SRAMOTNO PONAŠANJE VOZAČA ZETOVOG AUTOBUSA-pismo Ivančice iz Zagreba

SRAMOTNO PONAŠANJE VOZAČA ZETOVOG AUTOBUSA-pismo Ivančice iz Zagreba

15. studenoga, 2013.

 

U četvrtak 14. studenoga oko 17:0oh, na autobusnom stajalištu  kod ININE zgrade u smjeru Črnomerca, stanica”Muzej suvremene umjetnosti”, u autobus broj 159, registarskih tablica ZG 7159 AZ, na autobusnoj liniji 109 Dugave-Črnomerec, dogodio se incident.

 Vozač je potjerao gospođičnu iz autobusa jer je sa sobom imala malog psa, pekinezera visine oko 20 cm. Pri tome nije koristio hrvatski književni jezik nego je preko razglasa rekao: “Izađite napolje s tim”. Koliko sam ja upoznata s novim pravilnikom ZET-a, u vozilima javnog prijevoza dopušteno je prevotiti pse, do 30 cm na rukama ili u torbi, a preko 30 cm visine na povodcu, s brnjicom i kupljenom kartom. Zbog toga bih vas molila da svoje djelatnike upoznate s jezikom koji je službeni u Republici Hrvatskoj, s pravilnicima i odredbama vašeg poduzeća i uporabe riječi “molim vas”.

Prvo smatram da nije imao prava potjerati gospodičnu sa psom iz autobusa, a drugo način na koji je to napravio je nedopustiv. Žao mi je da nemam adresu gospodične a smatram da bi se djevojci netko u ime poduzeća ZET, trebali ispričati.

Ivančica T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code