SLOVENAČKA AMBASADORICA IZBEGAVA ZATVOR?

SLOVENAČKA AMBASADORICA IZBEGAVA ZATVOR?

21. srpnja, 2013.

670x420 natasaVodusek AlenkaZavbl

Nijaz Zorlak stradao je u saobraćajnoj nesreći koju je skrivila bivša ambasadorka Slovenije u BiH, Nataša Vodušek, prije pet godina. Vodušek je i danas u diplomatskoj službi. Dobila je od suda poziv za izdržavanje zatvorske kazne, ali traži odgodu od šest mjeseci i zamjenu za kaznu u vidu društveno odgovornog rada.

Bivša ambasadorica Slovenije u Bosni i Hercegovini Nataša Vodušek u noći 13. oktobra 2008. godine skrivila je saobraćajnu nesreću u kojoj je, vozeći pod utjecajem alkohola, prošla kroz crveno svijetlo i teško povrijedila Nijaza Zorlaka. Pravda je spora, ali ipak dostižna. Pet godina kasnije i gotovo dvije godine nakon što je pravomoćno osuđena, Vodušek bi trebala početi izdržavati zatvorsku  kaznu od godinu dana, ali izbjegava odlazak u zatvor i ponovo traži odgodu zbog, kako je navela, obaveza u obavljanju rada ambasadora u ministarstu vanjskih poslova Slovenije.

Nijaz Zorlak kaže da nikakva kazna ne može promijeniti prošlost. “Čak mi se nije ni izvinila. Nikada me nije nazvala, poslala pismo, dok su mi građani Slovenije davali  podršku, dolazili u bolnicu, pisali mi pisma”, kaže on.

U septembru Zorlak očekuje novo ročište na Općinskom sudu u Sarajevu u sporu koji već treću godinu vodi protiv osiguravajuće kuće Nataše Vodušek za materijalnu odštetu. Šezdesetpostotni invalid, kojeg je kobna nesreće radno onesposobila, otac je četvero djece. Živi od majčinih i supruginih primanja.

Izvor: www.federalna.ba T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code