PRVI SIJEČANJ 2014.

PRVI SIJEČANJ 2014.

27. prosinca, 2013.

 

sdur2672225

Može biti kapitalni datum za Hrtvatsku

 

Napisao: Saša Radović

Fotografija:www.glasistre.hr

Neki dan u kafiću čujem dio razgovora: Ma, tko (je..) Perkovića, svejedno mi je hoće li ga isporučiti Njemačkoj ili ne…“.

Nije svejedno! Prvi siječanj  2014. kapitalan je datum za Hrvatsku, iako se tog 1. siječnja neće ama baš ništa dogoditi. Neće tog dana Josip Perković biti pritvoren, a još manje izručen Njemačkoj, bit će to običan kratki zimski dan i duga zimska noć. Pa ipak će ta prva srijeda 2014. – barem simbolično – biti prijelomna i možda će obilježiti početak kraja mračne i surove vladavine UDB-e u Hrvatskoj. Polupijani posjetitelj kafića, a ni naše opijeno i drogirano stado stoke sitnog zuba ne shvaća da je Josip Perković ikona, portret koji stoji iznad sva tri predsjednika nove Hrvatske.

Iako naš premijer Milanović proklamira svjetlu budućnost i lukavo minorizira prošlost („nećemo ganjati vještice“) – moramo se vratiti na prošla dva desetljeća – na ishodište zla obilježenog krvavom, crvenom petokrakom!

OD LENJINOVE ČEKE

Perković je srž sustava skrojenog u Oktobarskoj revoluciji koji svoju kulminaciju moći i kapitala doživljava ovih dana u Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Hrvatskoj… Od Lenjinove Čeke, tajne političke policije utemeljene prosinca 1917., kasnije KGB-a, a kod nas preko Titove OZNE, UDBE, SDB… pisana je krvava povijest ubojstava disidenata nepodobnih vlasti. Te službe imale su neograničenu moć i logistiku mjerenu milijardama.

Nakon pada Berlinskog zida realiziran je plan 17. lipnja 1989. godine u jarunskoj baraci. Tamo su 47 udbaša na tajnoj i ilegalnoj skupštini promovirali KOS-ovca Franju Tuđmana u predsjednika HDZ-a. Slijedila je najveća pljačka Hrvatske od stoljeća sedmog. To je bio početak – kraj je surova današnjica, ogoljela Hrvatska na rubu kolapsa.

Titovi udbaši, Perković, Mustač, Manolić, Tuđman, Boljkovac, Gregorić i drugi, uz svoje izdanke i učenike Sanadera, Bajića, Karamarka i Milanovića – razorili su resurse Hrvatske i osigurali lagodan život svojim potomcima. Temeljna ideja o vlasti 200 bogatih udbaških obitelji u Hrvatskoj u potpunosti je uspjela. Faktični kraj prve faze bio je kada je vlast javno priznala da je Hrvatska kriminalna država bezakonja i pljačke. Glavna državna revizorica Šima Krasić u svom revizorskom nalazu navodi da je 97% pretvorbe nezakonito. DORH s čelnikom Mladenom Bajićem zatvara oči i čini najveći zločin svojim programiranim nedjelovanjem. Otvara se Pandorina kutija, zli duhovi preplavljuju Hrvatsku – kradu, pljačkaju bez straha – sve do danas! Golemi kapital iznesen je u porezna utočišta kao i dobar dio državnih milijardskih kredita.

Hoće li jezičac na vagi pravde prevagnuti na jednu ili na drugu stranu? Hoće li se u Hrvatskoj dogoditi prijelom, izručenje Perkovića – ili ostaje status quo? 

