RH SE MORA OSLOBODITI TERETA TITOVIH ZLOČINA

RH SE MORA OSLOBODITI TERETA TITOVIH ZLOČINA

18. siječnja, 2014.

 

Udba-nam-je-dala-Tudmana-marsala Custom

Proglas Hrvatskog Nacionalnog Vijeća

 

Fotografija:www.novilist.hr

 

Hrvatsko Nacionalno Vijeće upozorava domaću i međunarodnu javnost na neprihvatljivo ponašanje hrvatskog državnog vrha u vezi sa zahtjevom S.R. Njemačke za izručenjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača te ističe da su posljednji događaji još jednom pokazali zbog čega Republika Hrvatska neodgodivo mora kenuti rasčišćavati svoju (u vrijeme komunizma kriminalnim činima) opterećenu prošlost.

ZLOČINAČKE TAJNE SLUŽBE

U novostvorenoj suverenoj državi RH koja se rađala u dugogodišnjem krvavom – od tadašnjih nositelja političke moći (zločinačkih tajnih službi UDBE, KOS-a…  i njima odanih političkih vođa)  isprovociranom i nametnutom – ratu; tadašnje stare komunističke strukture su se, u strahu pred velikosrpskom agresijom, preraspodijelile u gotovo sve novoosnovane stranke i tako (ne)izravno dalje zadržale gotovo svu političku i gospodarstvenu  moć. Dapače, dobili su  i niz povlastica i promaknuća, a mnogi zločini su oprošteni / abolirani, i to bez ikakve istrage i odgovarajuće presude. Bjelodano je kako još mnoštvo najvećih do sada počinjenih zlodjela: više od ≈ 200.000 ubijenih i nestalih nakon II. S.R.; 86 ubojstava hrvatskih emigranata (zapisi Hansa Petera Rulmanna), mnoštvo ubojstava i poginulih u Domovinskom ratu, kao i bezbroj djela pljačke i otuđivanja imovine (procjena ≈ 150 milijardi $) i s time povezanih teških zlodjela korupcije i kriminala u najvišim strukturama vlasti … još uopće nisu dotaknuti, a kamoli procesuirani i prikladno kažnjeni.

S takvom hipotekom / opterećenjem, u čijem stvaranju su sudjelovale sve dosadašnje vlasti na ovim prostorima: od komunističke 1945. do 1990. i  višestranačke Vlade RH od 1990. do danas; RH na temelju nelegalno i nelegitimno provedenoga referenduma od 22. siječnja 2012. (nakon mukotrpno dovršenih pregovora) 01. srpnja 2013. postaje punopravna članica EU-a.

S tim činom RH je prihvatila i prethodno potpisane ugovore o poštivanju i provođenju stečevine EU-a, primjerice provedbu propisa i zakona pravne države, posebice provedbe odredbe o lustraciji zlodjela počinjenih u vrijeme komunizma (Rezolucija EU-a broj 1481), uhidbenog naloga EU-a…

Budući niti jedna dosadašnja Vlada RH nije ništa poduzela –nije htjela poduzeti, u raščišćavanju ovoga mnoštva  zločina i kriminala, sadašnja Vlada smišlja na vrlo perfidan način izbjeći ispunjenje preuzete međunarodne obveze o provedbi uhidbenoga naloga EU i stvara slučaj   Mustač + Perković, čime je nanesena golema šteta ugledu RH, Narodu i građanima Hrvatske. Umjesto prihvaćanja i provedbe uhidbenog naloga, Vlada RH ponovo svim silama i protuzakonito i protiv volje većine građana, nastoji utjecati na tijek i rezultat ovoga procesa u kojemu su za isti slučaj / optuženicu donesene dvije različite prvostupanjske presude?! Time Vlada RH još više (izgleda svjesno) stavlja RH i njezine građani na međunarodni stup srama i uvodi RH u konfliktno stanje sa svojim prijateljima. Je li to moguće i dopušteno u stvarnoj pravnoj i demokratskoj državi?

TERET ZLOČINA

Ovakvo  postupanje  Vlade  RH  sigurno  nije  prihvatljivo,  niti  će  građani  Hrvatske  prihvatiti

(a vjerojatno niti međunarodna zajednica) ovakvo licemjerno ponašanje samoga državnoga vrha.

