ŠTO BI BROZ NAPRAVIO S ONIMA KOJI SU VRIJEĐALI NJEGOVE BORCE?

ŠTO BI BROZ NAPRAVIO S ONIMA KOJI SU VRIJEĐALI NJEGOVE BORCE?

14. listopada, 2014.

 Zasto-ne-citate-imena-poginulih-hrvatskih-branitelja-u-Oluji Custom

Samo se u Hrvatskoj branitelji stalno ponižavaju, sude i progone

Napisao: Mladen Pavković

Nema dana a da netko javno, pretežno putem režimskih medija, ne ocrni i baci u blato skupinu ili nekog hrvatskog branitelja. Riječ je o ljudima koji su oslobodili i stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Naime, kako se približava 18. studeni, dan okupacije junačkog Grada Vukovara, službe koje se bave  time i samo time, uz pomoć svojih doušnika i naravno domaćih izdajica, bez imalo odgovornosti ili krivičnih prijava, na sva zvona nastoje prikazati branitelje koji im imalo smetaju, koji su nešto glasniji nego drugi, “državnim neprijateljima”, sve u stilu – zavadi, pa vladaj! Eto, jedan splitski dnevni list osramotio je i časnog i uglednog hrvatskog generala Željka Sačića, poznatijeg kao ratnog načelnika stožera specijalne policije MUP-a, ili bolje rečeno osramotio je sam sebe, tim više jer je riječ o istinskom Junaku hrvatskog Domovinskoga rata! Samo na prvim crtama obrane Republike Hrvatske, Sačić ima ni manje ni više nego 2157 dana! Gdje je bio i koliko dana provedenih na crti obrane ima ova bijedni novinarski plaćenik, koji besramno blati branitelje, tijekom borbe za slobodu? Sačić je dostavio i dokument Ministarstva obrane RH, od 14.8.2003. u kojem crno na bijelom piše da je po činu – general bojnik! Ali, koliko je to listova i portala objavilo? Kad se namjerno plasiraju ovakve gnjusne laži o Junacima Domovinskog rata (Sačiću vjerujemo ni čin generala “ne treba”, a još manje da se time hvali, on je po svojim junačkim djelima u ratu i mnogo više od toga), odmah bi se trebalo javiti Ministarstvo branitelja, Ministarstvo obrane, ali i mnogobrojne Udruge proizašle iz hrvatskog Domovinskog rata. Jer, ako blate Sačića i slične, kako tek onda prolaze oni, poglavito u manjim sredinama, koji su bili prvi kad je trebalo, a s kojima danas svaki bivši Udbaš ili njemu slični “obriše nos”?

BRANITELJI SE TREBAJU UJEDINITI

Stoga, hrvatski branitelji, vrijeme da se napokon ujedinimo, jer domaće izdajice i ekstremni ljevičari, neprijatelji hrvatske države, ne miruju. Što mislite, zbog čega je do danas oko tri tisuće hrvatskih branitelja izvršilo suicid? Mnogi od njih su mislili i govorili: ako mogu blatiti takve ljude kao što je u ovom slučaju Sačić, što tek mogu s nama? Te i takve novine koje namjerno šire laži i podvale, obično i ne objavljuju demanti, a ako ih  i objave, oni liče na “male oglase”. Branitelji bi trebali shvatiti da ništa nije slučajno, a najmanje marginaliziranje i omalovažavanje ljudi koji su bili spremni dati i život za hrvatsku Domovinu. Broz se nakon II. svjetskog rata odmah i po kratkom postupku obračunao s izdajicama, a što smo uradili mi? Postavili smo ih na istaknute gospodarske, političke i ine položaje, pa se onda čudom čudimo što nam se to događa. Ili, možete li uopće zamisliti da se netko u vrijeme komunizma uopće usudio nešto loše napisati o nekom oficiru JNA? Ratni zločinac Andrija Rašeta u zadnje vrijeme dobio je u novinama više prostora nego svi hrvatski branitelji i stradalnici. Je li to normalno? Osim toga, Hrvatska je jedina zemlja na svijetu koja proganja, sudi i zatvara one koji su  bili na čelu pobjedničke vojske ili policije.

MOŠA I BESKUĆNICI

Na kraju, citirat ćemo riječi Moše Pijade, čovjeka po kojem se u Hrvatskoj još nazivaju i neke ulice i trgovi, pa i kulturne i ine ustanove,  koji je na prvom zasjedanju AVNOJ-a u studenome 1942. u Bihaču rekao i ovo:

–         “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami  priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom. Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere. Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira.”

(Dokument se nalazi u Arhivu Vojnoistorijskog instituta u Beogradu fajlu Štaba vrhovne komande (JVUO) – Četnička arhiva, pod oznakom K-12, 30/12.)

Ne čini li vam se, ako ništa drugo, a ono da su beskućnici i u slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi – većina?

Ne, za to se nismo borili, a još manje da se hrvatske junake blati i ponižava, poglavito uoči 18. studenoga, dana kad su okupirani Vukovar i Škabrnje.

