SAČIĆ: PUSIĆ U MANIRI PRIMITIVCA STRAŠI LJUDE I SRAMOTI HRVATSKU

SAČIĆ: PUSIĆ U MANIRI PRIMITIVCA STRAŠI LJUDE I SRAMOTI HRVATSKU

20. siječnja, 2012.

Prosvjed-protiv-potpisivanja-ugovora-s-EU-Ne-dajmo-Hrvatsku_ca_large

Članovi Vijeća za Hrvatsku – Ne u EU danas su u Hrvatski sabor donijeli letke sa zahtjevom da se referendum o ulasku Hrvatske u EU odgodi te da se otvori kvalitetna javna rasprava o toj temi.

– U Saboru se ne nalaze vladari ove zemlje nego zastupnici, koje smo došli pozvati da rade po svojoj savjesti, odbace stranačke stege i donesu odluku suprotnu onoj nakaradnoj koju su donijeli oko pristupanja u EU, rekao je predsjednik Udruge Volim Hrvatsku i član Vijeća za Hrvatsku Roko Šikić.

Bez kvalitetne javne rasprave nema kvalitetne odluke, ustvrdio je. Podsjetio je također kako su prije 15 dana podnijeli zahtjev da ih na tu temu primi i predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatskog sabora, no kako tvrdi, ignorirani su u potpunosti.
Predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić je rekao kako je ponašanje ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić ‘skandalozno’.

– Skandalozno je ponašanje ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja u nedostatku argumenata javno gubi živce i otvoreno se svađa. U maniri primitivca ona sramoti hrvatsku državu i, što je najvažnije, ona straši ljude gubitkom mirovine i propašću hrvatske države što je samo po sebi kazneno djelo, nešto čega se ni Sjeverna Koreja ne bi postidila. Oni koji nas straše Balkanom do prekjučer su nas bratimili s tim istim Balkanom, to je licemjerno. Zato, građani RH, nemojte nasjedati na laži i strahove koje nam vladajuće elite nude – kazao je predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku Željko Sačić.

Josip Miljak iz HČSP-a je ocijenio da je Hrvatska zakasnila s ulaskom u EU, ma koliko je EU jedno vrijeme bila dobra i osigurala dugotrajni mir na europskim prostorima i gospodarsku koheziju država koje su na vrijeme ušle. Dodao je međutim, kako je EU sada u silaznoj putanji s koje nema povratka i njihova birokracija, kako je rekao, više ne može kontrolirati slabijih gospodarstava. Crkva je, po njegovu mišljenju, za EU jer ne vjeruje u političke nesposobne elite koje vode Hrvatsku. Izvor:Hina T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code