PODLI LEX PERKOVIĆ

Hrvatska bi nakon 31.prosinca 2013. morala izvršiti obvezu koja proizlazi iz Europskog uhidbenog naloga. No, pojmovi kao što su; „Hrvatska bi morala“ ili „Hrvatska bi trebala“ – apstraktni su i neuhvatljivi. Za hrvatsku politiku obećanja su ludom radovanja bez obzira komu su dana. Moral je ovdje zaboravljena priča. Obećanja EUN–u i Europskoj uniji ili bilo komu za „slučajnu“ vladu RH ili za prpošnog Zokija – kao da i nisu obećanja. Podlim Lex Perkovićem izigrali su Europski uhidbeni nalog i odgodili izručenje do kraja 2013. da bi promjenom Ustava RH zauvijek riješili krivnje Josipa Perkovića i ostale Titove ubojice. No, plan je propao, jer je HDSSB povukao svoje obećanje da će podržati Milanovićevu prevaru. Milanović sada traži nove solucije, bit će novih obećanja i novih prevara. Prijetnje sankcijama, odnosno gubitci milijuna eura zbog neizručenja Perkovića nisu važne vladajućoj vrhuški. Njihovi bankovni, domaći i inozemni računi osiguravaju im život u blagostanju bez obzira na krizu ili na bilo kakve sankcije.

UZAVRELE ULICE UKRAJINE

Za neinformiranog čitatelja čudna je Milanovićeva fanatična obrana osvjedočenih zločinaca iz mračnog doba hrvatske povijesti. No, razlozi premijera vrlo su čvrsti i racionalni – on brani ono što ima, vlast! Izručenje Perkovića vrlo bi vjerojatno povuklo urušavanje kompletnog sustava građenog decenijama. Tajne mjerene, milijardama, tonama zlata, torbama dijamanata, ubojstvima, švercom nafte, švercom oružja, droga… isplivale bi iz tame i urušile kriminalne temelje nove države. Na svjetlo dana izašli bi zločini ratnog i pretvorbenog kriminala. Ukoliko bi Hrvatska nastavila s pogubnom praksom Bajićevog DORH-a u zaštiti bogatih kriminalaca, slijedila bi izolacija Hrvatske. Predsjednik i premijer RH doživjeli bi Tuđmanov image lidera s kojim razvijeni svijet ne želi komunicirati.

Svjedočenje Josipa Perkovića o lopovskom bogaćenju udbaških obitelji i ponovnom preuzimanju vlasti nakon sloma komunizma – možda je jedina šansa preživljavanja hrvatskog puka. Iznošenjem istine o zločinima u javnost – možda bi se vratio zdrav razum naših branitelja i uspavane, pasivne javnosti – da povuku poteze kojima mogu zaustaviti bankrot države. Puk mora zaboraviti „hrvatsku šutnju“. Dobar su primjer uzavrele ulice hrabre Ukrajine. Prije svega Hrvatska mora provesti lustraciju vlasti, a zatim oduzimanje opljačkane imovine.

 Zaključak  je lako izvući iz ovog teksta; vlast će učiniti sve da Perković i njegova krvava družina ostanu u Hrvatskoj.

Nada umire posljednja. Možda se budi uspavana javnost, možda je hrvatskom pravosuđu dosta loših dirigenata s Gornjeg grada? Čudan je i pozitivan TV nastup predsjednika Županijskog suda, Turudića koji inzistira na kompetenciji sudstva. On kaže da Perkovićeva potjernica još nije ni stigla do suda – jedine relevantne institucije koja mora odlučiti o izručenju. Tururdić dobro zna da je Hrvatska, svjetlosnim godinama mjereno – udaljena od pravne države i da se rješenja, presude i svaka akcija diktiraju s Markovog trga. Zbog toga je njegova javna pritužba jogunasta i neuobičajena.

Hoće li Turudić potpisati ono što odluči Perković i njegov klan? Nadamo se da neće.

