PRORAČUN ZAGREBA POVEĆAN ZA STOTINJAK MILUJUNA

PRORAČUN ZAGREBA POVEĆAN ZA STOTINJAK MILUJUNA

19. prosinca, 2013.

 

 

otpad Custom

Osniva se centar za gospodarenje otpadom

 

 

Napisao: Ante Matić

Odgovarajući na pitanja novinara na presici održanoj 18. prosnica gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, istakao je legalizaciju i otpad kao goruće probleme grada i okolice. Za rješavanje postupaka legalizacije otovrio je i nove prostorije na Zagrebačkom velesajmu.

Grad osniva još jednu tvrtku – Zagrebački centar za gospodarenje otpadom. Njena zadaća bit će uspostava sustava održivog gospodarenja otpadom te priprema projekata kako bi se dobio novac od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali iz fondova EU.

Novac je prije svega potreban za gradnju uređaja za mehaničko-biološku obradu otpada te spalionicu. Odluku o osnivanju tvrtke Gradskoj skupštini predložio je gradonačelnik koji će u početku, uz zamjenicu Sandru Švaljek i pročelnika za financije Slavka Kojića, biti jedini članovi tvrtke.

 

TIM ZA IZBOR DIREKTORA

Nakon što Skupština odobri osnivanje tvrtke, formirat će se tim koji će je voditi, među ostalim i izbor direktora. Prema informaciji iz gradske uprave, u tvrtki bi maksimalno bilo 30-ak zaposlenih koji će pripremati dokumentaciju za natječaje kako bi se novac za sve projekte vezane uz gospodarenje otpadom dobio iz fondova.

Nakon što je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kazala kako bi legalizacija u Zagrebu ovim tempom mogla potrajati 29 godina, zagrebački je gradonačelnik Milan Bandić poslao poziv građanima:

-Molim vas i pozivam da dopunite zahtjeve koje ste predali do 30. lipnja 2013., kako bi ih mogli dovršiti.

Bandić je kazao da će od nove godine zaposlenicima u

Holdingu i gradskoj upravi plaće biti smanjene od 5 do 15 posto, ovisno u visini plaće.

 

TRANSFORMACIJA AGM-a

Upitan što misli gasili se AGM, gradonačelnik je odgovori da se ne gasi, nego će se trasforimirati tako, da će se radnici prekvalificirati, pa ako su do sada radili knjige, transformacijom će raditi nešto drugo.

Naknade će se  rješavati u dogovoru sa sindikatom. Upitan o proračunu, kazao je da je ovogodišnji gradski proračun uvećan za stotinjak milijuna kuna.

Na kraju se pohvalio da je Zagreb vodeća prijestolnica u Europi po riješavanju socijale građana. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code