SMETLIŠTE U KAMENOLOMU BIZEK

SMETLIŠTE U KAMENOLOMU BIZEK

9. prosinca, 2013.

BIZEK-1 Custom

U kamenolomu iznad Bizeka nalazi se divlji deponij otpada, smeće bacaju nesavjesni građani, na ovaj deponij se konstantno upozorava.

Na području kamenoloma nalaze se sve vrste opada od građevinskog, guma, motornih ulja, vešmašina, frižidera, strvina, znalo se naći i streljiva.

Iz kamenoloma Bizek koji se nalazi u Parku prirode Medvednica, danas značajnog geološkog i faunističkog lokaliteta, nekad se vadio kamen od kojega su izgrađene brojne zagrebačke građevine, kao što su katedrala, mirogojske arkade i pošta u Jurišićevoj.  Ispod kamenoloma se nalazi i dio špilje Veternice. Za vrijeme 90-ih godina u kamenolomu je HV održavala vojne vježbe gađanja.

Svake godine djelatnici Parka prirode organiziraju akciju čišćenja u kojoj sudjeluju i građani, ali zbog velike količine otpada nisu u mogućnosti sve očistiti, za detaljno čišćenje su potrebni strojevi.

Zbog toga stanovnici Bizeka traže  hitnu reakciju gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i gradskog ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba  i Ministarstva zaštite okoliša i prirode i sanaciju deponija. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code