RETRO STEFSON U KSETU

RETRO STEFSON U KSETU

4. rujna, 2013.

 

RETRO-STEFSON---photo

Zasigurno nije bilo benda koji je u osam godina postojanja zagrebackog InMusic festivala izazvao toliko iznenađenje i nesputano oduševljenje onih sretnika koji su se u to kasno popodne pojavili ispred jedne od manjih pozornica tog festivala. Bilo je to prije 2 godine kad su Retro Stefson u sklopu turneje kojom su promovirali tada aktualni im drugi album “Kimbabwe” u ovaj grad došli kao potpuna nepoznanica da bi svojim nevjerojatno zabavnim i animirajućim nastupom sebi zajamčili ponovni dolazak na isti festival vec iduće godine, no ovoga su puta potpuno zasluženo dobili termin na glavnoj festivalskoj pozornici.

Islandska POP atrakcija  – RETRO STEFSON nastupiće 11. Rujna u klubu KSET u sklopu europske turneje.
I dok se po ostatku Europe nakon dvije uspjele festivalske turneje počelo sve više šuškati o još jednim velikim nadama koje dolaze s Islanda, u vlastitoj su zemlji Retro Stefson svojim trećim istoimenim albumom u poptunosti zavladali radijskim prostorom, pa su tako čak 3 singla skinuta s albuma završila na prvom, a jedan na drugom mjestu tamošnje službene top ljestvice. Na sreću ova sedmorka i dalje nastavlja svoj nimalo lagan put proboja van granica Islanda pa će ih Zagreb, zahvaljujući činjenici da su u dobrom dijelu starog kontinenta i dalje relativno nepoznati,  imati sreću ugostiti po treći put u jednako toliko godina, ali ovoga puta napokon u klupskom prostoru u kakvom se ovakvi izvođači u pravilu najbolje osjećaju. 

Oktet mladih glazbenika stvara moderan zvuk alternativne pop glazbe obogaćen egzotičnom kulturološkom šarenolikošću u izričaju s obzirom na afričko porijeklo braće Unnsteinna i Logija Stefánssona kao i islandsko i druga porijekla ostalih članova. Nema sumnje da će njihov jedinstven, pametan i uistinu šarmantan spoj afro beata, latina, surfa i jazza te elektronske glazbe koji u konačnici rezultira iznimno zabavnom i pomalo iščašenom pop glazbom, izazvati oduševljenje u klubu KSET.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13.  Na ulazu će koštati 60 kn. 

LINKOVI:
http://www.retrostefson.com/
http://soundcloud.com/retrostefson
https://twitter.com/retrostefson T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code