PRVI VAU PARK U ZAGREBU

PRVI VAU PARK U ZAGREBU

10. srpnja, 2014.

VAU park 4 Custom

Projekt „VAU park“ pokrenuli su Nestlé Purina i Pet centar s ciljem uređenja i opremanja parkova za pse u Zagrebu i Hrvatskoj. Cilj je psima osigurati prostor u kojem će se moći neometano kretati, istrčavati i igrati te socijalizirati s ostalim psima, a njihovim vlasnicima prostor za dodatno druženje sa svojim kućnim ljubimcima. Ideja o pokretanju projekta proizašla je iz neprekidnih nastojanja Nestlé Purine i Pet centra da poboljšaju kvalitetu života kućnih ljubimaca te obogate njihove živote, kao što oni obogaćuju živote svojih vlasnika. Purina i Pet centar podržavaju socijalne programe i dobrotvorne organizacije, promoviraju odgovorno vlasništvo kućnih ljubimaca i blisko surađuju sa zajednicom u kojoj rade.

„VAU parkovi“ bit će svojevrsna oaza u potpunosti prilagođena psima i njihovim vlasnicima. Osim ograde dovoljno visoke da zaštiti pse, u parku će biti postavljene i polivalentne natkrivene klupe za sjedenje, sprave za igranje pasa, kante za otpatke te šetnica. 

Uređenje i opremanje „VAU parka“ Maksimir osmislio je arhitekt Duje Dvornik. Pristup parku osiguran je s dvije strane – za dolazak automobilom napravljen je ulaz iz Hegedušićeve ulice, gdje se nalazi i parking za automobile, dok je za pješake predviđen i ulaz sa sjevera, odnosno iz smjera Maksimirske ulice.

Oblik parka je pravokutan, dimenzija 37,5 x 52,5 m, ukupne površine 1970,0 m2, s tim da je duža strana postavljena u smjeru sjever – jug. Cijeli je park ograđen ogradom visine 120 cm.

Park je projektiran kao travnata površina s dva opločena „otoka“ povezana pješačkom stazom, koja spajaju ulaze s prostorom za boravak vlasnika pasa. S obzirom na orijentaciju sunca, osmišljeni su jutarnji i popodnevni „otok“. Jutarnji „otok“ ukomponiran je u postojeće visoko zelenilo dok je popodnevni opremljen klupom s nadstrešnicom pa, osim zaštite od sunca, može poslužiti i kao zaklon vlasnicima pasa za kišnih dana. Pri izboru postojeće i dizajniranju nove urbane opreme koristili su se prirodni, ekološki i održivi materijali, u skladu sa iskustvima komunalnog poduzeća „Zrinjevac“ u uređenju i opremanju javnih parkova u Zagrebu. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code