Naime, mi u HNV-u – kao nezavisna i nevladina udruga – čvrsto smo uvjereni kako se RH može i mora osloboditi tereta svih zločina, povijesnih laži, prijevara, krađa, korupcije i uzurpiranja vlasti od ostatka zločinačkih organizacija, tajnih službi UDBE i KOS-a i njihovih sljedbenika. U tu svrhu organiziramo Pokret “Hrvatsko zajedništvo” za korijenite promjene i čiste račune, kako bi Hrvatska postala ono što može i mora biti: suverena država i društvo regionalnoga i održivoga razvoja, istinske demokracije, slobode misli, stvaralaštva i odlučivanja, čistih računa, dostojanstva i blagostanja za sve, država u kojoj hoćemo biti sretni i zadovoljni, svoji na svome, sa susjedima u miru, u Europi povezujuće i u cijelom Svijetu otvoreno i slobodno živjeti.

U svrhu djelotvornog ostvarivanja ove naše vizije neophodna je hitna provedba nužnih korjenitih promjena na svim razinama i u svim temeljnim područjima Hrvatske države i društva koju jedino može provesti HNV u savezu s Narodom i hrvatskim prijateljima u Europi i Svijetu.

Stoga pozivamo sve građane i prijatelje Hrvatske diljem Svijeta, državni vrh, kao i odgovorne institucije u RH i EU, da zajedničkim snagama ostvarimo ovaj – za budućnost Hrvatske – životno važan poduhvat. Vidi podrobniji tekst “POZIV” na www.hnv.hr

Ivan Paradžik

prvi dopredsjednik T

 

18 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Vrapče
  #1 Vrapče 29 siječnja, 2014, 14:46

  “Da”,”da”, Ante Josipović (rođen 1925.) je, kao 16 godišnjak, odlučivao o životu ili smrti u 2. svj. ratu ….. hahahaha
  Kakvih li sve ovdje zločestih budaletina ima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. data
  #2 data 23 siječnja, 2014, 20:25

  nadane, ne očekujem ništa, osim da ISTINA pobjedi … ma kakva ona bila.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. nadan
  #3 nadan 23 siječnja, 2014, 20:09

  samo se ti nadaj…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. MI6
  #4 MI6 23 siječnja, 2014, 16:43

  Prije, da li je Zoran+Ranko=Ranković ? 🙂

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. CIA
  #5 CIA 23 siječnja, 2014, 10:37

  Vidjeti ćemo sada i jel’ Ranko = Ranković.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Sutjeska
  #6 Sutjeska 23 siječnja, 2014, 10:27

  Da, a u kakvom je sada tek Qurcu ministar policije Ranko Ostojić, koji Perkovića može, ili ne mora, izručiti do odluke Ustavnog suda (u ponedjeljak).
  Pasti će sada mnoge maske u Hrvatskoj, … a tek u Njemačkoj će biti pravi “pravosudno”-cirkusni-finale jer je njemački “krunski svjedok” Sindičić, u međuvremenu, svoje “svjedočenje” pismeno proglasio ništetnim tj. prisilom njemačkih tajnih službi – izazvanim.

  Ovo je pravo hrvatsko – “danke Deutchland” – Njemačkoj … hahaha.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Rade Končar
  #7 Rade Končar 23 siječnja, 2014, 09:44

  Kako mržnja sužava svijest … do ne(bez)svjesti … :)))

  Nešto vam se Nijemci sada ne žure po Perkovića, premda je odluka Vrhovnog suda RH pravomoćna danom objave !

  Izgleda, ne žele sada preuzeti taj “vrući kesten” po vlastito pravosuđe u Njemačkoj … hahaha.
  Čekaju, ko’ Boga, da Ustavni sud RH sada zaustavi isporuku Perkovića … hahaha.

