Stanimiroviću Srbija za kuću u Vukovaru dala stan u Beogradu

Stanimiroviću Srbija za kuću u Vukovaru dala stan u Beogradu

28. ožujka, 2013.

326810 20080326betadenis-cericvinkovcidi002757226 f

Posle višegodišnjeg boravka u prostorijama koje je nedavno kupio Grad Vukovar generalni konzulat Republike Srbije uskoro se seli u novi prostor, ali i dalje ostaje u istoj ulici, samo što je sad adresa Ivana Gundulića 19, piše hrvatski Večernji list.

Konzulat bi ubuduće trebalo da se nalazi u kući Aleksandra Stanimirovića, sina predsednika SDSS-a Vojislava. Novi prostor konzulata proteže se na gotovo 500 kvadrata, ali tu nisu uračunate dvorišne prostorije, gde su garaže i letnje prostorije, a koje su u ratu bile razrušene.

Priča da će konzulat biti baš u Stanimirovićevoj kući podstakla je brojne glasine, od visine naknade i dogovorenih uslova do toga da li je za novu lokaciju bilo presudno upravo to što je reč o kući šefa SDSS-a. Procene su bile i da bi Aleksandar od najma trebao mesečno da dobija i 3000 evra. Sva nagađanja demantovao je šef SDSS-a.

– Kuća se ne iznajmljuje, nego će, ako se na kraju ugovor i potpiše jer još nije sve dogovoreno, biti zamenjena za četverosobni stan u Beogradu gdje će moj sin Aleksandar sa svojom porodicom živeti. U svemu tome nema ništa sporno – navodi Stanimirović.

Aleksandar Stanimirović kuću je kupio još 2006. i u njoj je hteo da otvoriti apoteku kako je bilo i pre rata. Međutim, kako mu zbog broja postojećih apoteka u gradu i broja stanovnika to nisu dopustili, odlučio je da se preseli u Beogradu gde se i zaposlio. Tamo je zasnovao porodicu i ne planira povratak u Vukovar – rekao je Stanimirović.

On je dodao da je kuća u nekoliko navrata sređivana, a da je prošle godine obavljen završni deo radova posle kojih još neke stvari mora da uradi sam konzulat. Kaže i da su do priče o zameni došli sasvim slučajno kao i da su predstavnici konzulata prethodno razgovarali s još nekoliko osoba čije su im nekretnine bile zanimljive.

Celu priču potvrdio je i konzul Živorad Mišić.

– Ako se ne desi neko čudo, selimo se u objekt Aleksandra Stanimirovića koji će tada postati naše vlasništvo. Već je potpisan i predugovor o zameni nekretnina. Čeka se samo da se odradi sva potrebna procedura – rekao je Mišić.

Komšije kažu da su ih već obišli policajci koji su ih ispitivali o tome da li imaju nešto protiv dolaska konzulata na novu adresu.

– Videli smo da se nešto događa i da se radovi ubrzavaju. Policija nas je ispitivala i ko i koliko nas živi u kućama i slično – rekla je za “Večernji” jedna od komšinica dodajući da niko od njih nema ništa protiv dolaska konzulata i da im je zapravo drago jer znaju da će sada taj deo ulice biti mnogo sigurniji s obzirom na 24-časovni nadzor policije.

Susedi kažu da je u prošlogodišnjim radovima kuća uređena spolja, okrečena, postavljena je rasveta, uređene su dvorišne prostorije, postavljene instalacije za videonadzor, klima-uređaji…

Radilo se delom i na unutrašnjem uređenju kuće koja ima podrum pod celom kućom, prizemlje i još dva sprata. Prizemlje je predviđeno za poslovni prostor, dok je na spratovim šestosobni stan. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code