Anno Domini MMXIII.    T

51 komentar

Uskoči u raspravu
 1. M. Rošćić
  #1 M. Rošćić 1 siječnja, 2014, 15:13

  Zašto bi uopće trebalo izručivati Perkovica ili Mustača? Udba je ubijala po nekadašnjim, a bome i sadašnjim zakonima – zato tim izrazitim domoljubima i braniteljima treba dati barem Orden hrvatskog zavjeta ako ne i Orden kralja Tomislava. Heroji, a ne zločinci!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Taipei
  #2 Taipei 1 siječnja, 2014, 13:51

  samo ti dežuraj, kako na ovom tako i na drugim portalima i u uredništvima svih tebi dostupnih novinskih redakcija. bit će tebi i tebi sličnima itekako sretna 2014..godina… sjetit ćeš se ti mojih riječi i svi oni u čije ime laprdaš i to vrlo skoro!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 1 siječnja, 2014, 13:07

  台北市 “Tai(pei)” je “put sa srcem” i na njemu nema jadnika … dapače … još i manje “onih” koji na druge projiciraju vlastiti jad.
  Namaste, sretna Nova 2014!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Servantes
  #4 Servantes 1 siječnja, 2014, 12:03

  Postupak izručenja u 8 faza: 1)Nakon stupanja na snagu izmjena Lex Perky aktivirat će se EUN i za djela koja su počinjena prije 7.8.2002. 2)Policija na osnovi EUN-a po ulasku u 2014. g.mora uhititi osobe i pritvoriti ih. 3)Osobe ispituje zamjenik ŽDO:uhićeniku se predočava EUN te ga se pita protivi li se izručenju ili ne.Ako pristane,ide procedura od 10 dana. Ako ne pristane,ide postupak koji traje do 60 dana. 4)Nakon ispitivanja drž. odvjetnik donosi odluku hoće li za uhićenika tražiti pritvor ili ne. 5)Ako se ŽDO odlući za pritvaranje,osoba se u roku od 48 sati mora dovesti sucu istrage, gdje će ŽDO predlagati, a sudac odlučivati o pritvaranju.Na odluku o pritvoru postoji pravo žalbe izvanraspravnom vijeću. 6)Ako se osoba ne protivi izručenju, EUN ide sucu istrage koji donosi odluku o izručenju. 7)Ako se osoba protivi izručenju, odluku donosi izvanraspravno vijeće ŽS. Postoji mogućnost žalbe Vrhovnom sudu.Rok:3 dana. 8)Odluka VS o predaji ili odbijanju predaje uhićenika je konačna.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 1 siječnja, 2014, 11:10

  “Čudno” kako takvo “mišljenje” ne dijeli i Hrvatska odvjetnička komora čiji je Nobilo uvaženi član.
  Srećom tako samo razmišljaju “oni” – prck-nuti u mozak.

  :)))

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. prcko
  #6 prcko 1 siječnja, 2014, 07:57

  opet onaj nakazni sotonin agent Nobilo koristi svoju mizernu inteligenciju da bi od inteligentnih Hrvata napravio budale. Taj opaki zlocinac je odavno trebao odgovarati hrvatskom narodu za pocinjena zla

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Mata
  #7 Mata 31 prosinca, 2013, 20:34

  Ha, ha… Sada nam je relevantni pravni izvor Jutarnji list. Dobra!!! Što u ovom slučaju onkraj svih medija ne bi “institucije trebale raditi svoj posao”? 🙂 Ili ta fraza u ovom slučaju ne vrijedi?

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Sanja
  #8 Sanja 31 prosinca, 2013, 12:30

  [quote name=”Aranka”]Kakav debakl njemačkog “pravosuđa”, i njihovih podguznih muha ovdje – tek slijedi … hahaha.
  Utamničile švabure doživotno – nevinog čovjeka (Krunoslav Prates) na temelju lažnog svjedočenja Vinka Sindičića.[/quote]
  Točno tako, ženska glavo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Direktor
  #9 Direktor 31 prosinca, 2013, 10:55

