STEČAJ U BENKOVCU DONOSI BOGATSTVO

STEČAJ U BENKOVCU DONOSI BOGATSTVO

19. siječnja, 2013.

 

benkovac 1253788278

Kako je Šime Nimac namlatio lovu

Šalje: SHZ Zadar

Zlatko Koračević predsjednik uprave HEP-a sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama oglušio se na zahtjev SHZ-a da dostavi informaciju koliko je HEP platio nekretninu u Benkovcu od privatnog poduzetnika Šime Nimca

Šime Nimac iz Lišana Ostrovičkih, vlasnik poduzeća Đimica d.o.o. prije nekoliko godina je kupio u stečaju poslovnu zgradu i dvorište bivšeg društvenog poduzeća Promet u Benkovcu površine 2.598 m2 te ih  preprodao HEP-u za 3.758.240, 00 kuna.

Stečajni upravitelj Prometa je bio Davorko Radić, a zamjenik predsjednika nadzornog odbora Prometa d.d. Benkovac bio je Branko Kutija, sadašnji gradonačelnik grada Benkovac i saborski zastupnik, od 1997. do 2009. godine. Subjekt je ugašen 2009. godine.

Na isti način Nimac je prije nekoliko godina kupio u stečaju i objekte Poljoprivredne Zadruge Vukšić iz Vukšića površine 2.664 m2 za samo 61.272,00 kuna. Nimac objekte drži zatvorene bez namjere da pokrene proizvodnju, odnosno drži ih za daljnju  preprodaju.

Prvi stečajni upravitelj Poljoprivredne zadruge Vukšić je bio Davorko Radić koji nije zaštitio imovinu zadruge, a sadašnji stečajni upravitelj Edvin Šimunov također nije našao rješenje da se pokrene proizvodnja, već ju je prepustio kriminalnim skupinama da je opljačkaju.

 SHZ podružnica Benkovac je zatražila od Zlatka Koračevića predsjednika uprave HEP-a sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama da dostavi informaciju koliko je HEP platio nekretninu u Benkovcu od privatnog poduzetnika Šime Nimca, međutim isti se je oglušio na zahtjev SHZ-a. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code