SARS U KSETU

SARS U KSETU

27. prosinca, 2012.

SARS zima

Nakon sjajnog nastupa na Brucošijadi FER-a u studenom 2012., grupa S.A.R.S. će po prvi put u Zagrebu 11.siječnja koncentrirati  u legendarnom zagrebačkom KSETu. Band je svoj zadnji samostalni koncert u Zagrebu održao prije više od godine dana u prepunom Boogaloo-u.
Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) osnovali su u Beogradu, 2006.  Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimili su  pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutačno postaje internetski megahit s 3,5 milijuna klikova na Youtubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio postajama i u klubovima.

Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. snimili su 2008., a osim Buđavog lebca kao hitovi su se pokazale i pjesme “Ratujemo ti i ja”, “Ja se budim”, “Ana”, “Rakija”, te “Debeli lad”.

Svoj drugi album Perspektiva izdaju 2011. godine i nude ga u suradnji s MTV- em na besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 50 000 puta. Zagrebačkoj publici premijerno su ga predstavili  na koncertu u Boogaloou početkom 2011. Veliki hitovi s ovog albuma su pjesme “To rade” i “Mir i ljubav”, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju iznimnu posjećenost na Youtubeu. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena s downloada, te se mogla čuti samo na koncertima.

U siječnju ove godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme “Perspektiva” zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posjećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni “Buđav lebac”, a do današnjeg dana prešao je brojku od 4,5 milijuna.

 
Uz inicijalne promjene u sastavu, današnju postavu benda čine:
Žarko Kovačević – Žare: vokal
Aleksandar Luković – Lukac: gitara
Sanja Lalić: prateći vokal
Nenad Đorđević – Đole: bas gitara
Boris Tasev – Bora: klavijature, harmonika
Petar Milanović – Pera: trombon, saksofon
Tihomir Hinić – Tile: bubnjevi

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code