Od srpskog i crnogorskog agresora te zločinačke JNA i domaćih izdajica. T

 

23 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hermes
  #1 Hermes 1 studenoga, 2014, 21:04

  ..dok čitam “komentare” Gesta obično nakon toga moram na Wc. ..vidi se da je zbavio nižu podoficirsku pa je i sam postal -cirkusant. J..e se njemu što se piše, važno je da taj sve čita i ništ ne razumije..tupoglavi i smrdljivi.čovječe, operi zube.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zid
  #2 zid 28 listopada, 2014, 21:57

  Da nema Pavkovića treblo bi ga smisliti!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. bljesak
  #3 bljesak 28 listopada, 2014, 18:57

  Ajde guest začepi. Znamo tko si. Glupan.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. hrvoje
  #4 hrvoje 28 listopada, 2014, 07:20

  E, HS. Ti se praviš luđi nego što jesi. Hrvatsko slovo su jedine novine koje od prve do zadnje stranice pišu – hrvatski. E, HS_Jovane, malo pogledaj, pa ne trumbetaj gluposti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. HS
  #5 HS 25 listopada, 2014, 18:28

  Hrvatsko slovo, jel to novina u kojoj je jedan od urednika Ivan Božičević-propali gostioničar iz Zagorja i direktor propalog Vjesnika?

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. oluja
  #6 oluja 25 listopada, 2014, 18:16

  S govnima treba razgovarati kao s govnima, slažem se. Meni je ovo odličan tekst. Pavkovićeve tekstove inače rado čitam u Hrvatskom slovu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. torcida
  #7 torcida 24 listopada, 2014, 11:51

  Pavković uopće nije naivčina. Naivčina ste vi koji se pravite ludi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. dario
  #8 dario 23 listopada, 2014, 17:48

  Sami smo si krivi za štošta, to je istina. Al Pavković ukazuje i relativno često i za moj pojam jako, jako dobro. Činjenica je da uvijek ima onih koji bi “nešto drugo”, a koji se i na ovom portalu u komentarima predstavlju kao “branitelji” a ustavri to pišu milicijski službenici koji kontroliraju portale. Divim se na hrabrosti Pavkoviću i ne bi me začudilo da ga sada optuže za nešto jer udba je naša sudba. Kako ne kužite da portale i sve nadziru posebne službe? Njihov rukopis se nadaleko vidi kad nešto “komentiraju”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Ivona
  #9 Ivona 23 listopada, 2014, 12:56

  Dragi gospodine Pavkoviću, hvala Vam za sve što ste radili i što radite za Hrvatsku. Moj otac je dao život za ovu domovinu a pogledajte ovaj šljam. Imate punu podršku od nas čije su obitelji za razliku od ove bagre dale krv za Hrvatsku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Brad
  #10 Brad 23 listopada, 2014, 11:38

  [Bravo “velebitu” takjo se razgovara s govnima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. velebit
  #11 velebit 23 listopada, 2014, 11:32

  Svaki put kad se netko javi s dobrom temom, odliučnim člankom kao što se redovno javlja gospodin Mladn Pavković nađu se fukare kojima je ljepše bilo u Yugi. I mlate praznu slamu, a ne znaš ni tko su. Skrivaju se iza pseudonima dok neki kao ugledni g. Pavković se redovno potpisuju ispod onog što pišu. Lako je fukarama mlatiti k….m kad n zna jesu li udbašđi, doušnici ili milicajci.Hrvatsi sigurno nisu. Sve čestitke g. Pavkoviću na borbi i protiv komunjara i protiv ovih jebivjetara na koje ne treba obraćati pažnju,. Kakvi su biii u ratu takvi su danas. Pozivam sve te fukare da otkriju svoje ime da znamo tko su . Oni to neće učiniti jer su fukare..

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Udbaško govno
  #12 Udbaško govno 21 listopada, 2014, 06:04

  Pozivati se na Broza, Hitlera , Staljina i slične idiote i velike zločince, znak je služenja njima u nekom vremenu i prostoru, i civiliziranim, poštenim i pravim hrvatskim braniteljima slobode i demokracije nije potrebno, već štetno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Udbaško govno
  #13 Udbaško govno 21 listopada, 2014, 05:55

  Broz bi napravio isto kao i njegov otac Staljin i brat Hitler, što bi autor ovog članka trebao znati!

