nagrade Zlatna bilanca za 2013. godinu

 

Napisao: Ivan Raos

Fotografija:www.liderpress.hr

Financijska agencija organizirala je Fina forum 2014. koji je održan u Hotelu Westin u Zagrebu 14. svibnja, 2014. uz dodjelu nagrada Zlatna bilanca za 2013. godinu, pod pokroviteljstvom Vlade RH.  

Pod nazivom „Informacije kao pokretač razvoja lokalne zajednice“ na ovogodišnjem Fina forumu,  sudjelovali su ugledni znanstvenici i političari  (dobri poznavatelji gospodarski prilika u tuzemstvu), kako Dubravka Jurlina Alibegović – ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb, tako Heri Bezić – dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, potom Milorad Batinić – potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik grada Ivanca, i Anđelka Buneta – predsjednica Uprave Fine, a moderator panel rasprave bio je Miodrag Šajatović – urednik časpisa Lider.

PRIHVATLJIVI KANALI RAZMJENE

Panelisti su na raspravi javnosti uvelike približili mogućosti uporabe znanja i informacija koje mogu doprinijeti podizanju razvojnih potencijala općina, gradova i županija u Republici Hrvatskoj. Ipak ukazali su da su prihvatljivi kanali razmjene i prezentiranja informacija izdvojeni (web servisi) prilagođeni potrebama i mogućnostima krajnjih korisnika.

Predsjednica Finine Uprave Anđelka Buneta navela je primjer web servisa kojim su se poslovne informacije približile građanima, istaknula servis Transparentno.hr, koji je najavljen u svibnju prošle godine, upravo na Fina forumu. Servis je lansiran u srpnju 2013. godine, a u manje od godinu dana postojanja, ovaj je servis rabilo 240.000 korisnika koji su napravili više od milijun pregleda stranica.

Stoga se servis kontinuirano razvija, pa je tako od prije nekoliko dana dostupna nova verzija servisa, s inovativnom tražilicom i uključenim podatcima o poslovanju tvrtki u 2013. godini.

U drugomu dijelu programa Financijska je agencija javnosti predočil financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2013. godinu i najuspješnijim tvrtkama – šestu godinu zaredom dodijelila nagrade Zlatna bilanca. 

Uvodnim se govorom nazočnima obratila Anđelka Buneta, predsjednica Finine uprave, dok je Dubravka Jurlina Alibegović, ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb, prikazala analizu financijskih rezultata poslovanja hrvatskog gospodarstva u 2013. godini, prema Fininim podacima.

BEZ BANAKA I OSIGURAVAJUĆIH DRUŠTAVA

Zlatna bilanca je nagrada koju dobivaju najuspješniji poduzetnici u pojedinoj djelatnosti sukladno prema ukupnom rangu dobivenom osnovom rangiranja 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija – rangiranje prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti. Ukupni pobjednik – najbolji među najboljima – izabran je temeljem gore navedenih kriterija te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga, prema Fininoj metodologiji.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2013. godinu, od 101.196 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava – ušlo je 2.921 poduzetnika (malih, srednjih i velikih), koji su ostvarili iznimno vrjedne poslovne rezultate i zadovoljili stručne i objektivne ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki – koje je definirala Fina.

Dobitnici nagrada Zlatna bilanca za 2013. godinu:

1. POLJOPRIVREDNO PREHRAMBENI KOMPLEKS d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo

2. ANTENAL d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Rudarstvo i vađenje

3. YTRES d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Prerađivačka industrija

4. TERMOPLIN d.d. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Opskrba elektri

nom energijom, plinom, parom i klimatizacija

5. UNIJA NOVA  d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša

6. FORSET d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Građevinarstvo

7. ABBOTT LABORATORIES d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikla

8. VIATOR & VEKTOR PROJEKTI  d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Prijevoz i skladištenje

9. NEWREST DUBROVNIK d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Pružanje smještaja te priprema i usluživanja hrane

10. PET MINUTA d.o.o.  za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Informacije i komunikacije

11. ZAGREBINSPEKT d.o.o. za najuspješnijeg poduzetnika u 2013. godini u djelatnosti Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti

12. ZAGREBINSPEKT d.o.o.  sveukupni pobjednik, najuspješniji poduzetnik prema financijskom rejtingu u 2013. godini T

 

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code