SJEDNICA VIJEĆA ZA PREVENCIJU

SJEDNICA VIJEĆA ZA PREVENCIJU

22. siječnja, 2013.

sjednicavijeca123

U prostorima Gradske uprave u ponedjeljak 21, siječnja održana je 5. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba pod predsjedanjem gradonačelnika Milana Bandića, ujedno i predsjednika Vijeća za prevenciju.

Raspravljalo se o sigurnosti u gradu Zagrebu i planu kako suzbiti terorističke akcije u glavnom hrvatskom gradu. Prijedlogu Akcijskog plana za suzbijanje teorizma u Zagrebu i izrada Strategije urbane sigurnosti od Radne grupe na čelu sa pročeklnikom Pavlom Kalinićem razmatrana je sveobuhtno i temeljito i  bit će upućena Gradskoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Na dnevnom redu bio je i zaopisnik sa 4 sjednice Vijeća za prevencije, koji je nakon gradonačelnikova kraćeg komentara, jednoglasno usvojen

Na jučerašnjoj 5.sjednici Vijeća za prevenciju, Kordinacije gradonačalnika predsjednika gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih čevrti, kojima je prema ustaljenom redu, predsjedavao gradonačelnik Milan Bandić, među ostalima je dogovoreno, da će se svi morat držati izerađene i ponuđene Strategije urbane sigurnosti, koju je izradilo i ponudilo na razmatranje i prihvaćanje Vijeću za prevencije i Gradskoj skupštini.

Izradbu Strategije za sigurnost građana Zagreba potaknula je Policijska uoprava zagrebačka. Sva tijela Vijeća za prevenciju grada Zagreba, trebaju kordinirati aktivnosti različitih subjekata u suzbijanju terorističkih akcija u Zagrebu, naravno, imajući uvijek u vidu specifične potrebe i mogućnosti pojedinih gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Ante Matić T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code