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Thor
  #14 Thor 20 listopada, 2014, 11:10

  e moj goste ti se prosra. Kos , Pancevo i ostale bajke. Taman se sudbina ovog za zapadnjake vaznog geostr. prostora krojila u tamo nekoj pripizdini zvanoj Pancevo. Daleko si ti od znanja sto se kako i gdje planira i kroji. A sto se tice love, e pa sinko tu su se drugovi daleko prije Tudjmana pobrinuli. Vidi se da si slabo “informisan”. I onda i sada 99% love od Hrvata ide na istu destinaciju, a ti zapeo na Ankicu. Jebala te ona kuja Lepejeva. Drugar studiraj malo, medjumrezje je puno infos pa ces mosta nesto i naucit , a ne kakit bezveze.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Guest
  #15 Guest 18 listopada, 2014, 23:10

  Dakle Pavkoviću ,naivčino priupitaj nekoga tko je pohađao tajnu kontra obaveštajnu akademiju ex JNA u Pančevu gradu u Srbiji tada 70.tih da ti ispriča kako se je tamo krojila teritorijalna i moralna budućnost post jugoslavenskih prostora a po osnovi mogućeh odn. predviđenoga raspada SFRJ.Pavkoviću … na način “”””ein ein furer- ein reich ,dakle Tuđman + 200 bogataša,tj. zavadi pa vladaj poradi love i statusa,naravno.Pavkoviću ajd odgovori,tko se u Hrvatskoj i po radi čega svađa…..??????…i konačno priupitaj Ankicu Tuđman i Miroslava također gdje je lova iz izmišljenoga fonda “””SPASIMO DJECU HRVATSKE “””””Je, Ankica je spasila /čit. financijski zbrinula/ svoju vlastitu djecu a ti se za svoju pobrini po Brozovoj ” snađi se DRUŽE”……

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Guest
  #16 Guest 18 listopada, 2014, 22:54

  Dakle Pavkoviću ti SLINI svojim pisanijama i dalje no iz svega što se događa tijekom proteklih 24 godine valjda će ti postati jasno da jesam definitivno u pravu.U pravu jesam kada kažem da su se UDBA i KOS za osmišljavanje svoje budućnosti služili čak i BIOLOGIJOM.Da,biologijom ,naukom o održanju na životu.Oni su naime pruočili kako se razmnožava AMEBA ,naj jednostavniji živi organizam.Dakle AMEBA se razmnožava DIOBOM a to znači da od jedne postanu dvije ETC…… stoga i nije čudno da su sada na vlasti već čak i treća generacija potomaka nekadašnjih UDBA.ša.tj. njihovi sinovi i unuci.iI tko su ti novokomponovani borci koje spominješ i gdje je njihova inteligencija naspram inteligencije UDBA.e i KOS.a kada ovi novokomponovani nisu na vrijeme shvatili BIOLOGIJU tj. modus opstanka………

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Guest
  #17 Guest 18 listopada, 2014, 22:34

  Još nešto Pavkoviću naivčino ,znaj da su UDBA /SDB/ i KOS stvorili ovu Hrvatsku za svoje vlastite potrebe i to definitivno po svojim kriterijima.Najširoj javnosti svi su događaji tijekom međunacionalnoga sukoba prikazivani u sasvim drugom spektru .To je bilo odavna osmišljeno i dogovoreno na tajnim akademijama ex JNA .Pijuni za javnu igru nađeni su pomnim psihološkim analizama vrhunskih stručnjaka za psihološko ratovanje koji su doslovce bili sposobni od muhe učiniti slona……no isti su još uvijek spremni i sposobni za još jedan takav ” VIDEO URADAK “

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Guest
  #18 Guest 18 listopada, 2014, 22:22

  Pavkoviću ,zabadava ti sijede vlasi.BROZ nebi učinio ništa ,savršeno ništa već je on prepustio svojim borcima da se staraju o sebi samima a što su oni zorno činili ,putem Lepoglave, Gologa i Gradiške stare,.I tko kriv netom stvorenim borcima da nisu sposobni se na isti način starati se o sebi samima.Pavkoviću ,nije uvijek netko drugi kriv već krivnja leži u onome tko je neprestano na drugoga prebacuje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. thor
  #19 thor 18 listopada, 2014, 14:40

  ma jebes broznog, sta vi cinite da zastitite dostojanstvo hrvatskih branitelja? Kako mozete dozvolit da branitelje pljuje ona fuksa iz stranke koja je dobila 0,5% glasova na izborima, a glumi ministarku spolnih poslova gdjegod stigne. Nismo li se ono borili protiv srpske okupacije, terora i pljacke 91.? Zasto ste kraj zdravih ociju dozvolili ponovnu reokupaciju iste gamadi nad nasim narodom. Odgovorni su oni koji su to sve vidjeli, imali snage to sprijecit, a nisu nista ucinili da to sprijece, a sad drugima prigovaraju za zlu sudbu naroda!

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. kota
  #20 kota 16 listopada, 2014, 13:18

  e pa Pavkovicu tko je kriv sto hrvatske ratnike svaka guba ili srpska ili jugokomunjarska moze proganjat, vrijedjat, zatvarat, terorizirat i ukidat prava, te njih i njihove obitelji tjerat u beznadje? Moj Pavkovicu ako najhrabriji i najspremniji to nisu bili i nisu sada u stanju zastitit od koga vi to ocekujete? Od ove od tudjina instalirane vlasti? Svaki prevrat ako nije izveden do kraja samelje oni koji su ga zapoceli! Hrvati su nazalost previdjeli da taj rat ima i drugo poluvrijeme pa su glavni igraci napustili teren i dopustili protivnicima da pucaju u prazan gol. Zato je rezultat 100: 1 u korist nasih neprijatelja.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code