  Svatko upucen zna da ce Perkovic otici u pakao i prije sudnjeg dana. No kad pospu po svjetskom tisku podaci o tome tko je Josip Perkovic i tko je stajao iza njega, a tko su mu bile zrtve, mnogi udbasi u hrvatskoj pocet ce se natjecati u tomeda i sami sto vise podataka dostave u tisak – da bi sebe tudjim splacinama oprali od zle savjkesti. Koju je nemoguce prati vodom. Projkletstvo jesudbina zlikovacakoji su cinili najvece zamislivo zlo onima koji im nista na zao nisu ucinili.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Mata
  #10 Mata 31 prosinca, 2013, 10:03

  Ta glupost o navodnoj agresorskoj politici RH prema BiH je odavno raskrinkana. Dovoljno je samo odgovoriti na nekoliko pitanja:
  1. S kolikog dijela BiH je RH napadana kontinuirano?
  2. Tko je prvi priznao BiH i otvorio granice njenim izbjeglicama – Hrvatima i Bošnjacima?
  3. Tko bi branio u to doba Hrvate u BiH koji su dali nemjerljiv doprinos obrani same RH?
  4. Čija su politika i vojne intervencije omogućile Washingtonske i Daytonski sporazum kao kakvi – takvi jamac mira u BiH?
  5. Jesu li se drugovi doista razišli s Tuđmanom zbog BiH, iskreno, ili su podcijenili čovjeka i krivo procijenili trenutak za ponovnu uspostavu potpune svevlasti svoje oligarghije?
  6. Konačno! Nije li ta teza o agresorskoj Tuđmanovoj politici prema BiH već srušena na svim relevantnim razinama: politološkoj, povijesnoj, ali i empirijskoj nakon 10 godina iskustva detuđmanizacije/rashrvaćenja?

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Aranka
  #11 Aranka 31 prosinca, 2013, 09:57

  Kakav debakl njemačkog “pravosuđa”, i njihovih podguznih muha ovdje – tek slijedi … hahaha.
  Utamničile švabure doživotno – nevinog čovjeka (Krunoslav Prates) na temelju lažnog svjedočenja Vinka Sindičića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Direktor
  #12 Direktor 29 prosinca, 2013, 16:50

  Autor kao da zapostavlja cinjenicu da Hrvatskom vec vlada hrvatski narod – izjasnjavajuci se, etapu po etapu, o svim kljucnim pitanjima nase Drzave. No, sve bi bilo u magli nad mocvarom da ne postoji precizan plan koji, nakon nezavisnosti, ima u vidu zakonskim mjerama zajamciti – slobodu savjesti, a to je lustracija. Postoje proizvodjaci kaosa i mrznje preko nekih organa elektronskih medija i tiska. Tu su prilicno blesavi i arogantni bosovi udbaske mafije tipa Vuka Radica preko kojeg djeluje Sasa Perkovic, odnosno sam Josip Perkovic, jos uvijek i sve provokativnije. A to da ce Perkovic dospjeti pred suce u Njemackoj je i sam Perkovic priznao u svojim izjavama ‘Vecernjaku’. To je sjeca stabla koje krije sumu i sumsku faunu. Bit ce to pravi orkestar gvozdjarije kad oni dospiju u lisice i iza brava. Oholi ljudi su i naivni ljudi, ako zaborave da nad nama bdije garant zakonitosti i reda – NATO Savez. Zakonitost bez dostatne sile je iluzija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Guest
  #13 Guest 29 prosinca, 2013, 05:44

  Tuđmanovim slanjem HV-a u BiH i Hrvatska je postala, poput Srbije, agresor u “Balkanskom ratu” u kojem je, do tada, bila samo žrtva.
  Zašto je “to” Tuđman uradio i u čiju korist – nije teško zakljućiti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Guest
  #14 Guest 28 prosinca, 2013, 15:24

