RYANAIR POKREĆE LINIJU OSIJEK-LONDON

RYANAIR POKREĆE LINIJU OSIJEK-LONDON

22. studenoga, 2013.

ryanair

Nakon uspješnih pregovora poslovodstva Zračne luke Osijek s čelnim ljudima najveće niskobudžetne europske zrakoplovne kompanije Ryanair, u četvrtak, 21. studenog je objavljeno kako od početka ljetnog reda letenja 2014. godine, kreće redovita putnička linija Osijek – London.

Prema riječima Johna Alborantea, voditelja prodaje i marketinga Ryanaira za Hrvatsku, Italiju i Grčku, redoviti letovi između Osijeka i Londona započinju 31. ožujka 2014. godine. (*)

– Osijek postaje naša četvrta zračna luka u Hrvatskoj (uz Pulu, Rijeku i Zadar), a između Osijeka i Londona ćemo letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Tim povodom, Ryanair sa zadovoljstvom objavljuje kako je u prodaju pušteno 100.000 karata po cijeni od 14,99 eura za sve naše europske destinacije s putovanjima u siječnju i veljači. Prodaja po ovim ludo niskim cijenama već je započela na www.ryanair.com, a traje do ponoći 25. studenog – izjavio je između ostalog gospodin Alborante.

Između Osijeka i Londona će letjeti jedan od 303 zrakoplova koliko ih Ryanair ima u svojoj bogatoj floti, kojima godišnje preveze više od 80 milijuna putnika. Riječ je o zrakoplovima tipa Boeing 737-800 koji će prometovati između Osijeka i londonske zračne luke Stansted. Ova zračna luka je prema podacima Eurostata, u 2012. godini ostvarila promet od 17,5 milijuna putnika i prema tome je 21. zračna luka u Europi.

Zadovoljstvo pokretanjem nove redovite putničke linije iz Osijeka, komentirao je i Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek:

– Ryanair je prepoznao naša nastojanja da povežemo Osijek s jednim velikim zračnim čvorištem, tako velikog potencijala, kao što je London. Pogotovo smo zadovoljni što je to Stansted, koji je puno bolje povezan s Londonom od zračne luke u Lutonu, koja je također jedna od destinacija niskotarifnih kompanija, te sam siguran da će naši sugrađani, kao i stanovnici cijele regije uživati u ovoj mogućnosti putovanja u London. Isto tako, nadam se da će se i naši turistički potencijali aktivirati i prepoznati ovu šansu za razvoj receptivnog turizma. Nadalje, ovo neće biti kraj naših nastojanja da proširimo mrežu niskotarifnih letova, te sam siguran da ćemo 2015. i 2016. ovu mrežu letova proširiti za još nekoliko destinacija, poglavito u Njemačkoj – kaže gospodin Marinić. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code