PROLJETNI ŠETNJA NA  KRUŠAK

PROLJETNI ŠETNJA NA KRUŠAK

4. travnja, 2013.

504 800

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice  zajedno s Turističkom zajednicom  Velike Gorice pozivaju  da im se pridružite u nedjelju, 14. travnja od 10 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta gdje ćete dobiti informacije o aktivnostima  sportskih udruga. Zajednički će se  odraditi zagrijavanje te nakon toga otići u Vukomeričke gorice na pješačku poučnu stazu Šumarica.

Turistička zajednica  će osigurati autobuse za prijevoz do Lakovice u Kozjači gdje je početak staze. Planirani polazak autobusa ispred Pučkog otvorenog učilišta je u 12 sati. Povratak s Krušaka će biti također organiziran autobusima.

Pješačka poučna staza Šumarica duga je oko 9 kilometara, povezuje vrh Lakovica u selu Kozjača s lugarnicom Hrvatskih šuma na Krušaku. Trasirana je i označena 2010. godine zajedničkim snagama Grada Velike Gorice, Hrvatskih šuma, Planinarskog društva Velika Gorica i Turističke zajednice grada Velike Gorice.  

Staza prolazi većim djelom već uhodanim šumskim i kolnim putovima, dok je manji dio kroz šumu, rekreativna je, bez velikih visinskih razlika i laganim hodom se prođe za oko dva i pol  sata.

U slučaju manje kiše, program se ne otkazuje,  već se aktivnosti  prilagođavaju   vremenskim uvjetima.

Aktivni u proljeće, znači bez obzira na vremenske neprilike, živjeti zdravo, aktivno. Preporuka je ponijeti bočicu vode i sendvič. T

 

 
   

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code