STING PJEVAO NA OTVARANJU STADIONA

STING PJEVAO NA OTVARANJU STADIONA

9. lipnja, 2012.

stadion2

Zvanično je poznanjski stadion otvoren 20. rujna 2010. godine. Prvi ispit za taj objekat bio je koncert Stinga. Pjevač je nastupio u Poznanju u okviru nastalog 2008. godine ciklusa “Poznanj za Zemlju” (“POznan* dla Ziemi”) u pratnji Royal Philharmonic Concert Orkiestra pod ravnanjem Stevena Mercurio. Sting je na novom stadionu pjevao sve svoje najveće hitove. Deset dana kasnije odigrana je prva nogometna utakmica. Na susretu između Lecha Poznań i FC Salzburg bilo je 42.000. gledatelja! Na stadionu u Poznanju igrali su također momčadi kao što su Juventus, Manchester City, Sporting Braga ili Borussia Dortmund. Ovdje je također održana utakmica poljske nogometne reprezentacije sa reprezentacijama Obale Bjelokosti i Mađarske. Svakodnevno osim nogometnog kluba Lech Poznań na stadionu treniraju također nogometaši drugoligaša Warta Poznań.

Na Gradskom stadionu u Bugarskoj ulici ne održavaju se samo nogometna natjecanja. Upravo ovdje, na poznanjskom stadionu u kolovozu 2011. godine održana je sportska priredba Red Bull X-Fighters. Nebeskim trikovima i akrobacijama najboljih natjecatelja motokrosa na svijetu divilo se gotovo 40 tisuća ljudi.
Od svog otvaranja Gradski stadion u Poznanju bio je također domaćin nekoliko neobičnih događaja organiziranih za stanovnike Poznanja. Prvi od njih bio je natječaj “Večera na stadionu”. Pobjednik je dobio jedinstvenu nagradu – večeru s pratećom osobom u “sali” za 43000 ljudi – na travnjaku stadiona. S druge pak strane, jednog nedjeljnog jutra u srpnju, poznanjacima izabranim u drugom natječaju, na terenu stadiona serviran je elegantan doručak.

Poznanjski stadion može se pohvaliti sa dva najveća TV ekrana u Poljskoj koji se sastoje od 120 LED ekrana, pri čemu svaki od njih ima površinu od 116 četvornih metara. Prije toga rekord je pripadao varšavskoj Rivieri (warszawska Riviera) i Katovickom Spodku (katowicki Spodek). Snaga rasvjete je 2000 luksa i ispunjava zahtjeve prijenosa HD.

Poznanjski stadion predstavlja objekt koji također zadovoljava postavljene zahtjeve u okviru zaštite okoliša i racionalnog korištenja resursa. Dizajn Gradskog stadiona u Poznanju omogućuje pohranu kišnice u ogromnim podzemnim spremnicima. Prikupljena na ovaj način voda se zatim koristi za navodnjavanje travnjaka stadiona i zalijevanje drugih zelenih površina. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code