  Eeee “moji” usraščići i čede, sada shvaćam da ste vi, ne obični, već “međugalaktički glupani” … hahaha.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Dinarac
  #8 Dinarac 23 siječnja, 2014, 05:25

  ‘Slucaj Perkovic’ stvroio je uvjete u kojima su iz magle i oblaka nad barustinom ‘Tudjmanove tvorevine’ izronile aveti koje su do sada bile nevidljive jer ih je pokrivalo ‘stablo koje krije sumu’ – Perkovic na komadnom mjestu koji je, na Tudjmanovski nacin, dao sebi ulogu i – rasprodavaca Hrvatske. Krcma izmedju Perkovica i Sindicica je zaustavljena samosvijescu tiska, (tu je propala floskula ‘tko je jamio, jamio je), ali su elektronska media ostala i dalje u rukama manipulatora i agenata koji drze u stanju anestezije ‘javno misljenje’. No, pojavom Nobila u Aferi Pekovic, difuzijom prostacke Nobilove provokacije, rekonstruirana ue MREZA ANTIHRVATSKE FRONTE. To je otrov koji rastace koheziju hrvatskog drustva i opasno kontaminira i intereuropske odnose, napadom na njemacko pravosudje. No kao sto god su Njemci preboljeli nacizam, i Hrvatski ce, uz pomoc pravne jedinstvenosti EU, preboljeti i udbasku gubu s ruznim licem Nobila.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. splićo
  #9 splićo 20 siječnja, 2014, 09:00

  podržavam ideju….ali,kako mislite to postići….proglasom na portalu…….ostavite se ćorava posla….dajte konkretan plan i program….pisati je lako…….

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Barbun
  #10 Barbun 19 siječnja, 2014, 06:52

  Dr Ivo Josipovic se je okruzio osobama paranormalnih snovidjenja po kojima nad nama, kako je to objasnio u svo romanu ‘Mrtvi zapovijedaju’, portugalski pisac Blasko Ibanez – i dalje vladaju vampiri ciji mozak ni za zivota nije logicki funkcionirao. Vec sad je jasno da ce ‘doktor’ (nicijeg misljenja) Ivo Josipovic zavrsiti u ropotarnici povijesti gdje e naci Jovu Carugu, Stipu Suvara, Stjpana Mesica i fampznu trojku hrvatskih Srba tvoraca ‘Zenitizma’, te Dusana Dragosavca, Cedu Grbica i Gojka Ubiparipa. Lepo drustvo, Bosanac bi rekao: Ja bolan, jasta! Tko bi rekao da se o tome nema sta reci?!

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. rudimenti
  #11 rudimenti 18 siječnja, 2014, 23:49

  Dejan Jović nije načisto o tome tko se u Domovinskom ratu u Hrvatskoj branio a tko napadao kao što se vidi u njegovoj knjizi “Jugoslavija – država koja je odumrla”. Nažalost, takva osoba sjedi u uredu hrvatskog predsjendika i ima izravne posljedice po međunarodni ugled Hrvatske. Osim toga, njegovi prstići idu i korak dalje, u susjednu BiH, gdje se pokušava proturiti teza da su bošnjaci u Srebrenici počinili kolektivno samoubojstvo. Drugi pozamašni politički uteg predsjednikovog ureda na Pantovčaku zove se Saša Perković.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Barbun
  #12 Barbun 18 siječnja, 2014, 07:45

  Da nije ‘Ugovora o pristupu Hrvatske u EU’, sve ideolosko-politicke klafre bi samo povecalo usamljenost normalnih ljudi u nadgrlavanju cinika, sadista i ostalih manijaka. No navedeni Ugovor, koji su potpisali bas predstavnici sadasnje vladine koalicije, imperativno trazi od vlasti u Zagrebu, i ma kakve one bile, da pristupi ostvafenju preuzetih obaveza i zapocme s lustracijom. Eto, bio je potreban i korbac koji Njemci pruzise hrvatskim vlastima da ih izvuku iz ‘zivog pijeska’. To sto je korbac pao na glavu zmijske glave – Perkovica &C°, stvar je koja iza tjeskobe ‘htjela b ise a da joj ne udje’, otvara i vedro raspolozenje u zagrebackoj ‘Jelsi’ – dodje vrag po svoje, i pade magla na glavu bolesnih ‘zdravodrugova’, medju koje spada i Smokvina – Ides proc!…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code