  [quote name=”Mata”]… nisu li svi ti Manolići, Perkovići, Degoricije, Mesići, etc. sami pokušali rušiti Tuđmana …[/quote]
  Da, ali tek kada su se, opravdano razišli, s Tuđmanom, po pitanju intervencije HV-a u BiH.
  Do “tada” su mu i te kako pomagali organizirati policiju i vojsku koristeći svoje vlastite mreže.
  Kasnije se ustanovilo da su bili potpuno u pravu a Tuđman u krivu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Mata
  #15 Mata 28 prosinca, 2013, 12:24

  Ne znam samo po kojem ključu je autor ovih redaka uspio povezati Tuđmana s tom nesretnom udbaškom družinom. Ta dobro je znano da se njima Republika Hrvatska dogodila a da ju je on sanjao i desetljećima stvarao. O tome postoje i pisani zapisi kao i svjedočanstvo života. Uostalom, nisu li svi ti Manolići, Perkovići, Degoricije, Mesići, etc. sami pokušali rušiti Tuđmana u vrijeme najveće ugroze – velikosrpske agresije. Čini mi se da je u toj igri ipak Franjo nadigrao drugove. O njima povijest već piše kobnu istinu a njegovo djelo ostaje ovim i budućim hrvatskim naraštajima na uživanje. Jedina i vječna Hrvatska!

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. telegraf
  #16 telegraf 28 prosinca, 2013, 11:19

  da je pravi obavjestajac trebalo bi ga zastititi ali obzirom da je ubojica treba ga ekspedirat prvim mogucim vozom za deutschland.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. čića mića
  #17 čića mića 28 prosinca, 2013, 01:50

  izgleda da će opet neki drug mića biti izvučen iz šešira…

  Odgovorite na ovaj komentar
 18. Guest
  #18 Guest 27 prosinca, 2013, 20:44

  Kako li će tek nayebati “oni obični” kad se ukine zastara na ubojstva … koliko “takvih” ima u Hrvatskoj?

  Odgovorite na ovaj komentar
 19. gustirna
  #19 gustirna 27 prosinca, 2013, 19:23

  [quote name=”Carling beer”]Ako će mu se suditi u Hrvatskoj, s užitkom ću ga zastupati jer znam da Perković nema veze s ubojstvom Stjepana Đurekovića. Činjenica je da je Krunoslav Prates bio njegov doušnik i da mu je dao ključ tiskare u kojoj je ubijen Đureković, ali likvidaciju su organizirali neki drugi ljudi – rekao je Nobilo.
  S druge strane, dodaje Nobilo, ako bi se, pak, izmijenio Zakon o uhidbenom nalogu i Perković bude izručen, oni će se snać.
  – Ali Hrvatska će biti pod teškim teretom devedesetih. Svako malo imat ćemo slučaj Purda jer će iz EU stizati uhidbeni nalozi za hrvatske branitelje. Među prvima bi zbog toga mogao nastradati Vladimir Šeks – rekao je Nobilo.[/quote]
  a sa perkovicem bi među prvima moga nastradati nobilo,jugokomunjarski javni tuzioc ako ima pravde.

  Odgovorite na ovaj komentar
 20. Carling beer
  #20 Carling beer 27 prosinca, 2013, 18:18

  Ako će mu se suditi u Hrvatskoj, s užitkom ću ga zastupati jer znam da Perković nema veze s ubojstvom Stjepana Đurekovića. Činjenica je da je Krunoslav Prates bio njegov doušnik i da mu je dao ključ tiskare u kojoj je ubijen Đureković, ali likvidaciju su organizirali neki drugi ljudi – rekao je Nobilo.
  S druge strane, dodaje Nobilo, ako bi se, pak, izmijenio Zakon o uhidbenom nalogu i Perković bude izručen, oni će se snać.
  – Ali Hrvatska će biti pod teškim teretom devedesetih. Svako malo imat ćemo slučaj Purda jer će iz EU stizati uhidbeni nalozi za hrvatske branitelje. Među prvima bi zbog toga mogao nastradati Vladimir Šeks – rekao je Nobilo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code