Severina ima još pet dana fore?

Severina ima još pet dana fore?

17. veljače, 2012.

sverina212

Severini Vučković je za porođaj prirodnim putem preostalo još pet dana, pošto joj je termin bio 7. februara!

Ukoliko za to vreme pevačica, koja u splitskom porodilištu Firule leži 47 dana, ne dobije trudove, lekari će morati da ih izazovu. Ginekolog dr Paja Momčilov u razgovoru za Kurir objašnjava šta se događa u praksi.

– Normalno trajanje trudnoće je 37 do 42 nedelje. Kad se izračuna očekivani termin za porođaj, od tog momenta nije neobično da, podrazumeva se, uz adekvatno praćenje, prođe još 15 dana. Za to vreme nema panike, jer je to normalna pojava. Posle toga se obično porođaj izaziva lekovima. To je indukcija. Ukoliko ima razloga, onda se radi carski rez, ali to se procenjuje u zavisnosti od slučaja. To što Severina ima punih 39 godina i probila je termin za porođaj ne predstavlja nikakav problem – kaže doktor Momčilov.

Seve samo leži

Kako Kurir saznaje, Severina želi da se porodi u kadi, koja u porodilištu „Firule“ postoji, ali s obzirom na to da se u njoj do sada niko nije porađao, kada nije osposobljena za rad. Inače, pevačica sve vreme mora strogo da miruje i uopšte ne ustaje iz kreveta, jer joj se čak i u sedećem položaju povraća.

Izvor: www.pulsonline.rs

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code