REVITALITACIJA PARKA PRIRODE PAPUK

REVITALITACIJA PARKA PRIRODE PAPUK

22. kolovoza, 2013.

logo parka Papuk

U Park prirode Papuk, u prvom i jedinom hrvatskom geoparku, koji je dio UNESCO-ove svjetske mreže geoparkova, Republika Hrvatska uložit će oko 22 milijuna kuna za izgradnju Geo-info centra u Voćinu i oko dva milijuna kuna za uređenju Eko točke Jankovac. Izgradnja budućeg Geo-info centra financirat će se iz EU strukturnih fondova. 
Geo-info centar je jedinstven i originalan turistički projekt koji može dati veliki doprinos razvoju ratom pogođenog i slabije razvijenog voćinskog područja. Osim toga, Park prirode Papuk daje velike mogućnosti za razvoj školskog i edukativnog turizma. U planu su također i radovi na uređenju Eko točke Jankovac, čijom se izgradnjom želi zaokružiti ponuda tog izletničkog lokaliteta poznatog po Jankovačkom slapu, koji se preljeva preko 30-metarskih sedrenih barijera i predstavlja zanimljiv hidrološki fenomen. 
Papuk je proglašen zaštićenim prirodnim područjem zbog iznimne geološke, biološke i kulturne raznolikosti. Prepoznata je i vrijednost njegova geološkog nasljeđa te je 2007. godine proglašen geoparkom, članom europske mreže geoparkova. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code