PROTIV MAMIĆA SE SKANDIRALO NA SVIM STADIONIMA

PROTIV MAMIĆA SE SKANDIRALO NA SVIM STADIONIMA

12. prosinca, 2013.

20130315173050 Custom

Promatrači HHO-a pratili su u okviru projekta “Izravna prevencija navijačkog nasilja, utakmice 19. kola Prve HNL i zabilježili sljedeća događanja.

GNK Dinamo – NK Osijek 4 : 1

Utakmica 19. kola Prve HNL odigrana u nedjelju, 8. prosinca u 15.00 sati na stadionu na Maksimiru

Na maksimirskom stadionu odigrana je mirna utakmica osječkih i zagrebačkih igrača. Zanimljivo je pripomenuti da među 3.000 posjetitelja nisu zamijećeni pripadnici BBB ( skupina koja sebe naziva navijačima GNK Dinama),  te samo dvadesetak pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka), pa tako nije bilo nikakvih ispada ni izgreda, inače uobičajenih u susretima Prve HNL.

 

HNK Rijeka – NK Istra 1961 3 : 3

Utakmica 19. kola Prve HNL odigrana u nedjelju, 8. prosinca 2013. u 19.00 sati na stadionu na Kantridi.

Susret nogometaša Rijeke i Istre okupio je oko 5.000 gledatelja od kojih je oko tisuću bilo pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeke), dok se u prostoru za gostujuće navijače našlo 70-80 Demona (navijačka skpina NK Istre 1961). Već na samom početku utakmice Kantridom je odjeknulo „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. Skandirale su zajednički obje navijačke skupine, pa su jedni započinjali s „HNS pederi“, a drugi završavali s „nogomet ste sjebali“. Na isti su način skandirali i „Mamiću Cigane“ u 1. i 2. minuti. Poluvrijeme su zaključili Demoni, skandirajući u 45. minuti opetovano „HNS pederi, nogomet ste sjebali“. U 49. minuti Demoni skandiraju „Hrvatska policija, mito i korupcija, a istu su poruku u 60. minuti ponovili pripadnici Armade. Do kraja utakmice i Armada i Demoni skandiraju „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ u 63., 73., 79, i 80. minuti.Demoni su u 71. minuti još jednom uzvikivali „Jebo vas Mamić“.

 

NK Zadar : HNK Hajduk 1 : 1

Utakmica 19. kola Prve HNL odigrana u ponedjeljak, 9. prosinca 2013. u 18.00 sati na stadionu na Stanovima

Pred oko 3.500 gledatelja, među kojima se našlo i više od tisuću pripadnika Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka), dok je u prostoru predviđenom za gledatelje s vaučerima bilo oko stotinjak navijača.Već u prvoj minuti Torcida skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“ i „Jebo vas Mamić“. Isto se skandiranje čuje i u 16. minuti, a u 20-oj pali se jedna dimna baklja.  Hajdukovi su navijači stalno pogrdama vrijeđali Mirka Hrgovića, inače svog idola dok je nastupao za HNK Hajduk. U 47. i 58. minuti skandiraju mu „Cigane, Cigane“, a u 74-oj netko od gledatelja baca poveći predmet u samo igralište. Koju trenutak kasnije, točnije u 78. minuti, spiker upozorava gledatelje da ne bacaju u teren tvrde predmete, jer će u tom slučaju sudac prekinuti utakmicu. U 85. minuti Torcida pali još jednu baklju.

Valja pripomenuti da je stadion  NK Zadra vrlo neprikladan, da gledatelji sjedaju gdje ih je volja, ne poštuju se pravila da svatko mora sjediti na mjestu koje mu je određeno kupnjom karte, a o nemogućnosti da se prilikom ulaska u stadion pregledaju gledatelji i tako utvrdi unose li nedopuštene predmete, da i ne govorimo. 

Za Hrvatski helsinški odbor

Ivan Zvonimir Čičak

predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code